keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kuulumisia

Ilo oli maanantaina ennen aikainen kun pakkasmittari näytti vain -4. No pääsin ainakin PITKÄLLE lenkille;) Nyt ollaan sitten palattu totuuteen, onneksi ei sinne karuimpaan, vaan mittari on pysytellyt -18 paikkeilla. Eli uimahalli kutsui eilen illalla.

Tämä aamu oli kuitenkin pakkasista huolimatta kiva ja sen kruunasi lasten vientireissulla radiosta soitettu Amy MacDonaldin This is the life biisi. Siitä vaan tulee NIIN hyvälle tuulelle:D

                                *****

Mikko toivoi, että Pertustakin kirjoitettaisiin. Meillä oli siis kylässä Perttu. Perttu on Mikon eskariluokan lemmikkikarhu. Kovia kokenut roskiksesta pelastettu sankari: toinen silmä puuttuu ja korvakin on hiukka lerpallaan, eikä turkkikaan ole ihan takuton.
Perttu on IHANA. Perttu karhu pääsee vuorotellen jokaisen kotiin yöksi ja sillä on mukanaan vihko, johon kirjoitellaan ja piirretään, mitä Pertun kanssa on tehty ja mihin touhuihin se on päässyt mukaan.

Tällä kertaa Perttu pääsi laskemaan vauhdikkaasti mäkeä ja  muskariin Mikon nokkis harjoituksiin:D Taisi Perttua vähän jännittää, että meneekö korvat lukkoon, mutta yllättyikin varmaan iloisesti kun nokkispojat soittivat ihan kunnon säveliä.





Meillä on ollut tässä kaikenlaista kiirusta ja virastoissa ramppaamista, joten ruoka on taas sen mukaista. Ja kyllähän totuus on se, että kun me ollaan kolmistaan viikot ja lapsukaiset saavat KUNNON ruokaa päivällä niin eikös äiti voi vähän oikoa? Ja oikeesti tämä on kunnon ruokaa, vaikka ei olekaan pitkän kaavan mukaan haudutettu. Noh viikonloppuna sitten taas EHKÄ käytetään enemmän aikaa ruuan tekoon.

Mikään ei voita Hunts tomaattikastikkeita. Niitä on ainakin neljää makua. Tähän käytin tuota "perinteistä". Perjantaina taidan tehdä lasagnea ja kun jauhelihan joukkoon hujauttaa "neljä juustoa" niin syntyy IHAN PARASTA lasagnea, josta itse Kissa Karvinenkin varmasti tykkäisi...

Laitoin spagetit kiehumaan ja kastikkeeseen siis käytin naudanpaistijauhelihaa. Se kun oli ruskistettu niin joukkoon tomaattikastike. Kastikkeen annetaan hautua kuumaksi. Päälle raastettiin parmesania. Siinä se sit onkin! Kyytipojaksi tein perus fetasalaatin ja valkosipulivoipatonkia.  Jos olisi ilta, eikä tarvitsisi lähteä mihinkään, niin ottaisin tämän ruuan kanssa lasin punaviiniä;)

Jauhelihan tilalle voisi käyttää mm. soijarouhetta, kananjauhelihaa tms. tai sitten vaikka suikalevihanneksia. Koska useimmiten ehkä käytetään niitä pakastettuja suikalevihanneksia, niin kannatta lisätä ne heti kastikkeen joukkoon, jotta sulavat ja kypsyvät.



Siis pakkaset palasivat viime yönä takaisin ja vaatetus piti tänään olla sen mukaista. Uuden kameran käyttöäkin harjoitellaan kovasti:D






Vaikka tässä talven aikana on valiteltu lumen määrää, pimeyttä ja pakkasia, niin kyllähän luonto on silti kaunis ja kun sitä katsoo, niin sielu lepää ja tulee vähän semmoinen rauhallinen olo. Rauhaa sitä itsekukin tarvitisikin, kun suhaa ees taas;)

Nauttikkaahan keskiviikosta, huomennahan alkaa jo melkein viikonloppu<3

10 kommenttia:

  1. Mä olen löytänyt Mutti -merkkisen yrttimaustetun tomaattimurskan S-marketista (tetrassa). Sillä saa taivaallisen makuista bolognesea, eikä tartte keitellä kahta tuntia:) Kokeilemisen arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muttia on meilläkin ollut, on hyvää! Nopeus on valttia;)

      Poista
  2. Onnea uuden kameran omistajalle! Mikä Canon tuo mahtaa olla? Joo, ja olet löytänyt myös jonkun kuvakikkailuohjelman millä saat kivoja efektejä – mukavan näköistä.

    Kiitos ruokavinkistä. Sitä pyörittää yleensä niitä samoja ruokia tässä omassa kyökissä, joten kaikki vinkit ja muistutukset eri ruokien olemassaolosta otetaan kiitoksella vastaan. Saija tuossa kommentoi Mutti -tomaattimurskasta. Suosittelen kokeilemaan, se on myös meillä kovassa käytössä.

    Mukavaa loppu viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kamera on se poistuva malli, ihan perus sellainen, oisko 1100D. Photoscape, ilmainen netista otettava kuvankäsittelyohjelma, helppo, ei niin monipuolinen kuitenkaan kuin photoshop, mutta tähän tarkoitukseen ehkä jopa parempi.

      halauksia<3

      Poista
  3. Hetki pieni, pyyhkäisin nuo suunpielet kun tuli vesi kielelle. ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D voin sanoa, että se viini tekee tuosta ihan juhlaa!

      Poista
  4. Tuo Perttu kuulosti kyllä niin hellyttävälle tyypille... Jos meille tulisi, päästäisinköhän enää pois... ;) Onnea kameran omistajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kyllä mäkin sen meille ottaisin asumaan pysyvästi<3 Mikko on vaan niin tunnollinen, että palauttaa sen koululle. Ja onhan se ilo ja onni tietty suotava muillekin;)

      Poista
  5. Ihania maisemakuvia! Mäkin muuten aloin käyttämään Photoscapea Paint-ohjelman lisäksi ja oon samaa mieltä, tosi helppo ymmärtää ja näihin bloggailuihin oikein sopiva!

    Talviterkut Malmöstä!

    VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta