keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Aamulenkillä (voi suunnitella, mitä tekis...)

Aamulla oli ihana auringonpaiste. Se jatkuikin pitkälle iltapäivään...

Lenkkeily aamulla on suurin liikuntanautinto, mitä ehkä tiedän. Aamulla olen pirteimmilläni ja täynnä ideoita ja energiaa. Siinä lenkkeillessä voi suunnitella mielessään vaikka mitä: uusia käsityöprojekteja, vanhojen projektien loppuun saattamiseen suunnittelua, ruoka -ja herkku reseptejä tai ihan muita to do listoja;)

Mutta siis tälläiseltä näytti aamulla. Outo epätarkkuus ei ole varsinaisesti tulosta mun puutteellisista valokuvaustaidoista, vaan pellolla oli ihan mieletön usva tms.


Mutta kyllä kelpasi tepsutella, kun tietkin oli aurattu ihan sileiksi, ettei tarvinnut yhtään kahlata.

Iltapäivällä alkoikin sitten yllättäen näyttää tältä:

Lunta tuli taas, niin ettei ikkunoista ulos näkynyt...

Pojat liimautuivat katsomaan lastenohjelmia, joten äiti saa rauhassa kirjoittaa...
Pikaisesti ehdin selata uudet Koti ja Keittiö sekä 101 ideaa lehdet. Näihin paneudun tarkemmin sitten kun pojat nukkuvat sulosti...

Mutta jo pikasilmäyksellä molemmista löytyi kaikenlaista kivaa;)

Yksi toinen juttu, mihin myös ajattelin jatkaa illemmalla tutustumista on kirja nimeltään Vanhasta uutta. Sen tekijöitä ovat Liisa Hellemaa-Hautamäki ja Marjo Koivumäki.

Suosittelen lähtemään kohti  kirjastoa kiirusti! Sen verran ihania ideoita tästä kirjasta saa.  Kirjan ideat on jaettu vuodenaikojen mukaan, eli jokaiselle vuodenajalle löytyy ajankohtaan sopivaa puuhastelua. Kirjaan  kannattaa ehdottomasti tutustua hyvissä ajoin ennen kesää, koska keväälle ja kesälle siellä oli hirmuisesti hyviä juttuja...

Mulle on kertynyt ärsyttäviä muovisia amppeleita. Olen lahjoittanut niitä naapureille ja osan heittänyt poiskin, etenkin jos ovat menneet rikki.

Mut nyt siis tästä kirjasta loistoidea!!!!

Toinen kukkiin liittyvä, jonka aijon keväällä/kesällä toteuttaa on betoniset kukkalaatikot. Näitä tehdään varmasti keväällä yhdessä ystävien kanssa;)

Ihan betonitöihin erikoistuneita kirjoja on ainakin meidän kirjastossa. Yksikin (jonka nimeä en nyt muista) sisälsi kaikenlaista "yksinkertaista" ja helposti toteutettavaa, kuten betonilla
täytetty kumisaapas tai jalkapallo...


Tässä siis järkyttävät valkoiset kukka-amppelit maalataan vesiliukoisella kivimaalilla, jossa on mukana hienoa hiekkaa. Amppelit voi myös maalata esim. Miranolilla tai erilaisilla metallimaaleilla, jolloin pinnasta tulee kiiltävä ja helposti pyyhittävä.


Kukkalaatikot valetaan pahvilaatikoita käyttäen. Väliin voi laittaa esim. rikkinäisiä lautasen paloja, jolloin saa mosaiikkimaisen kuvion.

Nyt täytyy valmistautua tuuleen ja tuiskuun. Tänään nimittäin tulee kirjastoauto ja haluan käydä kurkistamassa oisko siellä lisää jotain kivaa.

Kivaa keskiviikkoiltaa kaikille<3

4 kommenttia:

 1. Wau, kylläpä siellä on lunta! Suomenreissulla oli kyllä kiva nauttia lumesta, lasten kanssa se on ainakin vaatteiden kannalta parempi kuin tämä meidän syksyisen mutainen kausi.

  Ja voi mitä hienoja ideoita! Melkein harmittaa ettei ole amppelikasaa ;-)

  Mukavat illanjatkot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitä riittää, laitanko sullekin tulemaa;) Totta kyllä, että pysyy vaatteet puhtaina.

   Niin MELKEIN;) Sähän voit maalailla ja koristella, vaikka jotain saviruukkuja! Joo tai hei muoviämpäritä!! Siis toihan oli loisto idea myös. Mä taidankin kesällä tuunailla myös niitä... Kiitos sulle ideasta;)Ne on niin isoja, että niinhin voi sitten istuttaa kesäkukkia, poraa vaan pohjiin reijät, että vesi pääsee pois.

   Vi ses!

   Poista
 2. Ihania kukkaruukkuideoita!!!! Nyt sais vaan lakata toi lumen tulo ja kevätaurinko vois alkaa paistaa.....

  Täytyy vissiin vaan malttaa odottaa, kävin kyllä eilen jo ostamassa
  ensimmäiset kukansiemenet.

  Keväisin ajatuksin Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo johan se on aika laitellakin siemenet itämään!

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta