sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Koukussa

On kaikenlaisia koukkuja. Tässä muutamia: ongenkoukut, joihin kalat jäävät kiinni, mikäli siis kalastajaa onnistaa;) Sitten on pyyhekoukut pyyhekille ja naulakon koukut takeille ja laukuille yms.  Katosta voi laittaa koukkuihin roikkumaan vaikka lyhtyjä tai kukka-amppeleita. Mulla on olemassa verhot (jotka ikkunanpesun jälkeen taas ehkä pääsevät takaisin) mitkä laitetaan koukkuihin. Mitäs vielä? Sitten tietysti virkkuukoukut ja koukkuamiskoukut.

Ihmiset jäävät myös koukkuun. Kuka mihinkin... ruokaan, juomaan, laihduttamiseen, kirjaan, lehteen, harrastukseen... Tämäkin lista varmaan on ihan loputon. Noh mä olen nyt koukussa siihen uuteen KnitPro koukkuun! Jos et ihan tiedä mistä puhun niin kurkkaa edellinen postaus;)

Lauantaina olitiin porukalla jatkamassa käsinukkejen tekoa. Valmiita tuli taas ja päätettiin vielä jatkaa kun materiaaleja on ihan älyttömästi ja mitä enemmän niitä tekee niin sitä enemmän tulee uusia ideoita.Koska halusin ihan älyttömästi saada sen uuden tunisialaisen koukkuni käyttöön otin sen ja langat mukaan, jotta ystäväni saisi neuvoa, kuinka pääsen alkuun... En siis tajunnut kirjallisesta ohjeesta yhtään mitään. Liekö sisälukutaito ruosteessa, vai onko aina ollutkin yhtä kehno?

No sain lapasen alulle. Värit on valittu ihan vartavasten Mikon suosikki jalkapallojoukkueen mukaan, koska hän saa olla myös koekaniinina ensimmäiselle tekeleelle.

Olen kertakaikkisen tyytyväinen tähän aikaan saannokseeni:D Saas nähdä saanko tehtyä toisen lähestulkoon samanlaisen lapasen...


Peukalon teon kanssa oli vähän ongelmia, kun ekaksi se onnistui, mutta kun muista erinäisistä syistä jouduin vähän purkamaan, niin enpäs sitten enää muistanutkaan miten se tehtiin... No onnistui siis kuitenkin. Samoin alunperin tein vähän liian pitkän lapasen, kun mallikäsi oli ulkoilemassa;) sitäkin sitten piti vähän purkaa ja lopulta tuli sopivan mittainen lapanen. Tässä taas nähdään, ettei aina suju ihan kuin Strömsössä:D Periksi ei anneta!

Meillä on syöty laskiaispullia jo melkoisesti ennen tätä h-hetkeäkin, joten tänä viikonloppuna nautiskeltiin Daim-valkosuklaakakulla.

Mä luulen, että mä tykkään tästä. Joo kyl mä tykkään!

Nyt siis parin kimppuun! Tai sitten huomenna kun kello on jo tosi paljon...

Toivon, että kaikilla on ollut yhtä tuottoisa viikonloppu;)

6 kommenttia:

 1. Vau... hyvän näköinen lapanen! Olen kanssa muutaman kerran todennut, että ne kirjalliset ohjeet on joteski hankalia :/

  Nam... daim-kakku, varmasti tykkäisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, juu munkin mielestä tolla tekniikalla tulee kivan näköisiä ja tosi lämpöset kun lanka on ikäänkuin kaksinkerroin.

   Daim kakun ohjeen löytää hellapoliisin blogista tai hakemalla googlesta daim valkosuklaakakku. Se on tosi hyvää ja ihan helppo tehdäkin.

   Poista
 2. Moikka Kati :)! Löysin sinut oman blogini kautta (heh) ja klikkauduipa lukijaksesi, kivaoloinen blogi sinulla!

  Joo...koukkuja on monenlaisia..Mä olen koukussa vaatteisiin, laukkuihin ja kenkiin ja karkkiin ja herkkuihin ja- no vaikka mihin! mutta virkkuukoukkuun en ole uskaltanut tarttua, ala-asteelta muistan tulleen aika *köh* karmeaa jälkeä, taisi jopa ope sääliä ;).

  Mmmmm...olis maistunut mullekin tuo dajm-valkosuklaaunelma!!!Laitat reseptiä, kiitos :)!

  MUkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tykästynyt sun blogiin;) Löysin sen joskus jonkun toisen blogin kauuta.

   Iän myötä taidot kummasti karttuu;)

   Tuossa Marrulle just laitoinkin tietoa, mistä kakun ohje on peräisin. Mutta voin kyllä laittaa ohjettakin!

   Kiitos samoin mukavaa alkavaa viikkoa<3

   Poista
 3. Mulle maistuis kans pala, ihan näin aamusta jo.
  Miten ihmeessä saa tehtyä tuollaisen "kuvion" lapaseen, oot taitava. Mä en saa edes yksiväristä aikaan, tyssää peukaloon, voishan sen tietty jättää tekemättä, mul se on muutenki välillä keskellä kämmentä.. ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku OLI ihanaa!

   No salaisuus on ihan yksikertainen. Se tulee ihan "itsestään" tuon tunisialaisen koukun ansiosta eli tekniikka tekee tuon kuvion.

   Kokeilehan tehdä ne lovikka lapaset! Onnistut ihan varmasti!!!

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta