tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävä rakas

 Ystävän Päivä - Valentines Day


Wikipedian mukaan:

Ystävyys tarkoittaa kahden tai useamman ihmisen välistä ihmissuhdetta, jota pidetään tuttavuutta läheisempänä - tosin molemmissa on eritasoista läheisyyttä. Ystävyyttä ja tuttavuutta ajatellaan yleensä saman jatkumon osina. Ystävyyttä tutkitaan sosiologian, sosiaalipsykologian, antropologian, filosofian ja zoologian aloilla. Ystävyyssuhteista on esitetty useita tieteellisiä teorioita, kuten sosiaalinen vaihtoteoria, pääomateoria ja kiintymyssuhdeteoria.
Ystävyydessä ajatellaan usein esiintyvän seuraavia käyttäytymistapoja:
 • altruismi: epäitsekäs toiminta toisen auttamiseksi
 • sympatia ja empatia
 • rehellisyys
 • keskinäinen ymmärrys ja myötätunto
 • toisen seurasta nauttiminen
 • luottamus
 • myönteinen vastavuoroisuus
 • mahdollisuus olla oma itsensä, ilmaista tunteitaan ja tehdä virheitä ilman tuomitsemisen pelkoa
Ja juuri tuotahan se ystävyys on. Tuntuu vain hiukan oudolta, että siitäkin on tehty tuollainen "tieteellinen" selvitys.

Nalle Puh sen sijaan puhuu selkokieltä:

                                                                           
"En tarvitse mitään niin paljon, kuin hunajaa..." sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua "...paitsi ystäviä.." Ystävyys on sitä kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystäväänsä. Silloin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti niin, että kaikki rypytkin siliävät.
-Nalle Puh-

 Nasu tuli takaa Puhin vierelle
"Puh", kuiskasi hän.
"No mitä?"
"Ei mitään", sanoi Nasu ja otti
Puhin käpälästä kiinni.
"Tarkistin vain,
että olet siinä."

- A.A. Milne –


Se miksi valitsin tähän juuri Nalle Puhin, on siinä, että Nalle Puh tarinoissa on lähes aina kyse ystävyydestä ja sen merkityksestä. Lisäksi Nalle Puhista löytyy hellyttävää kuvamateriaalia todella paljon.

Ystävyyteen kuuluvat hyvät ja vielä paremmat hetket. Ystävien kesken syödään ja juodaan hyvin. Pitkien keskustelujen ja vuodatusten jälkeen maailma tuntuu taas hivenen paremmalta paikalta tallustella. Ystävien kesken voidaan vaihtaa lahjoja, kukkia, pistokkaita (enkä tässä tarkoita niitä kenkiä...)ja vinkkejä ihan mihin tahansa liittyen. Ystävät ovat iso osa harrastuksia ja elämää. Ystävä kuuntelee ja myötäelää. Ystävän kanssa voi olla eri mieltä ja riidellä, mutta silti hän on paras ystävä. Ystävien välimatka voi olla pitkä ja yhteyden pito harvassa. Se ei tarjoita, että ystävä ei olisi ajatuksissa ja kun taas puhutaan, niin jutut jatkuu ihan kuin oltaisiin juuri nähty.

                  *****

Ystävän Päivä voi olla myös rakastavaisten päivä - Valentines Day

Wikipedian mukaan:

Rakkaus on syvä kiintymyksen tunne johonkin, useimmiten toiseen henkilöön.Ihminen voi myös sanoa rakastavansa työtään, harrastustaan, taloaan jne.

Mikä onkaan ihanampaa kuin käpertyä oman rakkaansa kanssa sohvannurkkaan saman viltin alle. Ihanaa on vaikka vaan katsoa yhteistä suosikki ohjelmaa tai hörppiä kuumia juomia ja keskustella mistä tahansa aiheesta; remontista, elokuvista, kalastuksesta, rakkaudesta, lapsista, tapahtumista. Tärkeintä kuitenkin on se, että on joku ihan lähellä. Joku jota rakastaa ja joka rakastaa takaisin.

Onni on rakkaudessa, missä sielut
sulautuvat toisiinsa ja sydämet
ymmärtävät toistensa kieltä.
- Kahil Gibran -


Omaa lastaan kohtaan tuntema rakkaus on kuitenkin jotain vielä erityisempää. Ennen oman lapsen syntymää, ei voi edes kuvitella sitä onnen ja rakkauden määrää. Ihan sydäntä pakahduttava tunne. Kun ne suloiset pallerot sitten jossain vaiheessa ärsyttää ihan potenssiin ääretön, voi vaan yrittää saada sen rakkauden tunteen esille...
Tästä aiheesta, ystävyys ja rakkaus, voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta se olisikin sitten jo ihan toinen aika ja paikka.

Näiden ajatusten myötä haluan toivottaa ISOJEN HALAUSTEN kera, ihanaa Ystävän Päivää kaikille<3

(Tämän postauksen Nalle Puh kuvat on netistä hakusanan Nalle Puh alta)

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus ja ystävät...niitä me tarvitaan ♥
  Ihanaa Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ei taidettais tulla toimeen ilman ystäviä.
   Ystävänpäivä halauksia

   Poista
 2. Hyvää Ystävänpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Olipas ihana "tietoisku" ;) Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo aika tiukkaa tuo faktateksti, kun ajattee kuinka ihanasta asiasta on kyse. Ystävänpäivä halauksia<3

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta