torstai 7. toukokuuta 2015

Kevättä ilmassa - Kääpiömanteli

Meidän piha on pikkuhiljaa heräilemässä eloon. Mitään en ole tehnyt siellä... Kukkapenkit odottavat yhä putsausta ja kotilot kerääjää.

Viimeksi hehkutin sitä Ruusumantelia (Prunus Triloba) ja ystävä toi minulle kokeeksi Kääpiömantelin (Prunus tenella) Pirilän kukkatalosta   Kääpiömanteli ei ole kovin korkea n. 0,5 - 1 m. Se kukkii toukokuussa samoihin aikoihin kuin lehdet puhekeavat. Siinä näyttäisi olevan jo sen näköisiä alkuja, että muutaman kukan saatan saada ilokseni jo tänä keväänä:) Kääpiömantelin voi koon vuoksi istuttaa myös muihin kasviryhmiin. Meillä on siinä vieressä pioneja ja ajattelin että näyttää kivalta niiden kanssa. Vi se...

Vajaan viikon päästä olen menossa Puutarhalehden bloggaajailtaan Espooseen Marketanpuistoon. En ole ikinä käynyt missään bloggaaja tapahtumissa, joten tämä on uusi kokemus ja uskon sen olevan tosi kiva! Sieltä sitten kuvamateriaalia, ja luulen että jotain kasvejakin saattaa tarttua mukaan:)

Agrimarket muutti tuohon ihan meidän lähelle. Voitte uskoa, että Multasormi myymälästä löytyy vaikka mitä... Itse nappasin mukaani PinkKiss neilikan, suloinen<3 Ajattelin istuttaa myös orvokkeja, mutta siellä orvokkilaatikossa kasvoikin jo jotain ihan muuta:)) Vuosi sitten toin tuon kruunukehikon Tukholman puutarhamessuilta, nyt siellä on väliaikaisesti orvokki.

Meidän lasten koulu puretaan kesällä. Toukokuun lopussa järjestetään iso koko kylän juhla. Eilen Pekan luokka järesti mini juhlan omassa luokassaan. Ihania lauluesityksiä ja kuvataltiointeja vuoden varrelta. Uuden koulun piirustukset näyttävät hienoilta. Nähtäväksi jää sitten parin vuoden päästä, millainen uusi koulu on ihan oikesti ja kuinka käytännöllinen siitä tulee. 
Tällä kertaa vähän sekalaisia juttuja, mutta tälläistä täällä tällä hetkellä. Mikolla on 10 v synttärit ja pojat juhlivat niitä pariin otteeseen kavereiden kanssa. Aikuisille on jossain vaiheessa tarjolla kahvia ja kakkuja kunhan jalkapallo pelit antavat myöten:))
 
Torstai on toivoa täynnä, säätiedotuksen mukaan piti tänään olla ihan sadepäivä, mutta ei siltä näytä, Jee!
 
Kivaa torstaita kaikille<3

2 kommenttia:

On kiva saada komentti juuri sinulta