maanantai 25. toukokuuta 2015

Sunnuntain Brita-kakku

Sweet Sunday<3

 Hälinää ja huisketta, herkkuja unohtamatta. Syötiin nyhtöpossu ja nyhtökalkkuna hamppareita sekä Brita-kakkua. Tuo kakku on mun ehdoton suosikki, koska se on nopea ja helppo tehdä. Ei tarvitse jännätä nouseeko kakkupohja, onko se mureneva, kostutanko riittävästi... Sen täytteeksi riittää kermavaahto ja purkkipersikka. Tai sen täytteeksi voi laittaa ihan mitä vaan; rahkakermaseoksen ja mansikoita tai banaania tai raparperia... You name it! Mä laitoin Valion Vispi luomukermaa ja pieninä paloina purkkipersikoita, nam!




Tällä ohjeella teen itse Brita-kakkua. Ohejeita löytyy googlettamlla varmaan useanlaisia.

                                                                   125 g voita
                                                                   1,5 dl sokeria
                                                                   2 munan keltuaista
                                                                   1 dl maitoa
                                                                   1,5 dl vehnäjauhoja
                                                                   2 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota voi ja sokeri
2. lisää keltuaiset. Lisää vehnäjauhot (leivinjauhe sekoitettuna joukkoon) ja maito vuorotellen kokoajan vatkaten.
3. Taikina saa jäädä löysäksi, levitä uunipellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon.
Itse teen aina kaksinkertaisen annoksen ja levitän koko pellille.

                                                                  Marenki

                                                                 3 valkuaista
                                                                 2 dl sokeria
                                                                 2 tl vaniliinisokeria

Vatkaa valkuaiset ja kun vaahto on melkein valmista lisää sokerit ja vatkaa niin kauan, ettei vaahto tipu astiasta pois vaikka käännät sen ylösalaisin.

Levitä marenki pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista 175 asteessa n. 20-25 min. tai kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.

Anna jäähtyä ja leikkaa puoliksi. laita täyte toisen puolen päälle ja nosta toinen puoli kanneksi; Voilá!

Birta-kakun voi tehdä muuten valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä, mutta täytä se vasta juuri ennen tarjoilua. Silloin marenki pysyy sopivan rapsakkana.

Samaa marnki ohjetta voi käyttää hyvin, jos tekee vaikka pikku marenkeja tai muuta marenkiherkkua.






Testasin tuossa jokin aika sitten Hannalta saamaani bolognese ohjeen (instassa löytyy). Se on tulossa ennakkotiedoista poiketen jo heinäkuun lopussa ilmestyvään Safkaa Skideille kirjaan. Kyllä osui ja upposi niin skideihin kuin aikuisiinkin:) Mikään pikaruoka se ei siis ole kuten jo aiemmin mainitsin. Tein kastikkeen edellisenä iltana valmiiksi ja seuraavana päivänä se muuttui lasagneksi. Laitoin sinne mukaan myös sellerit, vaikka ensin ajattelin jättää ne pois. Innolla odotan uutta kirjaa!

 Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille! Ja hei se on toukokuun vika nyt:)

Ps. Kiitti Anne haasteesta, siihen palaillaan:))

2 kommenttia:

  1. Ole hyvä..vastaa kun ehdit :)Nyt alkoi tekemään mieli britakakkua.Liian harvoin tulee tehtyä.Mikähän siinäkin on,ettei saa aikaiseksi. Sait sen kuulostamaan vielä helpolta ja nopealta..ettei mikään pitäisi olla esteenä.Ja varmasti nuo hampparitkin maistuisivat.Kyllä välillä pitää herkutella <3

    VastaaPoista
  2. Kyllä, herkutella pitää ainakin viikonloppuisin:) Birta-kakku on oikeesti ihan helppo ja nopea. Eilen illalla selailin jotain lehteä ja rupesi ihan älyttömästi tekemään mieli jotain voileipäkakkua... Täytyy jossain vaiheessa kasata sellainan:))

    VastaaPoista

Kiva kun ehdit kommentoida, se ilahtdutta aina