perjantai 15. toukokuuta 2015

Marketanpuistossa tiistaina - Bloggaaja ilta

Heippa,

Olin ensimmäistä kertaa puutarhabloggajien tapaamisessa Marketanpuistossa. Monesti olen tuon paikan ohi mennyt kehä III pitkin, mutta ikinä ennen en ollut käynyt, vaikka olen paljon kuullutkin paikasta puhuttavan. Aivan ihana kohde kokopäivän retkelle! Siellä on myös lapsille leikkipaikka, joten pienimmätkin viihtyvät varmasti.

Edes tiistain sateinen sää ei latitstanut innostusta. Paikalla oli melkoinen määrä puutarha ihmisiä - ja minä. Mietin kyllä pitkään, että uskaltaudunko lähtemään, kun en ole mikään puutarha-alan ihminen eikä tämä blogikaan varsinaisesti ole puutarhablogi. Myöntää täytyy, että ei yhtään harmita mukana olo, enkä tuntenut itseäni ulkopuoliseksi, vaikka puutahatietoisuuteni onkin melko rajoittunutta:) Lopullisen silauken lähtöpäätökselleni antoi kun ystäväni Riina Vaahteranmäeltä oli myös menossa.

Kotipuutarha-lehti järjesti yhteistyökumppaneineen mukavan illan hyvillä tarjoiluilla höystettynä. Parasta antia oli tietenkin se, että sai tavata sellaisia blogin pitäjiä, joiden blogeja on tullut seurailtua ja tutustua uusiin ihastuttaviin bloggaajiin. Lähtiessä saatiin mukaan  lahjakassi, jonka sisältö oli mieluinen ja runsas.

Puutarhaetsivä Tanja Nieminen Huvila & Huussi ohjelmasta kertoili  uusimmista puutarhatrendesistä ja opasti oikeaoppista puunistutusta. Ilokseni hän kertoi, että mm. laventeli on IN:) Huomion saivat myös Gardengirl malliston uutuus housut, farkunsiniset puutarhahousut. Mukavaa vaihtelua sille pliisulle beigelle:))

Rudukselta mukana oli Jaan, ja uusi Laineri - reunakivi. Sen avulla on mahdollista saada siistit kaarevat reunat.

Kekkilän Mari Kaartokallio kertoi uutuuksista. Itseäni kiinnosti erityisesti istutuslaatikot. Kaikkia Kekkilän monipuolisia tuotteita kannattaa käydä katsomassa heidän nettisivuiltaan.

Sanna Tahvonen kertoi Tahvosten valikoimasta ja  antoi hyviä istutusvinkkejä. Lisäksi saimme Tahvosilta lahjaksi Ruusuherukan. Tuoksu on aivan ihana ja kukka kaunis. Tämä oli erityisen mukava yllätys:), kiitos!

Tikkurilan uutuustuote Kivikuullote mahdollistaa mm. betonisten kivien maalamisen haluamllaan värillä. Kiven alkuperäisellä värillä on toki vaikutusta siihen, minkä sävyn kuullotteeseen valitsee. Jos alkuperäinen kivi on esimerkiksi punainen niin lopputuloksesta ei välttämättä tule hyvä harmaalla Kivikuullotteella.


Jo menomatkalla huomio kiinnittyi vaaleanpunaisena kukkiviin kirsikkapuihin. Paikanpäällä Marketanpuistossa vaan vahvistui tunne, että lähdenpä tästä puukaupoille tätä ihanuutta hakemaan ja omaankin pihaan istuttamaan.

Sateinen sää ei ole tälläiselle harrastelijakuvaajalle mikään paras mahdollinen kuvausilma. Alla kuitenkin joitakin kuvia tiistailta.

 Mukana oli siis runsaasti kivojen blogien kirjoittajia, tässä niistä muutama:

Kanelia ja Kardemummaa
Versoja Vaahteranmäeltä
100%outdoor
Vaaleanvihreää
Onnistain on puolet sinun

 Täytyypä itsekin päivittää tuota lukulistaa ja käydä katsomassa kaikki mukana olleet ja vierailla niissä.

Tänään on perjantai ja vapaapäivä. Aurinko paistaa, taidan käydä katsastamassa kasvitarjontaa muutamassa puutarhamyymälässä:) Rusokirsikan ohella myös magnolia kiinnostaisi. Meidän magnolia meni vuosi sitten parempiin suihin: jänisten ja myyrien:(

Aurinkosta perjantaita kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kiitos virkistävästä seurasta Kati!
  Varo, tää puutarhailu vie kohta sulta koko käden... :) Etkä sä niin amatööri oo, ku luulet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi seurasta. En ehkä olisi uskaltautunut lähtemään ilman sun seuraa. Viime hetken pika visiitti kohde oli myös paitsi hauska niin tarpeen:)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oli kiva tavata!:) Ja Riinan kanssa samaa mieltä, varo vaan...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli! Olen käynyt sun blogia lukemassakin ja ihastelemassa kuvia ja tunnelmia. Nyt kun meitä on näillä "kulmilla" muitakin, niin voidaan järjestää tapaamisiakin. Niin tuohon puutarhahulluuteen on esteenä aikapula:))

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta