tiistai 19. toukokuuta 2015

Ruusumanteli - Prunus triloba

Nyt se on meidän pihassa - Ruusumanteli. Kävin Kodin Terrassa perjantaina ja siellä oli yksi kappale... En saanut sitä mukaani ja sunnuntaina mentiin hakemaan söpöläinen kotiin. Tämä yksilö osottautui pidemmäksi kuin luulinkaan. Just ja just mahtui autoon.

Kyllä jännitti, että onko se vielä siellä. OLI se:) Muutama muukin oli lähtenyt sunnuntaina hankinnoille. Siellä oli kamala tungos sekä ulkona että kassajonoissa. Huomasin, että muutamat vilkuilivat erityisen kiinnostuneina tuota kaunokaista, enkä kyllä ihmettele.

Miten ihminen voi tulla näin onnelliseksi yhdestä puusta? Tai kahdesta, ostettiin myös Rusokirsikka:)

Toivotaan, että paikka, johon kaunokainen istutettiin, on suotuinen ja Ruusumantelille sopiva. Nyt vaan odotellaan aurinkoisia ja lämpöisiä ilmoja. Olen ajatellut laajentaa multa-aluetta, siten että saisin istutettua vaikka uudet tulppaanit Ruusumantelin juurelle. Tai jotain muita sipulikukkia. Vanhat eivät nyt enää oikein nouse, kun en ole niitä ehtinyt jakamaan...

 

 
 

Aurinkosta ja lämmintä luvassa loppuviikolle, sitä odotellessa voi iloita siitä, että saavat kasvit vettä riittävästi.

Vi ses!

4 kommenttia:

 1. Kasvi on superihana! En yhtään ihmettele, että onnellisuus oli korkealla :) Itse hankin tämän viime keväänä kukkivana myös, ja nyt odottelen, että availisi nuppunsa. Taitaa odotella lämpimämpiä kelejä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, että sait sen selviytymään talvesta. Toivoa siis on:) Olin aika yllättynyt tuon koosta, odotin hakevani sellaista ehkä n. 120 max taimea...

  VastaaPoista
 3. Toi on niin ihana! Ja mahtavan kokoinen. Tulee niin onnelliseksi jo tuota kuvaa katsellessa, ei ole ihme että olet sekaisin.
  Odottelen tässä oman kaunottareni nuppujen puhkeamista. Sekin selvisi hienosti talvesta.

  VastaaPoista
 4. On niin kiva kuulla, ja lukea, että ruusumanteli on selvinnyt talvesta. Jotenkin sen talvehtiminen on mietityttänyt. Nyt vaan nautin sen kukista:)

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta