perjantai 22. toukokuuta 2015

Jaloleinikki - Ranunculus asiaticus

Ihana jaloleinikki kasvaa villinä Välimerenmaissa. Itselle se on tullut tutuksi leikkokukkana. Laventeli on myös suosikkejani ja nappasin Ikean reissulla pari mukaani. Olisi pitänyt ottaa useampi, niin ihania ne ovat.

Sattumalta löysin Hong Kong puutarhamyymälästä värilajitelman jaloleinikkejä. Täytyy käydä vielä muissa myymälöissä katsomassa olisiko tarjollaa pelkästään valkoisia ja vaaleanpunaisia.

Nuo mukulat ovat jotain hämähäkin ja mustekalan välimuotoja, näyttävät siltä kuin hyppisivät ihan mihin vaan minä hetkenä hyvänsä. Tein testin. Koska ostin 40 mukulaa - hämähäkkiä, niin liotin 20 vuorokauden vedessä ja toiset 20 laitoin suoraan multaan. Nuo mitä liotin, kasvoivat ihan pulleiksi. Mielenkiinnolla seuraan mitä eroa on ja lähteekö niistä mitkään kasvamaan ja millä aikataululla.

Meidän ( mies siis kaivoi...) tänä keväänä istutettu Kääpiömanteli - Prunus tenella, on avannut muutaman kukan. Niin herkkä ja suloinen.
 
Nyt paistaa aurinko ja milei halajaa ulos täältä toimiston syövereistä. Huomiselle taas ennustettu sadetta, joten tänään töiden jälkeen täytyy saada jotain aikaiseksi. Jos ei muuta niin kotiloita kerättyä, niitä riittää...
 
Aurinkoista perjantaita<3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On kiva saada komentti juuri sinulta