keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Lemppariruokaa ja lettuja

Alkuviikon häsläysten jälkeen ihanan tasainen keskiviikko. Uunissa mun ja pienten poikien ehdoton suosikki: makaronilaatikko.

Selailin tuossa tänään yhtä lehteä, jossa oli otsikkona Ruokapaniikki! No tottahan tuo taitaa suurelta osalta olla. Musta tuntuu, että ihmisiltä on kadonnut maalaisjärki koskien ruokaa. Kokeilunhaluinenhan tietysti saa olla, enkä rupea kritisoimaan mitään diettejä tai suuntauksia, kun en ole asiantuntija tällä saralla. Omasta mielestäni vaan parasta on kohtuus kaikessa ja terveen järjen käyttö sallittu. Meillä syödään mun mielestä pääsäntöisesti hyvin. En ole hurahtanut luomuun tai reilunkaupan tuotteisiin, mutta käytän niitäkin. On kiva tietää ruuan alkuperä, joten selosteet ja valmistuspaikat luen melko tarkasti. Onneksi asun alueella, jonka lähellä on "alkutuotantoa", joten meidän kaupasta saa oman alueen tuotteita tosi kattavasti.  Hyvällä omalla tunnolla herkutellaakin: on se sitten välillä karkkia, lettuja, pullaa tai se lasillinen viiniä. Mikä voi olla parempaa kuin vasta leivottu PULLA?

                                 *****

Iltapalalle suunnitteilla letut. Letut muistui taas mieleen, kun yks kiva vanha (ei siis iältään;)) koulukaveri kertoi paistavansa lastensa toiveiden mukaista välipalaa.

Meidän herkkua tässä kategoriassa ovat letut, amerikkalaiset pannukakut, pannari, vohvelit ja köyhät ritarit. Kaikki helppoja tehdä ja yleensä aineet löytyvät varmasti.Tänään siis herkutellaan letuilla. Mulla on useampikin lettuohje. Tänään teen Ann-Kristin Hallgrenin kirjasta Ohukaiset krepit ja pannukakut- kirjasta ihan perusohjeen mukaan "tavislettuja".

Kaikki tämän postauksen  kuvat ovat myös tästä samaisesta kirjasta.

Jos nyt jollain on lettutaikinan ohje hukassa niin tässä olisi yksi vaihtoehto:


http://www.vaaksynmylly.fi/fi/Yritys.html
Ohukaiskirja on pullollaan toinen toistaan ihanampia ohjeita ja ideoita, joita on helppo muokata omien mieltymysten mukaisiksi, täytteineen, päällysteineen kaikkineen;) Tässä vähän vinkkejä:

Ylinnä vasemmalla Amerikkalaisia pannukakkuja & vaahterasiirappia - oikealla ohukaiset mädin kera sopivat esim. alkupaloiksi. Alimpana vasemmalla juustotäytteiset ohukaiset ja sen vieressä Napolilainen pizzapannari
Jos joku tästä kirjasta tai ohjeista innostuu, eikä löydä kirjaa kirjakaupasta tai kirjastosta, niin laitahan viestiä kommenttilootaan tai s-postiin, voin laittaa ohjeet haluamiisi herkkuihin;)

Yhtä seesteistä keskiviikkoa kaikille<3


4 kommenttia:

 1. Letut on herkullisia!!! Oon vaan toisinaan laiska tekemään niitä (itse "joutuu" seisomaan hellan äärellä ja miesväki vetelee lettuja naamaan) ;D

  Ihanaa perjantaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Siksi pannari on useimmiten se parempi vaihtoehto;)

   Poista
 2. Nam nam , Ihanan näköisiä lettuja.. Kiitos reseptista!

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta