maanantai 16. tammikuuta 2012

Äänestyspäivä lähestyy uhkaavasti

Nyt tulee tappavan tylsääkin tylsempi maanantai postaus:(

Täytyy nimittäin ihan tosissaan ruveta jo pähkäilemään, ketä äänestäisi. Presidentin vaalien virallinen äänestyspäivä on ensi sunnuntaina. Vielä voisi äänestää ennakkoon, mutta kun ei todellakaan ole selvillä ketä edes äänestäisi!

Jokaisella ehdokkaalla on varmasti jotain ajatuksia ja mielipiteitä, jotka ovat samanlaisia kun omanikin.

Yksi veisi Suomea kiirusti Natoon ja toinen erottaisi EU:sta. Nämä kaksi mielipidettä ovat mielestäni aika kaukana toisistaan. Yhdellä ei oikeastaan ole selkeitä mielipiteitä lainkaan ja yksi on aina eri mieltä kaikesta. Tähän tulokseen tulin kun testailin vaalikoneita. Olen käyttänyt näitä vaalikoneita mm. eduskuntavaalienkin aikaan, mutta ei kyllä vaikuta omalla kohdalla kovin luotettavilta.

En ole varmaankaan normaalia enempää kiinnostunut politiikasta enkä todellakaan siihen perehtynyt. En myöskään ole mitenkään puoluesitoutunut (mikä siis varmaan tekee tästä päätöksestä vielä vaikeampaa), joten periaatteessa sillä ei ole mitään merkitystä mitä puoluetta ehdokas edustaa. Mutta äänioikeus on kuitenkin sellainen asia, joka pitää käyttää kun sellainen on annettu, sehän ei ole itsestään selvyys kaikissa maissa. Kaikissa maissa ei myöskään äänestyksen tulosta välttämättä kunnioiteta.

Jotain kevennystä kyllä olisi nyt varmastikin kehiteltävä:P

Tulkoon vaikka TODELLA tähän kuulumattoman kuvan muodossa;)

Tämä kuva on nappastu jo viime vuoden toukokuussa. Silloinen 3 vuotias käytti vielä kellukkeita isossa altaassa, mutta nykyinen nelkkari ei niitä enää tarvitse:) Juu ja noi vähän näkyvät vihreät on Atlanttis happipullot:D

Ensi kerralla taas toivottavasti hauskempia aiheita, joten älkää lukijat vielä luovuttako:7


4 kommenttia:

 1. Samoissa mietteissä, ei oikein tiedä mitä siihen lappuun laittaa.

  VastaaPoista
 2. No on se hyvä kun muillakin on vielä epäselvyyttä minkä numeron, sitä lappuseen pistää:)

  VastaaPoista
 3. En mäkään tiiä yhtään ketä äänestäis.. jotenkin tuntuu siltä, etten äänestä ketään. Tuntuu nimittäin typerältä mennä ihan vaan muodon vuoksi äänestämään perehtymättä asiaan sen kummemmin. Mua ei kiinnosta politiikka tipan tippaa enkä ees tajua siitä mitään. Aivan sama kuka on pressana. Joten voi olla että tällä kertaa tosiaan olen sitten se nukkuva.. niin hieno asia kuin äänioikeus ja demokratia onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa kirjoitit! Tosin ainahan voi viedä tyhjän lapun, onhan sekin kannanotto. Ihani talvipäiviä<3

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta