sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Taimi istutuksia

Olenko jo auttamattomasti myöhässä?! Mitään siemeniä en ole laittanut. Eilen rupesin pähkäilemään, mitä tomaatteja laittaisi, onko vielä aikaa. Stressikö iskee?????

Pahimpaan tuskaan kipaisin taimikaupoille. Siemen ja Kone ilmoitti lehdessä, että pelargonian taimet ym. saapuneet...  Olin kyllä vielä perjantaina sitä mieltä, että mitään en mene hakemaan... Mutta kyllähän sitä sitten uteliaisuus kasvoi niin suureksi, että lauantaina lähdin katsomaan, mitä olisi tarjolla. Ja kyllähän sitä löytyi vaikka mitä. Uskotteko, että oli aika vaikea valita ja sitten myyjä vielä sanoi, että ensi viikolla tulee lisää valikoimaa. Voi kääk!

Jo myymälässä kirjoitin pienet tarralaput jokaiseen taimeen, jotta olisi ehdes jonkinlainen mahdollisuus tietää myöhemmin, mikä laji on kyseessä.

Otin pelargonioiden lisäksi suloisia vaaleanpunaisen orvokin taimia, sekä amppelimansikan taimia. Jälkimmäiset lähinnä pojille. Voivat seurata taimien kasvua ja lopulta (toivottavasti) napsia mansikoita.

Hurahdin myös muutamaan ilmakasviin...


 


Nyt täytyy ruveta tutkimaan uudestaan siemenlistoja ja kiireesti tehdä tilauksia;) Aurinkoinen ilma saa  kevätfiiliset korkealle! Leppoisaa sunnuntaita ystäväiset.

13 kommenttia:

 1. Voi miten ihania taimivauvoja!
  Minä tilasin muutaman pelargonin taimen,kun täällä niitä ei juurikasn näy myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan yllättynyt valikoiman laajuudesta, mikä täällä oli. Toivon, että saisin ne kasvamaan.

   Poista
 2. Iik, orvokkeja! Nyt on se aika kun taimimyymälöissä menee pää aivan pyörälle. Tai siis milloin ei menisi :) Siemenkasvatukset ehtii vielä oikein hyvin, pääsesonkihan on vasta alkamassa. Iloisia kylvöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo otin vain yhtä lajia orvokkeja kun oli noita pelagonioita jo aika monta:)) Kiitos kannustuksesta!

   Poista
 3. Hyvin vielä ehtii kylvöbuumiin mukaan. Oikeastaan nyt se vasta alkaa. Itse kylvin tänään tomaatit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, mä tilasin siemeniä tänäön ja aitten säntäsin vielä kauppaan hakemaan muutaman pusdin, että saan jo jotain laitettua.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä vain, nyt täytyy vain toivoa, että pysyvät elossa. Toivottavasti nähdään pian niin saat omasi, varmaan puutarhamessuilla viimeistää;)

   Poista
 5. Voi, mitä söpöläisiä! <3
  Mä en uskalla tuonne Siemen ja koneeseen varmaan mennäkään, siellä on aina niin paljon houkutuksia. Vai sieltäkö nuo löysit?
  Ehkä mun on kuitenkin pakko, kun näitä kuvia katselee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sieltä nämä söpöläiset ovat. Siellä sekoaa ihan täysin:)) Oli ihan älyttömän hyvä laatuisia kaikki taimet. Periaatteessa kannustan käymään;)

   Poista
 6. Voi, löysit orvokin taimia! Minä olen pidätellyt hevosiani vielä ihan kokonaan, ajattelin laittaa ensimmäisiä siemeniä nyt ja keskittyä esikasvatukseen vasta kuukauden päästä. Toivottavasti kaikki taimesi onnistuvat!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep... vaaleanpunaisen<3 Tänään kävin siellä "vain" katselemassa ja mukaan tuli vielä pari uutta pelargoniaa. Muita ihanuuksia en edes uskaltanut katsoa:))

   Poista
  2. Kysyit jättiverbenan siementen kylvämisestä. Esikasvatus on hyvä aloittaa helmikuussa, sillä kylmäkäsittelyä tarvitsee kuukauden ajan. Tosin viime vuonna mulla kasvoi pihassa itsekylväytynyt jättiverbena, joka ehti lämpimässä paikassa kukkaan, joten aina voi kokeilla tällaista myöhäisempääkin aikataulua. Tämä yksilö ei itänyt varmasti ennen toukokuun alkua ja sitä nopeammassa aikataulussa olet nyt, jos aloitat.

   Jos kaipaat lisävinkkejä, kurkkaa tästä postauksestani: http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/nyt-on-aika-kylvaa-jattiverbena/

   Kaunista kevätviikkoa!

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta