perjantai 24. helmikuuta 2017

Iloinen seurue Kaisaniemen kasvitieteelisessä

Viime lauantain sain suurta helpotusta viherkaipuuseen. Ihana Oravankesäpesän Kati oli järkännyt meille reissun pääkaupunkiin. Ensin tutustuttiin Kaisaniemien kasvitieteellisen ihmeisiin ja myöhäisen lounaan jälkeen suunnattiin Viherpajaan Vantaalle.

Uskomatonta, että talven keskellä on tällainen keidas. Jo sunnutaina lunta tuli ihan sakeana ja muutaman selkeän päivän jälkeen taas keskiviikko toi pyryt tullessaan. Uskottava se on, että elämme vielä ihan talviaikaa.

Nämä meidän tapaamiset antavat niin paljon ideoita, iloa ja vertaistukea. On vaan niin kivaa kun saa puhua puutarhajuttuja ihan niin paljon kuin haluaa eikä tarvitse tuntea häpeää, vaikka omat kasvit eivät ehkä näkisikään tätä kevättä... On ihan erityisen mukavaa kun tapaa blogin pitäjiä kasvokkain, se antaa blogin seuraamiselle ihan uusia ulottuvuuksia. Lauantaina olleista olen tavannut aiemmin kaikki muut paitsi Kasvuhormonin Sinin, ihana uusi tuttavuus<3

Tästä reissusta innostuin ihan uudella tavalla mm. santapaulioista. Olen aina tykännyt niistä, vaikka ovatkin vähän mummokukkia. Kasvitieteelisessä oli myös toinen yllättävä kasvi, se tuiki tavallinen "markettikukka", Tulilatva. Siellä se rehotti mielettömän isona ja täynnä valkoisia kukkia. Olen saanut tämän joskus pysymään elossa ja vihreänä, mutta uusia kukkia en ole onnistunut siihen saamaan.

Kuvia tuli otettua tosi paljon ja oli vaikea valita, joten loppu onkin pelkkiä kuvia:) Itse olen huono kirjoittamaan kasvien nimiä, mm. Riinalla on ihana tapa laittaa aina kasvien nimet kuvien yhteyteen. Kuten jo viimekesänä taisin mainita, niin minulle on tullut viehtymys (onko tuo sana???) kaikenlaisiin lehtiin, siksi tässäkin on melko paljon kuvia erilaisista lehdistä. Heh, minut tuntevat tietävät, ettei kiinnostukseni rajoitu vain kasvien lehtiin, vaan myös erilaiset puutarha -ja sisustuslehdet ovat suuri intohimoni:))

Kun lähdimme kohti lounaspaikkaa, niin ulkona oli ihana keväinen ilma. Viime kesältä jääneet artisokatkin olivat todella kauniita. Ulkona olisi ollut paljon nähtävää tähänkin vuodenaikaan.

Mukana tällä reissulla olivat
 
 
 
Sammakonputki (Hydrocotyle bonnairiensis)

Jättiagave agave ( Agave americana)
 


 
Puuvillaa


 
Makeastevia (Stevia rebaudiana)

 
Kamelia (Camelia japonica)

Napalehti, Navelört ( Umbilicus intermedius)
  
Laittelen erikseen kuvia Viherpajalta. Kohta voi alkaa valmistautua loman viettoon. Mukavaa lomaa ja viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Tuohon päivään on ihana palata kuvamuistojen avulla:)
  Koko päivä iloista puheensorinaa puutarhakielellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan ja niitä kuviahan riittää:)) On se vaan kumma juttu kun puhetta riittäis vaikka kuin pitkään...

   Poista
 2. Ihana, mähän bongasin näistä kuvista muutaman kasvin, joita en ollut ollenkaan huomannut. Ja noi santtujen "karvat" näyttää upeilta. Mä tykkään santuista kovasti, vaikka ne monen mielestä on ihan kertakäyttökasveja. Niissä on jotain niin suloista ja herkkää. Ja värejä ja kukkamuotojakin löytyy vaikka kuinka paljon. Saintpaulia ansaitsisi arvonnousun.
  Kiitos taas kerran seurasta! Oli kivaa intoilla ja inspiroitua yhdessä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saan santut jopa pysymään elossa:))mutta esikot taas on mulle ihan parin päivän iloja;)Kivaa oli taas!

   Poista
 3. Hauskaa, miten te kaikki olette kuvailleet samoja kasveja, mutta ihan eri kulmista... Kiinnostava tuo puuvilla, en ole nähnyt kasvia kuin ihan kuivana, ruskeana ja siinä oli puuvillatupsuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekin huomasin saman ja myös sen, että joillakin on kuvia kasveista, joita ei itse edes huomannut. Tuo puuvillapallo oli tosi söpö.

   Poista
 4. Teillä on ollut todella mukava tapaaminen kauniissa ympäristössä. Ihanat kuvat, kiitos näistä. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kivaa, eikä ympäristö tähän vuodenaikaan olisi voinut parempi olla. Mukavaa jos meidän reissulaisten kuvat ilahduttavat myös muita viherkaipuun kourissa kärsiviä.Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 5. Nyt sattui kyllä tämä meidän reissu parhaimpaan mahdolliseen saumaan! Eihän tätä lumenpaljoutta kestäisi ilman tuota viherterapiaa! Höyrypesurikin saa odottaa vielä hyvän tovin, ennen kuin pääsee kasvarin kevätpesun tekemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, tämän viikon pyryt olisi ilman tuota viherpaljoutta masentaneet ihan täysin. Kiva oli taas nähdä:)

   Poista
 6. Hienoja vehreitä kuvia! Reissunne on ollut varmasti tosi hauska. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä onnistunut kaikin puolin:) samoin Tiiu.

   Poista
 7. Löytyipä kuvista paljon kasveja, joita en itse huomannut lainkaan paikan päällä! Minäkin olen näköjään osunut useampaankin kuvaan... :) Olipa kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin ihan saman muiden kuvista, että oli mennyt ohi tai oma kuva oli ihan surkea:)) oot niin kuvauksellinen, varmaan Muruun tullut;)

   Poista
 8. Hyvä, kun niin moni kiinnittää huomiota vähän eri paikkoihin. Hyvä reissu kaikin puolin.

  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja oli ihan mahtaavaa:)Kiitos samoin mukavaa hiihtolomaa<3

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta