keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Raksa messuilla Lahdessa

Olen haaveillut lasitetusta terassista. Olisi ihana istua siinä vaikka ulkona sataisi mitä taivaalta. Ei tienkään sydäntalvella, mutta aikaisin keväästä pitkälle syksyyn.

Lähdinkin siis Raksamessuille kartottamaan tarjontaa. Tässä postauksessa ei ole kuvia terassilasituksia tarjoavista osastoista. Täytyy nimittäin myöntää, että omat valokuvaustaidot eivät olisi ihan riittääneet saamaan sellaisia otoksia, joita olisin tänne voinut laittaa. Mutta, useampi varteenotettava vaihtoehto toki löytyi, Keraplast sekä Siesta ainakin vakuuttivat. Joskus olen kysynyt tarjousta Lumonilta ja se summa oli niin tähtitieteelinen, että meinasin pyörtyä:) Onko kenelläkään kokemuksia näistä tai mistä olette terassilasituksia itsellenne tilanneet? Onko kukaan tehnyt blogiyhteistyötä kenenkään tällaisen kanssa?

Tässä vaiheessa kun pari vuotta olen näiden lasien perään haikaillut, niin voin vain harmitella, ettei laitettu niitä silloin rakentamisvaiheessa.

Raksamessut kaiken kaikkiaan olivat positiivinen kokemus. Esillepanoon oli monilla osastoilla panostettu. mm. keittiöosastoilla näkyi vihreää, kauniita kattauksia ja hauskoja yksityiskohtia.

Tikkurilan maaliosasto oli todella edustava ja uudet värisävyt olivat mukavasti esillä isoina pintoina. Kivoja tuunausideioita löytyi Työn Paikka osastolta. mm. Vanhoista Aku Ankoista oli tehty pääsiäsikoristeita:)

Ja kyllähän minuun eniten vetosi Suvimarjan osasto. Suvimarja Lifestyle myymälä  on Padasjoen Auttoisilla sijaitseva ihana tilamyymälä tyyppinen paikka. Sinne kannattaa ehdottomasti retkeillä. Minulle tarttui mukaan muutama ihana Gant pyyhe sekä pieni vaaleanpunainen purkki Annie Sloan kalkkimaalia. Pienellä purnukalla maalaa kokonaisen pinnatuolin tai monen monta kukkapurkkia. Itse olen suunnitellut kukkapurkkien maalaamista...

Ja jos joitan muuta terassilasien lisäksi olen haaveillut saavani, niin se olisi puinen lepotuoli. Aina keväällä kaikilla messuilla koeistun ja hypistelen. Pelkään sen pilaantuvan taivasalla, joten varmaan on haaveena kunnes ehkä joskus ne lasitukset saataisiin:))
 


 


Nythän alkaakin sitten puutarhamessukausi! Omia pieniä taimia on jo näkyvissä, niitä on tarkkailtava jatkuvasti ja uusia siemeniä pitäisi saada multaan. Kyllä se on kevät nyt, sanoo säätiedot mitä vaan:))


10 kommenttia:

 1. Mulla on sama käsitys, että tuolla kyseisellä yrityksellä on aika tähtitieteelliset hinnat. Mutta on ne tuotteet sitten hyviä myös. Hommaa kasvihuone. Tulee halvemmaksi :D

  VastaaPoista
 2. Oliko tuo "hommaa kasvihuone" joku pikku piikki:)) Siellähän se odottaa kasausta... Pohjat on tehty viime vuonna jo valmiiksi. Olisi pitänyt ostaa isompi:))

  VastaaPoista
 3. Tajusin vasta myöhemmin, että Raksa-messuilla olisi ollut kaikkea kivaa myös pihaan ja puutarhaan. Harmitti, kun en tajunnut mennä.
  Kiva kuitenkin, että pääsin näin kuvien muodossa messuilemaan.
  Ei sitä rakennusaikana tajunnut montaakaan juttua, mitä nyt kaipaisi. Meilläkään ei ole katettuja tai lasitetuja terasseja, ja niitä tulee monta kertaa haikailtua Suomen suvessa. Ne lisäisivät puutarhakautta paljon sekä keväällä, että syksyllä.
  Ja tuonne Suvimarjan putiikkiin olen monta kertaa haaveillut meneväni, mutta en ole koskaan vielä siellä käynnyt. Ja arvaa, käyn joka messuilla istumassa noissa samaisissa puutuoleissa ja ihastelen niiden istuttavuutta. Mun yhdellä asiakkaalla oli nuo tuolit olkkarissa, eikä näyttänyt yhtään pöllömmältä.
  Pakko tähän vielä lisätä, että myös Willab Garden myy lasiterasseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Raksa ei monena vuotena ole kuulunut munkaan must go listalle, mutta nyt siis nuo terassit houkuttelivat käymään. Hyvä vinkki tuo Willab Garden, täytyykin käydä sivuilla katsomassa niitäkin eikä vain kasvareita:))

   Poista
 4. Kivoja kuvia. Raksamessuilla on kaikenlaista mukavaa katsottavaa, myös puutarhaan liittyvää. Se oli minulle yllätys kun eka kerran kävin Raksamessuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli<3 Juu yllättävän paljon oli kivoja juttuja. Ehkä voisi olla enenmmän vielä puutarhaan liittyviä, koska kyllähän se on iso osa rakentamista.

   Poista
 5. Meidän kokemus terassilaseista ja niiden hinnoista on jotakuinkin sama kuin teillä: Lumonin tarjous oli useamman tuhat euroa tyyriimpi kuin mitä muut paikalliset toimittajat antoivat hinnaksi. Laatu meidän terassilaseille on ollut hyvä, ongelmia ei ole ollut ja tiiviys on kiitettävää.

  Jälkiasennus oli myös nopea ja helppo, joten sinällään ei harmita, että lasit asennettiin vasta jälkikäteen eikä heti rakennusvaiheessa. Pienen ponnistuksen aiheutti tietysti se, että haluttiin purkaa lasien tieltä erittäin jämerästi muurattu muuri. Mutta muutostyö ostettiin urakoitsijalta, joten siitä ei jäänyt onneksi suurta vaivaa meille, mitä nyt kelkottiin harkot kaatikselle itse (missä siinäkin oli ihan kylliksi tekemistä). Itse asennus tapahtui päivässä, toinen päivä meni mittailuissa ja väliin tuli lasien valmistumiseen menevä aika.

  Meiltä löytyy helposti lasituksen tekijöitä, kun googlaa oman alueen lasittajia. Varmasti myös teiltä! Ja sitä blogiyhteistyötä kannattaa aina kysyä tarjousta pyytäessä, saat todennäköisesti ainakin tiukaksi lasketun hinnan, kun lupaat kertoa lasitusprojektista (ja muista mainita postauksen yhteydessä, että kyse on blogiyhteistyöstä). Tiedän myös, että kaikkein vetovoimaisimmat blogit (kuukausiklikit 100000 tai yli) ovat tehneet myös diilejä, jossa heidän lasitus on ollut firman mallilasituskohde, mutta se lienee asia erikseen.

  Jos et ole vielä tutustunut kertomukseeni meidän lasituksen hankkimisesta ja asennuksesta, se löytyy täältä: http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/terassi-sai-lasit/

  Kyllä ne haaveet pikkuhiljaa muuttuvat todeksi, katso vaan!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sini, kyllä annoit kullan arvoista tietoa! täytyykin käydä katsastamassa tuolta sun blogista teidän laistuksia:)

   Poista
 6. Lasitettu tila olisi kyllä mukava ja käyttökelpoinen. Tänään tuli aurinko esiin ja nyt tuntuu jo oikein keväiseltä. Kohta alkaa messut messujen perään ja kaikenlaiset puutarhatapahtumat. Jippii!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet Cheri, messurumba alkaa nyt toden teolla. Tosin itse en pääse näillä näkymin kuin Puutarhamessuille Helsinkiin:) Nähdäänköhän siellä;)

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta