perjantai 13. huhtikuuta 2012

nuppuja (ja peesailua)

Talvella otan kuivia koivunoksia tulppaaneiden tai muiden leikkokukkien seuraksi. Ne tukee hyvin jos on iso maljakko ja vähän leikkokukkia, mutta myös näyttävät kivoilta. No nytkin mä keräsin innoissani viime viikolla hyvissä ajoin ennen pääsiäistä koivunoksia ruusujen seuraksi. Nyt otin jo ihan tuoreita oksia. Kuvittelin tietty että ne yhdessä yössä rupeaa vihertämään. Hah! Mitäs tälläinen hätähousu tietäis...


Eli siis tuolta ne näyttivät pääsiäisenä ja ruusut kestivät tosi kauan ihan kauniina. Mutta koivunoksissa ei tapahtunut minkäänlaista edistystä, plääh. Vaikka uunin tulikin loimotti ihan lähellä.





Nyt olivat ruusut nuupahtaneet, mutta NUPPU oli ilmestynyt. Pieni ihana vihertävä alku oksassa. Voi miten suloinen.
 

Tänään sitten nappasin kauppareissulla keltaiset tulppaanit oksien seuraksi. Jännää nähdä aukeaako tulppaanit ja hiirenkorvat yhtä aikaa. Tod.näk. tulppaanit väsähtävät taas ennenmmin...




 Tälläisistä pienistä asioista ja niiden seuraamisesta sitä vaan saa valtavasti iloa ja tuntee itsensä onnelliseksi. Mua piristää kovasti nämä pienet asiat kuten tuoreet kukat. Voiko tuore sanaa edes käyttää tässä yhteydessä?? Nooh eipä tämä meikäläisen kielioppi varmaan muutenkaan saisi kauheasti kehuja äidinkielen lehtoreilta;)

Piristystä ja onnea toi tänään eskarilainenkin kun huusi innoissaan: Äiti sä oot paras! Eikä edes äiti ollut leiponut, ostanut mitään kivaa, eikä mitään muutakaan mainittavaa suoritusta.

Muista blogeista, lehdistä, kirjoista, tv-ohjelmista ja kavereilta ym. saa myös piristystä ja ihan ilmaiseksi tai tosi pienin kustannuksin. Monia ideoita vaikka pukeutumiseen liittyen pystyy totetuttamaan edullisimmilla merkeillä tai omia vaatteittaan vähän muuttamalla. Mä en tämän enempää rupea näitä raha-asioita vatvomaan. Niistä kuitenkin on ollut melko monessa blogissa ja jokainen miettii asioita omalta kohdaltaan ja kokee asiat eri tavalla.

Tämä on nyt ihan peesailua mun yhdestä suosikkiblogistani, Kalastajan vaimolta.

Olen nimmitäin ikuisuuksia, niin kauan kun olen makukahveja juonut, miettinyt sitä mihin ne voisi laittaa sitten kun pussit on avattu. Olen käyttänyt Ikean pussinsulkijoita, mutta ei ne mitään kauniita ole ja pussit aina jossain laatikon perillä. Ja Johannalla oli siihen ennen pääsiäistä loistava idea. Ja mulla oli lasipurkkejakin omasta takaa.

Kovasti en retrojutuista välitä, mutta noihin "Juhlamokkapurkkeihin" olen ihastunut. Mulla on niitä muistaakseni kolme erilaista ja vaihdan kahvipaketin sinne aina vuodenajan mukaan. Talvella oli punavalkoinen, nyt tuo turkoosi ja kesällä on sitten se vihreävalkoinen. Tykkään myös Marimekon sinivalkoisista Unikkokuosisita metallipurkeista. Niistä jokunen saattaa päästä muuttamaan kesämökillekin tänä kesänä;)



Mun mielestä tälläisessä peesailussa, on se sitten sisustusta, pukeutumista tai ihan mitä vaan koskevaa, ei ole mitään pahaa, koska itse ainakin pidän näitä blogeja inspiraation lähteinä. Ja olen sitä mieltä, että sellaiseksi ne on tarkoitettukin, useimmat ainakin. Hyviä pukeutumisvinkkejä on tullut monesti vastaan, puhumattakaan loistavista ruoka- tai leivontaresepteistä!

Nyt on lähdettävä perunammuussin ja lihapullien tekoon. Illalla pääsen värjäyttämään ripset ja kulmat, sitä ihan odottaa innolla, kun edellisestä kerrasta on niiiiiiiiiiiiiiiiiin pitkä aika...

Juu ja kauralastuja pitää leipoa koulun kevättapahtumaan, mikä on huomenna. No niiden leipomisessa pikkupojat varmasti auttavat:D

Ihanaa viikonlopun alkua kaikille<3


8 kommenttia:

  1. Kauralastuja, vitsi en oo aikoihin tehnyt ja ne on niin hyviä.
    Kivaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne on hyviä sellaisenaan ja jäätelön kanssa;) Jos lisää vaikka vähän kaakaojauhetta niin saa suklaisia...

      Ihanaa viikonloppua! Vettä sataa ja lumet saa kyytiä:D

      Poista
  2. Mukavan positiivinen postaus, kiitos siitä!! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos tuli hyvä mieli<3 Sehän ois tarkoitus;)
      Kiitos samoin<3

      Poista
  3. Piti oikein googlettaa, että mitä peesailu tarkoittaa, sillä tällaiselle ulkosuomalaiselle ihan uusi sana :-) Musta oli ihanan leppoisa postaus! Blogimaailma on täynnä vaikka minkälaista kirjoittajaa ja tekstiä, mutta mulle se on sellainen "feel good"-paikka. Siksi minä tännekin piipahtelen!

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sivistävä ja opettavainen vaikutus mun blogilla:D No ehkä ei kuiteskaan;) Olen samoilla linjoilla, nautin muiden ihanista kuvista, ideoista, resepteistä, onnellisuudesta... Ei tarvitse kadehtia ketään vaan saada iloa muidenkin onnesta.

      Kiitos samoin<3

      Poista
  4. Blogimaailmassa tosiaan on jos jonkunlaista kirjoitusta, kommenttia jne... Aika usein törmää siihen, että on jotenkin väärin lukea blogeja joissa kirjoitetaan "nätisti" ja kivoilla tunnelmakuvilla vielä... Mitä pahaa siinä muka on? Tulee itelle ideoita, niinkuin sanoit, ja hyvä mieli. Ne viimeaikojen kirjoittelut ostostarpeiden luomisesta on musta ihan peetä, kyllä jokainen on vastuussa omasta taloudestaan ja rahankäytöstään! Että niin. Sen enempää en minäkään aiheesta aio kirjoittaa ;) Mukavaa viikonloppua, ja tuo kimppu oli minusta tosi kaunis! Ja tuli hyvä mieli, ja saatan ostaa tänään kanssa kukkia mutta en tule sinua siitä syyttämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja väärin luoda blogeja jossa ollaan suht koht onnellisia tähän omaan elmään ja vielä "kehtaa sitä hehkuttaa". Niin on ihan hanurista yrittää syyllistää ketään, eihän kenenkään ole pakko mitään ostaa. ja ihan totta on tuo, että jokainen on vastuussa omasta rahankäytöstään eikä mun mielestä kukaan ole tilivelvollinen, mistä rahansa hankkii. Oisko säästäminen jotain tiettyä hankintaa tai matkaa varten mitään? Mä ainakin saan hyviä ideoita käyttää jo olemassa olevia juttuja eri tavalla.

      Ihana kommentti sinulta ja myös edellisiltäkin kommentoijilta. Ei kait sitä loputtomiin jaksais valitusvirsiäkään lukea?

      Iloitaan myös sateesta niin lumet lähtee;)

      Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta