torstai 5. huhtikuuta 2012

Pupujuhlan odotusta

Pääsiäinen on nyt ihan oikeasti ovella. Meilläkin on jotain valmisteluja tehty. Eli siis siivoiltu paikkoja ja haettu vähän kukkia sekä käyty täydentämässä ruokavarastoja.

Ei täällä mikään "Keltaisten Sitruunoiden ravintola" ole, mutta noita aineksia kuuluu meidän pääsiäisherkkuihin. Suklaan lisäksi. Villa Hummelholmin rouvalla oli Mignon konvehteja, joita onnistuin myös löytämään, aah...




Pekka oli askarrellut ihanan huovutetun pupun, nyt se vartioi tarkasti pikkumunia. Varmaan on välillä katsellut ihan muualle kun sen verran on munat huvenneet...










Pääsiäiseksi ajattelin tehdä Anna & Fanny Bergenstömin makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla - kirjasta Norrgården pataa. Olen varmaan joskus ennenkin hehkuttanut tätä kirjaa, enkä turhaan;)



4-5 hengelle tarvitaan:

1kg luutonta naudan tai lampaan lihaa kuutioina
3rkl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu
1,5tl suolaa ja 0,5tl mustapippuria
2 keltasipulia
3 porkkanaa
n. 2rkl oliiviöljyä
4dl vettä + 1 liemikuutio
4dl puna- tai valkoviiniä
3rkl tomaattipyreetä
15-20 melko pientä perunaa
5 pilkottua valkosipulinkynttä, pieni rosmariinin oksa
0,5tl sokeria, puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 pieni nippu persilijaa hienonnettuna

Kääntele lihanpalat kulhossa suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Pane odottamaan.
Kuori sipulit ja hakkaa karkeaksi silpuksi. Kuullota sipulisilppua öljyssä isossa padassa noin 5min. Kuori ja paloittele porkkanat ja laita pataan. Lisää jauhotetut lihanpalat. Lisää vesi, liemikuutio, viini ja tomaattipyree. Anna kiehahtaa, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljaa tunti tai reilu tunti. Lisää loppupuolella kuoritut perunat, hienonnetut valkosipulinkynnet ja rosmariini. Keitä kunnens perunat ovat pehmeitä, mutta eivät ylikypsiä. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla, raastetulla sitruunankuorella ja tarvittaessa ripauksella sokeria. Ripottele päälle persilijasilppua.

Yritän muistaa ottaa kuvia sitten itse keitoksista;)


Uusi Lantliv mat & vin lehti on myös ilmestynyt. Sieltähän löytyi vaikka mitä ihanuuksia herkuttelijoille... Meillä saadaan jonain päivänä Vanilijaista juustositruunakakkua

Siitä laitan ohjeen myöhemmin kun nyt on vähän kiirus. Mutta jos et millään malta odottaa niin tuota lehteä löytyy siis tällä hetkellä kaupoista;)


Lunta on tullut pitkin viikkoa, mutta meillä liikkuu jo hämähäkit ihan kesäiseen malliin:D
Kuvakulma hiukka erikoinen hämppiksen toivomuksesta;)


Nyt mun on lähdettävä lenkille kun vielä paistaa aurinko, huomiselle taas luvassa lumipyryä, joten ilo irti tänään;)

Ihanan pirtsakkaa pupujuhlaa kaikille<3


11 kommenttia:

  1. Oikeen ihanaa ja maukasta pääsiäistä!!!

    VastaaPoista
  2. Olipa hyväntuulinen ja kiva postaus kuvineen teksteineen :), kiitos Kati!

    Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Iloista pääsiäistä! Ihan tuli nälkä noita kuvia katsellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa pääsiäista! Onneksi on monta pyhää, niin voi vaan syödä...;)

      Poista
  4. Mukavaa pääsiäistä sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Ihania pääsiäisen pyhiä herkkuruokien ja viinin äärellä;)

      Poista
  5. Kauniita kuvia ja todella herkulliselta vaikuttava lihapataohje!

    Käypä Kati kurkkaamassa blogiini kunhan ehdit, virkkasin yhden "munankuoren" ideasi innoittamana ja hyvin toimii tuokin tekniikka :-)

    Hyvää pääisiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3

      Käyn katsomassa, taidan itsekin kokeilla;)

      Aurinkoisia pääsiäispyhiä<3

      Poista
  6. Hei hei. Så fine påskebilder her hos deg. Ser du har vært i København også, så ut til å være en herlig tur :))
    Fortsatt mye snø her hos oss, men det blir vel vår snart her også :))

    Fortsatt god påske :))

    VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta