keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Vanilijantuoksuinen juustokakku/Den vaniljdoftande cheesecaken

Drömmar om vanilj

Tässä tuleepi ohje siihen Mat & Vin lehden kakkuun, jota tein pääsiäisenä.
Alkuperäinen ohje siis löytyy uusimmasta Lantliv Mat & Vin lehdestä, jossa oli runsaasti myös muita kokeilun arvoisia ohjeita, vink vink;)

Tuo jalallinen lautanen sekä limen vihreä alusta ovat molemmat Ikeasta. Lautaseen kuuluu vielä myös kupu. Olen ihan heikkona tuollaisiin. Ongelmaksi tulee niiden (ja muiden...) säilyttäminen tai siis sen säilytystilan puute...

Toi keksipohja on niin hyvää, että ottasin vaan sitä! Äiti täähän on keksi eikä pohja...

 Lehden kuvassa tämä on tehty tavalliseen piirasvuokaan, mä tein irtopohjavuokaan (oisko n.24 halkaisija) ja onnistui hyvin.



Pohja:
12 digestivekeksiä
100 g voita
1 maustemitta suolaa
1 teelusikallinen kanelia

(Joskus laitan vähän maitoa tälläiseen keksipohjaan, silloin siitä ei tule ihan niin kovaa jääkaapissa, eli helpompi leikata)

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jugurttia
1,5 dl tomusokeria
1 vanilijatanko (siis sisältö kaavitaan) tai 0,5 tl vaniliinisokeria
Yhden sitruunan raastettu kuori
4 liivatelevyä

Päällys:

2 liivatelehteä
1 dl vettä
1dl tomusokeria
3-4 sitruunan mehu (n. 1dl)

1. Murusta keksit, sulata voi, sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele vuokaan. Anna olla kylmässä n. 30min.

2. Sekoita täytteen ainekset. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne pieneen kuumaan vesitippaan (tai sitruunan mehutippaan) Lisää liivateneste täytteeseen ja täyte vuokaan.
Anna olla jääkaapissa n. 6 tuntia.

Täytteeseen käytin Philadelphia tuorejuustoa kun sitä saa näppärästi 300 g rasiossa. Mulla oli turkkilaista jugurttia, kun syön sitä muutenkin. Sen tilalle voi hyvin käyttää rahkaa, kermaviiliä tms.

3. Laita liivatteet kylmään veteen ja sulata noin yhteen ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoita loppuveteen tomusokeri, sitruunanmehu ja lisää liivate neste. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä n. 2 tuntia.

Ohje on siis ihan tuiki tavallisia juusto/hyydykekakun ohjeita seuraileva. Jos ei tykkää happanmakeasta pinnasta voi sen tehdä esim. makeammasta mehusta, suklaasta, marjoista eli siis ihan mistä vaan.

Jos joku ihmetteli edellisen postauksen "keltaisten sitruunoiden ravintola" heittoa, niin Kajsa Ingemarsson on kirjoittanut mm. kirjan, jonka nimi on "Keltaisten sitruunoiden ravintola". Voin suositella hänen kirjojaan!! Siis kipi kapi kirjastoon. Munkin on kiiruhdettava kirjastoautolle ihan kohta, kun olin varannut yhden virkkauskirjan ja tekstiviesti kertoi sen saapuneen, Jihuu!

Ihanaa keskiviikkoa<3

6 kommenttia:

  1. Oi nam, laitan ohjeen talteen, varmasti testaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli hyvää. Tuolla kiilteellä etenkin jos tykkää vähän happamasta.

      Poista
  2. No niin...toi lehti pitää lähteä hakemaan! Olen ihan "hulluna" ruoka/leivonta lehtiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannaattaa kipaista hakemassa, siinä oli paljon hyviä ohjeita;)

      Poista
  3. Herkkuja... oi-joi, kyllä maistuis (nyt pitää pysyä vaan tiukkana) ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, tälläinen "virtuaaliherkutteluhan" on ihan sallittua ainakin;) Mun täytyy kans nyt tsempata pääsiäisen herkuttelun jälkeen...

      Poista

Kiva kun ehdit kommentoida, se ilahtdutta aina