torstai 23. helmikuuta 2012

Pullaa

Laskiainenhan on virallisesti jo vietetty. Mutta meillä aloitetaan laskiaispullien tekeminen ja syöminen hyvissä ajoin tammikuussa, melkein heti joulun jälkeen. Ja sitä myös jatketaan pidemälle...

Tänään siis laskiaispullia ja paneroituja kuhafileitä. Ei kuitenkaan samalla lautasella:D


 Ohje on mitä yksinkertaisin.

1. Kierittele fileet ensin kananmunassa.
2. Kierittele fileet jauhoseoksessa.

Jauhoseos voi pitää sisällään esim.

vehnäjauhoja ja korppujauhoja
gluteenittomia- vehnä ja/tai korppujauhoja
vehnäleseitä ja vehnäjauhoja (tai mitä tahansa jauhoja)
murskattuja cornflakeseja

Jauhoseoksen joukkoon voi laittaa mm. suolaa, sitruunapippuria, kalamaustetta, valkopippuria etc...

Siis kokeile rohkeasti eri yhdistelmiä!

3. Nostele fileet kuumaan paistinpannuun, johon on jo voi sulanut.
4. Paista molemmin puolin.

Meillä nuo syödään usein perunamuussin kanssa. Perunamuussin voi tässä tapauksessa laittaa vaikka tuoretta tilliä sekaan ja valmiiden kalojen päälle pirskottaa sitruunaa.

Jos haluat pikaruokatyyppistä ruokaa, niin laita lohkoperunoita, ranskanperunoita tai lankkuperunoita. Lisäksi ketsuppia ja majoneesia sekä vihreäsalaatti. Aika fish & chips fiilis;)
Nämä fileet sopivat hyvin myös kalahampurilaiseen!


Sitten siis myös niitä laskiaispullia jälleen kerran;)


                     Pullataikina:

                      200g voita tai margariinia
                        4dl maitoa
                        50g hiivaa
                        1dl haaleaa vettä
                        2tl kardemummaa
                        1,5tl suolaa
                        n.16dl vehnäjauhoja

Itse sulatan voin kattilassa ja kun se alkaa olla sulanut, niin lisään sinne mukaan maidon.
Hiiva sulatetaan veteen ja sitten lisätään sokeri, kardemumma ja suola
Voimaito lisätään vesihiivan joukkoon ja sitten jauhoja tarpeen mukaan.
Anna taikinan kohota vedottomassa lämpöisessä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo pullat ja anna kohota pellillä. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Itse paistan kiertoilmauunissa 200 asteessa vajaan 15 minuuttia.

Kun tämä laskiaspullakausi on ohi niin teen lähes poikkeuksetta korvapuusteja. Täyte on hiukan erilainen, mitä koulun köksätunneilla tai kotona on opetettu. Tämä ohje on yhden mun suosikkien; Anna ja Fanny Bergenstömin kirjasta makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla




Täyte korvapuusteihin:

2rkl kardemummaa
75g huoneenlämpöistä voita
5rkl sokeria ja runsas 1tl vaniliinisokeria

Sekoita kaikki ainekset tahnaksi ja levitä kaulitulle pullataikinalle.

Tuossa kyseisessä kirjassa on todella ihanat ja houkuttelevat kuvat ja se on mitä ihaninta ihan vaan lukemista ja selailemista vartenkin tehty kirja. Suosittelen!




Tätä tänään päivällä ja illalla ystävien kanssa leipäkurssille. Sitä kyllä odotan innolla!! Huomenna varmaan postailen leipäkurssista;)

Torstai on toivoa täynnä<3

4 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla noita kaloja. Onko noi fileet pakasteesta vai tuoreita (vai onko ne kenties ite pyydettyjä..)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Vaarilla on verkot vesillä, joten pysytään kalassa;) Mies on fileroinut, mä en siihen hommaan ole vielä ryhtynyt. Eli jos ei ole omasta takaa kalaa, niin kalatiskiltä tai sitten kyllä pakasteestakin pystyy hyvin tekemään.

      Poista
  2. Ai että, kuola valuu......!!Mä olen pullahiiri henkeen ja vereen ;)..Täytyy varmaan kohta leipoa taas..

    Hei, tuuppas kurkkaamaan blogiini, mulla on siellä sulle jotakin :)..

    KIvaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiva kun ehdit kommentoida, se ilahtdutta aina