maanantai 20. helmikuuta 2012

Daim-valkosuklaa kakku

Hei,

Tässä ihan pika postaus liittyen eiliseen. Moni on kysellyt tuon ihanan Daim-valkosuklaakakun perään.
Valkosuklaa-daimkakku
Tämä kuva on Hellapoliisin


Ohje on Hellapoliisin ja tuleepi tässä:

Pohja:

200 g tummia täytekeksejä (esim Rainbow, itse teen ihan Digestiveistä)
75 g sulatettua voita

2 rkl maitoa tai kahvia (unohdan tuon aina, mutta silti onnistuu)

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa ( laitan usein Flora vanillaa)
1 levy (130g) valkoista suklaata (Panda on just ton kokonen)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunanmehua (meillä harvoin sattuuu olemaan "aitoa" sitruunaa, joten laitan sitä tiivistettä)
1,5 isoa Daimia murusina (sen saa hyvin leikkuuveitsellä ihan pieniksi)

Sekoita keksinmurut ja sulatettu voi sekä maito tai kahvi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Mun vuoka on halkaisijaltaan 24 mutta suositus ois 18, silloin kakku ois korkeampi. Olen kyllä tehnyt täyttettä joskus enemmän tuohon omaan vuokaan ja hyvä tulee.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma tms. vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vanilijasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu valkosuklaa, lisää sitruunanmehu ja daim murut.

Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä, anna vähän jäähtyä ja lisää seokseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia tai yön yli.

Koristele esim. Daim muruilla.

Mä laitan joskus siihen päälle myös valkosuklaasta ja tummsta suklaasta lastuja. Voi siihen pursottaa kermaakin... Ihan siis miten haluaa, tai jättää sellaiseksi vaan.

Sitten vaan nauttmaan ystävien kanssa tästä ihanasta herkusta<3

               *******

Sitten vielä ohjetta tuohon koukuttuun lapaseen. Ihania kaikenlaisia ohjeita löytyy Kauhavan kangasaitan sivuilta. Lapasen ohje on täältä

Täällä tulee lunta niin järkysti, ettei meinaa ulos nähdä. Eipä juurikaan teksi mieli lähteä ovesta ulos, mutta pakko on lähteä lapsia kuskaamaan.

Heippa taas!

12 kommenttia:

  1. Näyttääpä makoisalle! Valkosuklaa sopii hyvin juuri leivonnaisiin ja aah tuo Daim, on kyllä mun herkkua!

    Mukavaa ja lumista maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella hyvää! Lunta todellakin...

      Poista
  2. Voi ei... Ihan liian herkullisen näköinen! Herkkulakkoni uhkaa kaatua tuon kakun näkemiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on! Musta ei olisi mihinkään herkkulakkoihin, sen verran perso olen kaikelle hyvälle:D Mutta tsemppiä sulle;)

      Poista
  3. Siis AIVAN mahtavan ja herkullisen ihanan näköinen kakku!!!

    VastaaPoista
  4. Oj, den ser alldeles UNDERBAR ut:) Måste prova receptet pronto!
    Hälsningar från Villa Anemone

    VastaaPoista
  5. Kiitos Kati ohjeesta :)! Lupasin lapsille leipoa jonkin kakun, tämähän se voisikin olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Ainakin meidän lapsille maistuu;) Ja jopa mieskin syö tuota, vaikkei yleensä ole minkään makean ystävä. Ikävää sinänsä... Siis ettei syö herkkuja:D

      Poista
  6. Mä olen heti täällä nuuskimassa lisätietoa koukkuamisesta. Tota täytyy niiiin kokeilla!! Kiitti vielä kerran vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan kokeilemaan! On tosi nopeeta! Sitten siinä pystyy soveltamaan hyvin, eli voi kavennella ja levennellä jos tarvetta on;)

      Poista

Kiva kun ehdit kommentoida, se ilahtdutta aina