perjantai 30. lokakuuta 2015

Syyslomalla - Skansen

Koko perheen voimin vietettiin syyslomaa. Käväistiin Tukholman Djurgårdenilla Skanssenin eläintarhassa.

Otettiin risteily Silja Symphonylla. Odotellessa ehdittiin kahvitella Olympiaterminaalin Robertsilla. Laivalla käytiin sushi paikassa ja puikoilla syöminenkin luonnistui:) Mennen tullen nautiskeltiin laivan uimaosastosta. Eihän se mikään suuren suuri ole, mutta kun ajoittaa käyntiajat oikein, niin saa koko osaston ihan omaan käyttöönsä:))

Etukäteen oltiin jo puhuttu, että vietetään koko päivä Skanssenilla. Ei olla siellä pitkään aikaan käyty. Satamasta pääsee kätevästi bussilla tai metrolla. Me otettiin liput Siljan bussiin, sillä pääsi suoraan mennen tullen Skanssenin portille. Säästettiin jalkoja:)  Sää oli pilvinen, mutta ei tuullut eikä satanut eli ihan hyvä ilmakin oli Tukholmassa, ainahan se melkein on.

Kannattaa käydä Skanssenin sivuilla etukäteen jos suunnittelee käyntiä jos haluaa saada siitä mahdollisimman paljon. Sivuilta löytyy mm. millaisia tapahtumia siellä milloinkin on. Kun Skanssenin porteista lähdetään eteenpäin niin heti on vastassa alueen pienoismalli. Siitä voi jo vähän tehdä suunnitelmaa, miten edetä. Kuten Djurgårdenilla yleisestikin, niin Skanssenilla on ihania vanhoja taloja. Nyt oli koulu täynnä oppilaita. Lapset olivat pukeutuneet vanhaan malliin ja kirmasivat koulun pihalla. Kahvilat ovat idyllisiä ja herkullisten pullien myymälä on ihan must kohde... Syysasetelmia oli paikkapaikoin tehty ja niistäkin sain jotain kuvia napattua.

Skanssenin kyljessähän on Gröna Lund huvipuisto. Myös Skanssenin porttien sisäpuolella on kesäisin huvipuistolaitteita. Nyt kun laitteet olivat pois käytöstä, niin oli vähän epätodellinen olo kävellessä siellä. Mieleen tuli vanha elokuva The Big - isoksi yhdessä yössä...

Tässä siis kuvasaalista reissusta:

Halloween viikonloppu on käsillä. Yleensä olen jo koristellut ihan innoissani asiaan kuuluvalla rekvisiitalla, mutta nyt ei vaan ole ollut aikaa. Huoh, aika laihat Halloween tunnelmat siis tulossa.

Mutta viikonloppu kuitenkin ja siitä nautitaan kuitenkin:)

8 kommenttia:

 1. Ihana nähdä nämä kuvat näin suurena ja omalta koneelta. Oli hauska sattuma matkustaa samalla laivalla ja törmäillä välillä. :) Tonne Skansenille täytyy joskus päästä. Ihanan näköinen paikka.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia. Skansen on kiva paikka aikuiseenkin makuun. Omasta vierailusta siellä on vierähtänyt jo tosi monta vuotta ja nämä kuvat houkuttelevat kyllä uusimmaan käynnin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusihan käynti, ei tarvi todellakaan olla lapsia mukana:) Ilman lapsia paikasta saa vielä eri tavalla irti...

   Poista
 3. Ihania kuvia. Olipa kiva päästä käymään Skansenilla, viime kerrasta onkin hyvin kauan. Mukavaa Halloweeniä, Kekriä, Pyhäinpäivää tai mitä ikinä vietättekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halloweenia vietettiin:) Paikka on ihana, en kyllästy siihen koskaan.

   Poista
 4. Eipä ole ikinä tullut käytyä tuollakaan. Ihana kuva tuo, jossa pelargonit ovat ikkunalaudalla! :)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa ehdottomasti käydä! Pelakuut on just siitä ihanasta kahvilasta, jossa herkuteltiin kahvit ihanista ruusukuvista.

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta