sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Helppo syysherkku

Omenasato on tänä syksynä monin paikoin heikko. Syynä ilmeisesti viileähkö ja sateinen kesä. Meidänkin kääpiöomenapuista vain muutamassa on kunnolla omenia. Kun tuolla lenkkeillessä on katsonut ihmisten omppupuita niin huomaa, että ihan selvästi jotkut lajikkeet ovat pärjänneet tänä kesänä paremmin kuin toiset. Näin siis myös meillä.



Tämä ohje on varmasti monille tuttu ja siitä löytyy useita variaatioita. Itse teen tätä myös talvella osto omenoista sekä myös raparberi aikaan raparberistä.

Omenaherkku  tai kaura-omenapaistos  tai omenahyve
Rakkaalla lapsella on monta nimeä:)

Tarvitset n. 6 omenaa, koosta riippuen tietysti, joskus nämä koti omput ovat melko pieniä joten tarkkaa määrää on vaikea sanoa.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen

Lohko omenat, ne voi myös kuoria jos haluaa. Itse en kuori ainakaan näitä oman pihan antimia.


Sulata 100 g voita ja margariinia

Lisää sulatettuun rasvasulaan 2,5 dl kaurahiutaleita

Lado omenanlohkot ja sokeri (1,5 dl) vuorotellen voideltuun vuokaan.

Lopuksi peitä kaurarasvaseos sekoituksella ja laita uuniin n. puoleksi tunniksi.


Itse ripottelen päälle vielä sokeria. Fariinisokeri on erityisen hyvää tähän herkkuun. Myös kanelia tai/ja kookoshiutaleita kannattaa lisätä!

Tarjoa herkku esimerkiksi jäätelön, kerma-tai vanilijavaahdon tai vanilijakastikkeen kanssa.


Jos tätä jää, niin saatan syödä myös aamupalaksi maidon kanssa. Painotus sanalla jos. Usein teen kaksinkertaisen annoksen ja saatan ripotella kaurasekoitusta myös vuorotellen omenanlohkojen kanssa. Vielä vähän ylellisemmän tarjottavan tästä saa jos tekee päälle marengin... tai koristelee marenki ruusukkeilla:)

Ihanan aurinkoista sunnuntaita<3

8 kommenttia:

  1. Eipä tänä vuonna tullut omenoita, jokunen pihlajamarjakoin toukan runtelema, palastelin ne kanoille. Viime vuonna riitti satoa, ehkä ensi vuonna taas!

    Ihana herkku, nam!

    VastaaPoista
  2. Hei Saila, juu ei ole mitään sellaista paniikkia omenoiden kanssa kuten viimevuonna. Silloin niitä nökötti joka portinpielessä halukkaiden saatavilla. Mutta nautitaan näistä mitä on. Herkkuahan tuo on ja niin helppo:)

    VastaaPoista
  3. Toi ohje ei petä koskaan. Laittaa siihen mitä vaan, esim. viinimarjoistakin tulee hyvää.
    Meilläkään ei tule kuin muutama hassu omppu yhteen puuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei petä ei:) tuo viinimarja on hyvä idea, täytyy kokeilla! puolukkakin voisi hyvin toimia...

      Poista
  4. Tuo on kyllä superhyvää! ...ja harvoin sitä jää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä tarvi usein aamupalalla nauttia:)) eli ei jää...

      Poista
  5. Meillä tätä herkkua täytyy tehdä tänä syksynä osto-omenista, omista puista kun ei ole tulossa kuin muutama hassu omena.

    VastaaPoista

Kiva kun ehdit kommentoida, se ilahtdutta aina