keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kesäilyä isolla Koolla

Voin sieluni silmin nähdä entisen lukioaikasen äikän open paheksuvan ilmeen tuon Kesäilyä sanan kohdalla... Herää itsellenikin kysymys onko nykykielessä käytetyt sanat edes suomea:) Kotoilu ainakin on johdettu englanninkielisestä sanasta homing, joten jospa keksisin, että tää on summering:)) No nykysuomihan on jotain ihan muuta kun mun lukioaikoina;) Jo silloin herätin välillä  usein paheksuntaa ope raukan herkälle mielelle:))

Viikonloppu ja alkuviikko menivät mökkeillen. Kanttarelleja on laitettu pakkaseen. Puolukat rupeavat kypsymään vaikka mustikoitakin vielä jonkin verran näkyy. Vilttien päällä on syöty lounasta, jälkiruokaa, välipalaa, otettu aurinkoa, luettu...  Ollaan nautiskeltu vaan auringosta ja lämmöstä varastoon tulevia kylmiä päiviä varten. Lapset kavereineen ovat uineet ja pelailleet ja mä oon lukenut ja värkkäillyt pieniä käsitöitä. Naapurimökin rannasta käyvät hevoset ja koirat vuorotellen uintireissuilla, niitä on hauska seurata. Tulee sellainen tunne, että pitäisköhän kokeilla ratsastusta.

Mökkiremontti on siis voitonpuolella. Vielä ois sähkärille töitä, sekä oven maalausta yms. pientä kuten terassin tekoa... uusi sauna sitten joskus valovuosien päästä. Meidän mökki on siis tosi pieni, mutta riittää meille. Sen sijainti on ihanteellinen, vain n. 16 km kotoa!

Lääkäri on antanut luvan jo kävellä omien sietokykyjen mukaan. Mökillä kävelin postilaatikolle ja takaisin x 2 eli hurjat 800 m. Se tunne mikä mulle tuli tuosta urakasta, toi mieleen, että samanlainen fiilis on varmaan niillä siinä amerikkalaisessa laihdutusohjelmassa "The biggest looser" kun hihkuvat innoissaan kun ovat kävelleet alle kilsankin matkan. 

 

 

 

  

 

 
Ei uskoisi, että koulut alkaa kohta! Kääk!! No vielä on muutama päivä aikaa nautiskella ennen arjen alkamista. Tosin en usko, että se arjen alkaminen on pahitteeksi:) Välillä tuntuu, että lapset elää kuin elopellossa. Ainut asia mikä ei kesän aikana ole kadottanut arjen tajua on jalkapallo treenit:)

Nautitaan vielä lämmöstä ja annetaan auringon helliä

Nähdään taas!

6 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa loppuviikkoa ja hei, ei muuta kuin ratsastamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne;) Täytyy varmaan kerätä rohkeutta aika rutosti:)

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia rakkautta täynnä ja auringonpaistetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa oli ja onneksi nautittiin lämmöstä ja auringosta nimittäin nyt tulee VETTÄ.

   Poista
 3. Voi että, onkos se omppu-hylly?! Se, ja maininta Tikkujalasta sai todella nostalgian pintaan :D Ihana kesäpaikka teillä, kivaa että olette saaneet nauttia auringosta noissa maisemissa. Iloista ja aurinkoista loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl kyl:)) maalia vaan saanut pintaansa, näyttää nuoremallta kuin onkaan;) Arvasin että tunnistat Tikkujalan tuosta tekstistä, hih. Mitenkäs teidän kesäpaikka? Vieläkö te siellä kupsitte vai joko olette luopuneet?

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta