keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Lauantai päivä Marketan Puistossa - Kotipuutarha lehden tapahtuma

 
 
Lauantai oli ihana lämmin ja aurinkoinen päivä. Eikä vain sään puolesta, vaan myös tapahtumiensa vuoksi. Jokavuotiset Marketan puiston markkinat olivat jälleen ajankohtainen tapahtuma ja olin myös ilokseni saanut kutsun Kotipuutarha lehden bloggari tapaamiseen.
 
Tämä tapaaminen on ihan huippukiva! Eikä vähiten tietenkään miljöönsä puolesta, mutta myös siksi, että tapaa tuttuja bloggaajia, tutustuu uusiin ihmisiin, joiden blogeja on lukenut tai sitten löytää myös ihan uusia blogeja. Ehdottomasti yksi kevään kohokohdista!
 
Marketan puisto on Espoossa ja sinne on todella helppo mennä omalla autolla, vaikka ei ihan pk seudulla asuisikaan. Olisi ihanaa jos siellä pystyisi vierailemaan useamman kerran vuodessa ja näkemään, miten kaikki muuttuu kesän edetessä ja syksyn saapuessa.
 
Olin varannut runsaasti aikaa, että ehtisin kierrellä itse puistossa sekä tutustua loistavaan taimi - ja kukka tarjontaan. Etukäteen olitiin jo Cherin ja Katin kanssa sovittu, että nähdään ennen tapahtuman alkua. Cherin kanssa ehdittinkin hyvin vaihtaa kuulumisia herkkujen äärellä... No aikahan loppui tietenkin jälleen kesken:))
 
Laitan tähän alkuun kuvia Marketan puistosta ja lopussa on sitten itse Kotipuutarhalehden tapahtumasta kuvia ja juttua.
 
 
Kotipuutarha lehden päätoimittaja Maija Stenman oli valinnut tämän kevään teemaksi pienen pihan suunnttelun ja mm. vinkkejä kasvivalintoihin. Maija käytti esimerkkinä omaa ihanaa atrium tyyppistä pihaa ja vaikka meillä ei olekaan tämän tyyppinen pieni piha, niin kyllä siitä ideoita sai.


Puutarha Tahvoset ovat ainoa suomalainen lisenssikasvattaja kansainvälisessä PW eli Proven Winners kasvikokoelman tuottamisessa. PW kokoelma on alkujaan Pohjois-Amerikasta ja on siellä tunnetuin kasvituotemerkki. Se pitää sisällään monipuolisen valikoiman kesäkukkia, perennoja ja pensaita. Sanna Tahvonen kertoi, että he ovat keskittyneet tällä hetkellä vain pensaisiin.

Kuvassa näkyykin PW sarjan Double Play Big Bang pensasangervo. Uusi kasvu näkyy oranssinpunaisena ja muuttuu kellanvihreäksi. Kukat tulevat olemaan heinäkuussa suuria vaalenapunaisia. Syysväri on oranssin ja keltaisen sävyinen. Tämän pitäisi olla helppohoitoinenkin.

Sanna antoi meille jokaiselle mukaan oman pensaan. Kiva kun voi seurata nyt kotona sen muuttumista vuodenaikojen mukaan.


Mari Kaartokallio Kekkilästä esitteli uutta viherkalustesarjaa, mikä sopii mm. pihalle, terassille ja parvekkeelle.

Kekkilän uudet viherkalusteet nähtiinkin jo keväällä Helsingin Kevätmessuilla Kekkilän ja Asun-lehden yhteisosastolla. Sarja on suunnittelutoimisto Pentagonin luoma ja nämä sopivat niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin. Mari vinkkasi, että näihin voi hyvin istuttaa myös perennoja  sekä pieniä puita ja pensaitakin. Osa saattaa jopa talvehtia, jos paikka on suojaisa tai kasvien suojaus onnistuu hyvin.

Itse siis ihastelin näitä jo keväällä ja kyllä olisi monikäyttöinen myös omakotitalo asujallekin. Kesällä pitäisin tuota kasvihuoneessa tai terassilla. Talven tullen siirtäisin sisälle ja laittaisin viherkasveja tai yrttejä... Käykäähän kurkkaamassa ja ihastumassa  Kekkilän sivuilla millaisia vaihtoehtoja on tarjolla.

 
Ihastilimme Ruduksen uutta Luoto kiveä.  Luotokiven muoto on haettu suomalaisesta maisemasta. Sen innoittajana ovat murtuneet jäälautat ja rosoiset kallionpinnat. Jaani Turunen Rudukselta kertoi, että kivi on helppo asentaa ja se sopii erinomaisesti niin kaupunki- kuin maalaismaisemaankin.


Puhetta ja pulinaa olisi taas riittänyt pitkäksi aikaa. Nämä meidän kokoontumiset ovat aina täynnä naurua ja puheensorinaa. Monesti tämä on ainut kerta vuodessa kun tapaa joitakin kauempana asuvia bloggaaja kavereita. Kiitos tästä ihanasta päivästä Kotipuutarhalehdelle, Kekkilälle, Tahvosille ja Rudukselle.

Tällä kertaan mukaan olivat kevätkiireiltään ehtineet:

26 kommenttia:

 1. Ihana postaus mukavasta tapahtumasta <3 Päivä oli erikiva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva reissu, niin oli kyllä helppo laittaa juttua:)

   Poista
 2. Olen jo moneen blogiin kommentoinut, että harmitti niin kovin, kun en päässyt tänä vuonna mukaan päällekkäisten menojen vuoksi.
  Mutta onneksi saan lukea teidän muiden blogeistä kivasta päivästä ja saan ikään kuin osan nautintoa sitä kautta.
  Teillä oli varmasti kiva päivä ja sääkin oli aivan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tietty ollut kiva reissata yhdessä:)) Juu ilma oli mitä parhain. Jonakin vuonna ollaan taidettu olla sadekamppeet niskassa...

   Poista
 3. Tunnelma kuin ulkomailla. Toukokuu on kuin etelän kesä. Kasvit on säihkyviä. Pensasangervo loistaa kuin värimeri. Nuo kattausastiat ihan todella tyylikkäät. Kekkilän tutut viherkalusteet esillä. Hyvää seuraa. Mahtavaa ohjelmaa. Mitä sitä enää voikaan toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa! Nämä ilmat yhdistettynä ihanaan puutarhamatkailuun ovat ihan kuin olisi lomalla jossain pidemmällä. Hyvässä seurassa ja kivassa paikassa viihtyy hyvin.

   Poista
 4. Oli tosi kiva tapaaminen! Harmittaa vain, että en ehtinyt kunnolla kiertaa markkinoilla, ehdin paikalle liian myöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin oli, ja kiva että ehdittiin muutama sananen vaihtaakin:) Niille markkinoille saa kyllä aikaa kulumaan...

   Poista
 5. Kiva postaus! Mukava katsella näitä mukana olleiden kuvia. Jokaisella on kuvattuna jotain erilaista☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Joo on aina kiva katsoa toisten postauksia samasta paikasta. Monesti huomaa, että itsellä on mennyt ihan ohi joku juttu. Tai ei ole siellä paikanpäällä noteerannut sitä niin tarkasti.

   Poista
 6. Olise vaan mukava olla tuolla. Joskus on hyvä irroittautua omasta puutarhasta, saa ideoita ja uusia näkökulmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli taas pitkästä aikaa nähdä:) Toivottavasti pääsen avoimissa poikkeemaan;)

   Poista
 7. Ihana tapahtuma, ja tällaiselle ensikertalaiselle koko päivä uusi ja mielenkiintoinen kokemus. Bloggaajien tapaaminen oli tietenkin upeaa, moni blogi sai "kasvot" ja tunnelma oli leppoisa ja välitön. Mukavaa loppuviikkoa sinulle, Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on aina kiva tavata uusia ja vanhoja kavereita:) Aurinkoista loppuviikkoa<3

   Poista
 8. Kivoja kuvia Marketanpuistosta. Oli mukava tapahtuma ja oli kiva tavata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin oli ja ihanaa kun ilmakin suosi:)

   Poista
 9. Kiva oli taas nähdä. Marketanpuistossa en ole muuten ikinä käynytkään muutoin kuin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kun nähtiin, aina vaan ehtii niin vähän vaihtaa kuulumisia:))

   Poista
 10. Olisipa ollut kiva nähdä teitä kaikkia, mutta yo-kiireet pitivät minut tällä kertaa kotosalla:)
  Mutta sitten heinäkuussa Kokkolassa? Tuletteko Kokkolacupiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelinkin, että et varmaan ehdi. Kokkolaan olitiin alunperin ajateltu tulla koko porukka, mutta näyttää nyt siltä, että Hannu ja Pekka vaan lähtevät. Ilmoittelen jos oon tulossa!

   Poista
 11. Siellä sitä kuopsutellaan kivien rakoja 😂. Kiva kun linkkasit blogejakin tähän postaukseen! Oli mukava nähdä sinua ja osallistua tapahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan niissä Luoto kivissä ihmettelemistä:)) No juu laitoin noita blogeja koska siellä oli muutama ihan uusi tuttavuus ja ajattelin, että saattoi monelta mennä ohi. Oli kyllä kiva taas nähdä<3

   Poista
 12. Oli kyllä huippupäivä! Kiitos seurasta taas kerran! <3

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta