tiistai 1. toukokuuta 2018

Lahdessa Pihapiiri messuilla - voi sitä kasvien määrää

Viikonloppuna oli Lahdessa Pihapiirimessut. Nämä messut ovat pienet ja kotoisat. Siellä näkee hirmuisesti tuttuja ja tunnelma on lämmin ja kotoisa. Kavereita tosiiaan riitti:) Messuilla kiertelin jo perjantaina Satun ja Eijan kanssa. Silloin törmättiin Tainaan ja myös Saila oli pitkänmatkalaisena tullut Lahteen perjanataina. Lauantaiksi olin sopinut Katin kanssa, että kierrellään muutama kirppis ja sitten suunnataan messuille. Siellä olikin ihan kaverisuma kun törmättiin Riinan parvekkeella. Siellä olivat Cheri, Suvi,  Titta, Vaaleanvihreää. Myös Anna oli perheineen katsomassa Lahden Pihapiirimessujen tarjontaa. Oli kyllä ihan mielettömän ihanaa nähdä kaikkia teitä!

Tänä vuonna messut kyllä ylittivät itsensä ihan totaalisesti. Tosin oli minulla odotuksetkin korkealla, koska juontajana toimi Kati Jukarainen :) Tuo ilopilleri onnistuu kyllä saamaan tunnelman kattoon!

Tuntui, että kasveja olisi ollut huomattavasti enemmän tarjolla kuin muutama viikko sitten Helsigissä, joka kyllä oli kokenut jonkun sortin inflaation. Lahdessa oli lisäksi tosi hauska "kierrätysparveke" näyttelykin. Cherillä taisi olla siitä ainakin hyviä kuvia ja minullakin tuo yksi,  hauska idea, jossa hetekan pohja on nostettu seinämäksi ja siihen on kiinnitetty kukkaruukku.

Näillä messuilla otin pääosin kuvia kukista. Niitä oli siis todella runsaasti ja silmä lepäsi. Myös kukkakauppiaiden "kimppukilpailu" oli jälleen, voiton vei Villiviini. Minullahan ei näistä ole juurikaan kuvia, koska niiden kuvaaminen oli minulle tosi hankalaa. Mutta varmasti noista muista blogeista löytyy ihania kuvia!
 
Kukka ja Sisustus Neilikan osastolla oli ihania kimppuja, hurmaava tapettiseinä ja herttainen kukkaistyttö
 
 
 


 
Peltosen Puutarhan osastolta lähti mukaan näitä ihania apiloita ja käenkaaleja<3 no toki yksi pelargoniakin piti ostaa;) Peltosen Puutarhalta saa ehkäpä ainoana paikkana Suomessa Australian Villipelargoniaa. Niistä taitaa olla juttuakin jossain loppukesän-alkusyksyn Viherpiha lehdessä, olkaahan tarkkana!

 
 

 
 
Versoja Vaahteranmäeltä blogin Riinalla oli oma pieni ihana parvekemainen osasto. Riinalla on myös oma yritys Pihasyreeni, joka tekee ja pihasuunnitelmia ja myös toteuttaa niitä. Tässä on hauska ja hyödyllinen idea säilyttää siemenpusseja. Itse pitkän etsinnän jälkeen bongasin Tukholman Puutarhamessuilta tänä keväänä sellaisen metallisen laatikon, mikä on tarkoitettu siemenpussien säilytykseen.
 

 
 
Ihana HuoneEttRum oli myöskin tullut Lahteen Kirkkonummelta. Tämä jos mikä oli hauska yllätys! Osasto oli yhtä houkutteleva kuin Helsingissäkin. Kiitos Johanna ja Eeva hyvistä vinkeistä. Osastolla myytiin kasvien lisäksi mm. luutia. Ja kyllähän jokainen kasvari oman luutansa tarvitsee. Taitaapi olla, että niitä luutia näkyy useammassakin blogissa:))


 
Hauska tuttavuus oli Sisustus Boppis, se aukeaa myös lähiaikoina Karismaan Lahteen. Jee! Iso peukku, koska osastolla oli vaikka mitä kivaa sisälle ja ulos. Mieltäni jäi erityisesti kaivelemaan yksi puutarhatyökalu ja muutama taulu ja ja ja ...


Pioni ja Piironki on jälleen avaamassa talvitauon jälkeen ja kyllähän siellä on mentävä käymään kun jo messuosastollakin oli vaikka mitä ihanaa.

 
Lahden Nuorisopalveluilla oli myös popup osasto. Ihania amppeleita muuta kivaa.

 
 
Viheralue oli myös houkutteleva. Kasvit tulivat Hankkijalta ja Nina Jokinen oli ne suunnitellut taidokkaasti. Ihanasti Nina oli käyttänyt erilaisia heiniä. Tykkäsin erisävyisten vihreiden yhdistämisestä ja myös siitä, että yrttejä oli runsaasti mukana. Kiveykset Ruduksen. Puunrangoista tehty aita oli tosi hieno ja toteuttamiskelpoinen.


 
Keudan osaston taimet saivat kyllä minut ainakin haukkomaan henkeä. Olisin niin
kovasti halunnut jo tomaatintaimia, mutta vielä en uskalla kasvihuoneeseen niitä viedä kun ei ole mitään lämmitintä. Ehkä täytyy sen hankintaa ruveta harkitsemaan? Keudalla on taimipäivät toukokuulla, niin sieltä sitten taimia kassaikaupalla;)


 
Garden Lights tuo maahan helposti asennaettavia valaisimia ulko-ja sisäkäyttöön. Nämä kävisivät hyvin meidän uuteen saunarakennuskeen mökille.


Kukkakauppiaiden "kimppukilpailu" siis oli täynnä toinen toistaan upeampia luomuksia
Tälläinen kuvasaalis tällä kertaa Lahden Pihapiirimessuilta. Lisää kuvia löytyy varmasti useasta blogista, kannattaa käydä katsomassa. Näille messuille vahva suositus!

Toukokuu on nyt totta, jee!

*Messuliput tarjosi Lahden Messut

26 kommenttia:

 1. Hauska oli nähdä. Seuraavalla kerralla kuulumisia enemmän. Paljon otitkin kasvikuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, juttua kyllä riittäisi pidemmäksikin aikaa:)

   Poista
 2. Puutarhurin näkökulmasta Helsingin messut kalpenee Lahden messujen rinnalla, Helsingissä on liikaa kaikkea minun makuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahdessa oli ehkä tänä vuonna juuri täsmä näytteilleasettajat:) Ei mitään niin ylimääräistä. Ehkä täällä Raksamessut on tarkoitettu sitten niille, mitä Helsingin messuilla on Kevätmessuilla.

   Poista
 3. Olipa kiva postaus. Ja täältä(kin) käsin näytti ihan siltä, että tämänvuotiset Kevätmessut ei vetäneet vertoja Lahdelle. Jotenkaan nimi ei tee oikeutta tarjontaan nähden. Tai siis ainakin itse olisin vetänyt sen johtopäätöksen, että Pihapiirimessut on pieni tapahtuma.

  Hyvää vappua! Täällä tulee kaatamalla vettä, joten ei tarvi nyt pkinik-koreja pakkailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, ei tarvinnut meilläkään suunnitella mitään ulkoilmaelämää:)) Vettä tuli koko tiistai päivän. Pihapiiri messut ovatkin melko pieni tapahtuma, mutta sinne osui tänä vuonna hyvin sopivat näytteilleasettajat, joten olivat todella onnistuneet.

   Poista
 4. Ihana messupostaus <3 Hiphei, toukokuu on jo niin lähellä kesää et ei mene kauaa, kun luonto on kukoistuksessaan. Mahtavaa mahtavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Toivon totisesti, että tämä vesisade edesauttaa kesän tuloa:)

   Poista
 5. Hieno kuvasaalis! Oli kiva tavata ja messut todella onnistunut tapahtuma, siellä oli kasvit ja puutarha-asiat pääosassa. Olin EttRumin osastolla kun Jukaraisen Kati ryntäsi paikalle juontojen välissä: "Onko vielä niitä blogiluutia? Pakko saada." Kati taisi saada viimeisen hittituotteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, omasikin oli jälleen kattava! Niin oli kivaa kun kasvit olivat pääosassa ja kaikkia kavereita ehti nähdä ainakin hetken. Se luuta on mainio, kevyt ja taipuisa. Oravanpesän Katia oli jo joku pikkupoika luullut noidaksikin:) Ihanaa, mieluusti lentelisin minäkin:)

   Poista
 6. Nyt kyllä harmittaa, etten Lahteen päässyt. Siellä näyttää olleen kaikkea sellaista, mikä Helsingistä puuttui. Ensi vuonna sitten suunta Lahteen.
  Mukavaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ajattelinkin, että et ole tullut kun ei missään ollut mitään siihen viittaavaa. Nämä olivat kyllä hyvät messut, hyvä ja laadukas tarjonta!

   Poista
 7. Huomasin Sailan postauksesta sinun nimesi ja löysin tänne blogiisi. Siis samoilla messuilla oltu, kivoja kuvia ja paljon. Huomaan, että minulta silti jäi monta juttua näkemättä, vaikka tunti tolkulla siellä lauantaina kiertelin. Jossainoli siis sittenkin punaisia jouluruusuja! Kivat messut, tosiaan. Nytpä jäinkin lukijaksesi:) Mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei Sirkku, tervetuloa! Aina huomaa toisten kuvista sellaista, mitä ei itse ole ollenkaan huomannut. Niitä punaisia jouluruusuja oli siinä keskellä, missä oli myös hortensioita. En muista oliko sama myyjä, mutta siinä alueella.

   Poista
 8. Ihana postaus ja kuvasaalis! 💚
  Kyllä meilläpäin osataan tämä messujen järkkäily. Vaikka me ollaankin naapurikunnasta.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina<3 Joo tänä vuonna kyllä täytti odotukset:)

   Poista
 9. Ihania kuvia! Odotan innolla sitä päivää, että pääsen itsekin kunnon puutarhamessuille. Varsinkin tuollaisiin, missä on oikeasti niitä kasveja eikä suurin osa oheistarviketta. Ja nämä Lahden messut vaikuttavat blogien perusteella olleen juurikin sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänä vuonna Lahden Pihapiiri messut kyllä olivat ihan parhaat. Näytteilleasettajia oli juurikin sopivasti, vaikka kyllähän sinne vielä muutama olisi mahtunut:) Kasvien laatu oli hyvä ja samoin valikoima, ei mitään valittamista.

   Poista
 10. Upea messupostaus! Kiitos tästä. Mukavaa vappua, Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappu meni hyvin ja sateisissa merkeissä. Teilläkin näytti kuvien perusteella olevan kivaa:) Nyt vaan odotetaan kelien lämpenemistä ja nurmikon ja kukkapenkkien kuivumista...

   Poista
 11. Oi, oli niin kiva nähdä! <3 Olipas messuilla taas kaikkea mitä en itse huomannut. Aina niin käy, vaikka kuinka muka katsoo ja tutkii joka osaston. Kiva löytää niitä sitten muitten blogeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, nähdään taas pian! Kyllä aina jää jotain huomaamatta tai ei itse ole ottanut kuvaa jostain. Siksi nää kaikkien muiden postaukset ovatkin aina kivoja. Mä tykkäsin kun sulla oli hyvät kuvat siitä Lahden Puutarhaseuran osastosta.

   Poista
 12. Voi miten ihanaa oli nähdä messuilla! Kaikkea ihanaa sieltä löytyikin ja kummityttö kävi meidän kahden mamman ostoksia välillä viemässä auton peräkonttiin, joka täyttyi ääriä myöten täyteen! Luuta multa meni kyllä ihan sivu suun siellä HuoneEttRumin osastolla, osasto vain hurmasi minut kokonaan! Hieno kuvasaalis sinulla, minultakin meni varmaan vaikka mitä ohitse vaikka hissuksiin kierrettiinkin! Lahden messut olivat oikeat tarhurin messut!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli! Harmillista kun tämä välimatka on sen verran pitkä, että nämä tapaamiset ovat niin harvinaisia. No tänä vuonna saatetaan vielä nähdä kuitenkin toistamiseen ainakin:) Luuta oli todella löytö, katsoin sitä jo Helsingin messuilla, mutta en jaksanut ruveta raahaamaan eikä lentokelit olleet vielä kovin suotuisat:))

   Poista
 13. Paljon on kaunista katseltavaa. Huomaan kyllä heti, että tänne(kin) olisi pitänyt päästä. Onneksi pääsee ihailemaan asioita näin kuviesi kautta. Olen vähän jämähtänyt odottamaan sitä kaikkein aurinkoisinta päivää, jotta pääsisi istuttelemaan kaikkea ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu kyllä aurinkoa ja lämpöä todellakin kaivataan. Tänään laitoin osan daalioista multaan:)

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta