maanantai 23. huhtikuuta 2018

Kesäkukat terassilla - säästä viis


                                                                                                         



*Yhteistyössä Hankkija Puutarha.
Kevätmessut Helsigissä viikko sitten saivat jo niin kevät fiiliksiin, että etuterassille oli pakko saada jo kesäkukkia. Intoa tietysti lisäsi se, että torstai ja perjantai olivat todellakin lämpimiä ja aurinkoisia. No lauantaina saatiin sitten vaihtelevaa säätä ihan taivaan täydeltä. Välillä aurinko suorastaan kuumotti ja välillä tuli vettä tai räntää.
 
Ei ole huonoa säätä puutarhaharrastajalle, on vain erilaista säätä ja varusteet pitää olla säänmukaiset:) Olin innoissani kun löysin Vero Modan vaaleanpunaisen sadetakin, nyt en kyllä raaski käyttää sitä ihan niihin ronskimpiin puutarhatöihin... Täytytynee lähteä sadevaate- ja kumisaapaskaupoille:)

Tuossa puuhastellessani, huomasin, että ikkuinoiden pesukin on ajankohtainen ja kynnysmatto on talven jäljiltä myös syytä uusia...
 
Koska hallanvaara on ilmeinen ja säätiedotus sanoikin jokin aika sitten, että ehkä emme vielä olekaan saavuttaneet pysyvää termistä kevättä, niin päädyin orvokkeihin ja pieniin neilikoihin.
 
Orvokit ovat varmasti pikkupakkasen kestäviä ja minulle infottiin, että myös tämä pieni neilikka on kestävä vaikka sää viilenisikin. Rohkeasti valitsin myös muutaman lankaköynnöksen. Olen haaveillut tuollaisesta metallisesta koristepallosta jalallisessa ruukussa ja nyt sain tehtyä haaveesta totta!
 
Uskotteko, että ruukkujen valinta voi olla hankalaa? Myymälässä oli toinen toistaan ihanampia vaihtoehtoja. Lopulta päädyin näihin kuvissa näkyviin.
 
Samalla uusin meidän etuterassin amppelit. Kun aurinko pastaa niin meidän etuterassi on todellinen pätsi. Amppelit on uusittava aina muutaman vuoden välein, koska aurinko polttaa ne ihan haperoksi. Ihastuinkin nyt näihin muovisiin, koska eivät näytä muovisilta vaan pinta on hivenen röpelöinen. Moni karsastaa muovia ihan turhaan. Etenkin amppeleissa se on hyvä materiaali, koska silloin itse ruukku on kevyt. Painoahan tulee mullasta ja kasveista... Tässä amppelissa oli hyvä pohja, joka päästää ylimääräisen veden pois, mutta sisäpohjan rakenteen ansiosta pitää kuitenkin pienen vesivaraston kasvia varten.



 
 
 
 
 
 



 
 Näitä käytin etuterassin kevätkuntoon projektissa yhteistyössäni Hankkija Puutarhan kanssa

Kasvit:

Ruukkuneilikka x 4
Orvokki x 18
Lankaköynnös x 2

Ruukut:
Saga
Ulrika
Zena
Nova (amppeli)

Lisäksi:
Koriste pupu
Metallinen koristepallo
Biolan istutusmultaa

Vanhat kukkasipulilaatikot, joiden päällä ruukut ovat, olen ostanut vuosi sitten Helsingin kevätmessuilta yhdeltä kukkamyyjältä. Sinkkiastiat joissa on orvokkeja ovat myös aiemmin hankitut.

 Pyöreässä sinkkiastiassa on kauan etsimäni riippaorvokit, jotka ostin Helsingin kevätmessuilta. Olin ihan haltioissani kun monen vuoden etsinnän jälkeen onnistuin niitä löytämään!

Ovikranssin toin Amerikan matkalta. Vähän jännitin, onko se ehjä, olihan se. Tykkään tosi paljon vaaleanpunaisesta ja näin Hannalla sellaisen, ja ilo oli ylimmillään kun reissussa törmäsin melkein samanlaiseen.

Xala Butler kastelukannun ostin muutama vuosi sitten Marketan Puiston markkinoilta. Näitä tuo maahan ja myy Loviisalainen  Anna.

Tänäänkin on taas ihana aurinkoinen ilma. Minulla olisi suunnitelmissa ainakin kalkin levitystä kunhan töistä kotiudun. Mukavaa viikkoa kaikille ja selatkaahan Hankkijan uusi kuvasto, siellä olisi vaikka mitä kivaa ja tarpeellista;)

Sonjakin nautti istutuspuuhista aina kun aurinko paistoi ja lämmitti, sateen tullessa, livahti sisälle suojaan:)

16 kommenttia:

  1. Hankkijalle pitäisi itsenikin suunnistaa. Kuvastosta katselin, että sielä olisi useampiakin tarpeellisia juttuja :D Mukavaa uutta viikkoa Sinulle Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siellä on kyllä tosi paljon eri tarpeisiin juttuja. Samoin, mukavaa viikkoa ja hei kohtahan me nähdään!

      Poista
  2. Kivalta näyttää!:) Mäkin sain eilen laittua ruukkuihin Kevätmessuostokset, ja sitten nostelin niitä illalla eteiseen, kun alkoi pakastua. Kaunokaiset ei kestä pakkasta! Tänään hain vielä muutaman upean narsissin ja kerrotun tulppaanin ja orvokkeja Vihertalo Varpulasta. Ihan kohta lähden pihalle hommiin.<3
    Nähdään loppuviikosta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunokaiset on niin huippusöpöjä, mutta eivät juu kestä kylmää. Voi ne narskut ja tulput on kyllä varmasti ihania. Nähdään viikonloppuna<3

      Poista
  3. Kauniita istutuksia. Olin tänään viittä vaille ostamassa orvokkeja, mutta päätin sittenkin katsoa toisesta myymälästä, jos löytäisi muita värejä (kuin sen sinisen ja keltaisen). Kylmää oli viime yönä ja luultavasti seuraavinakin, joten kovin arkoja kasveja ei viitsi ulos vielä istuttaa.
    Tuollaisen eleettömän ja yksinkertaisen amppelin minäkin haluaisin. En ole muovin ystävä, mutta ampellissa keveys on tärkeä pointti, kuten sanoitkin. Täytyypä katsoa, missä olisi lähin Hankkija. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli vaikka mitä värejä tarjolla. Valkkasin niitä pienikukkaisia, ne on vielä jotenkin extra söpöjä. Tuta amppelia oli kahta kokoa, otin isomman. Pinta tosiaan on vähän betonisen näköinen. Hyvä juttu on se keveys.

      Poista
  4. Orvokkeja minäkin olen haikaillut jonkin aikaa...täytytee tutkia valikoima, tykkään niistä pienikukkaisista kovin. En minäkään ole muovin ystävä, mutta amppelit täytyy uusia silloin tällöin ja keveys on valttia eli muovilla on silloin puolensa. Pitänee retkeillä Hankkijan suuntaan.

    Mukavaa viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit ovat sina ekat kukat keväällä, mitä laitan. Ne on edullisia ja kestävät kylmää. Yleensä kukkivatkin pitkälle syksyyn. Nähdään perjantaina<3

      Poista
  5. Hienot kukka-asetelmat olet jo laittanut. Ja vaikea se on tosiaan ruukkuja valita mutta olet löytänyt tosi kauniit .

    VastaaPoista
  6. Niin ihania noi ruukut! - E

    VastaaPoista
  7. Näyttää ihan super kivalta ja voi Sonjaa <3 Hankkija on niin ihana paikka ja niin lähellä, paikka täynnä unelmia <3

    VastaaPoista
  8. Kiitos, ihan olen tyytyväinen itsekin:) oot kyllä oikeassa,Hankkijalta saa aina lisää ideoita ja "apuvälineet" unelmien toteutukseen.

    VastaaPoista
  9. Tosi kauniit istutukset! Minäkin kävin viikko sitten Hankkijalla ja ostin etupihalle koristepensaita. Aurinkoista huhtikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu, ihanaa oiskin istuttaa muutama pensas ja magnoliasta ja rautatieomenapuysta olen myös haaveillut...

      Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta