torstai 19. huhtikuuta 2018

Kevät fiiliksiä Kevätmessuilta

 
Helsigissä oli perinteiset Kevätmessut viime viikonloppuna. Siellähän oli tietenkin käytävä jo ihan senkin takia, että näkee kavereita, joita ei muuten niin näe kun asutaan eri puolilla Suomea. Tällä kertaa törmäsin ihan sananmukaisesti Annikaan. Aina on niin kiva kun tapaa jonkun blogikollegan, se antaa ihan uusia ulottuvuuksia seuraamiselle.
 
Keskusalueesta ollaan varmasti montaa mieltä. Itse tykkäsin runsaista kukkaistuksista
 
Messujen kasvianti oli ehkä tänä vuonna vähän laihanlainen. Moni ihana kasvimyyjä loisti poissaolollaan. Toivottavasti tämä oli vain tämän vuoden messujen juttu ja ensi keväänä olisi taas kasvimyyjiä entiseen malliin.
 
Paikalla oli kuitenkin mm. ihana ruotsalainen osasto, josta löysin kauan haaveilemani riippaorvokin:) Ja tietysti Peltosen Puutarhalta ostin muutaman pelargonian. Pari vuotta sain mm. Australian Villipelargonian pysymään elossa, mutta nyt oli uuden hankinta edessä. Myös uusi keltainen PAC- pelargonia First Yellow ja Westerlund löytyivät kassista entisten menetettyjien tilalle.
 
Tänä vuonna myös Helsingin Kevätmessuilla oli parvekenäyttely. Se oli toteutettu vähän pienemmässä mittakaavassa kuin mitä Tukholmassa, mutta kiva kuitenkin!
 
Ehdottomia minun suosikkeja parvekenäyttelyssä olivat HuoneEttRum- Johannan ja Eevan sekä  Kukkalan Sannan  parvekkeet.
 
Johannan ja Eevan parveke oli ihanan täynnä vihreitä kasveja. Minikaktukset olivat niin hellyttäviä<3 Sama ihana runsas vihreä tyyli jatkui myös HuoneEttRum messuosastolla. Ja kyllähän sieltä mukaan muutama ihanuuskin tarttui.
 
Sanna on varsinainen kukkataituri, ja se näkyi todella hyvin myös hänen parveke ideassaan. Ihanat herkät kukat oli rennosti ja toivat todellakin kesäisen fiiliksen.
 

 


 
HuoneEttRum osastolla oli mielettömän ihania ilmakasveja sekä muuta vihreää.

 
 

Hyötykasviyhdistyksen osastolta ostin tietenkin muutaman siemenpussin ja parvekenäyttelyssä ihastelin heidän kasvienkuivaustelinettä. Kotipuutarhalehden osastolla oli hurmaava "mummolafiilis". Eikä vähiten ihastuttanut tuo osaston tapetti...


Kekkilä oli tänä vuonna yhdessä Asun- lehden kanssa mukana tyylikkäällä osastolla. Uudet kasvilaatikot ja telineet ottaisin illolla myös itselleni:)


Keskusalueelta löytyi myös itseä miellyttävä kasvihuoneen- ja olohuoneen yhdistelmä.


 
Kasvihuonetarpeita ei nyt itsellä ole kun oma Kivikankaan ihanuus on pihassa, mutta oli kyllä ihana fiilistellä WillabGardenin osastolla. Täytyy sanoa, että ruotsalaiset osaavat todellakin sisustaa myös kasvihuonerintamalla:)


Pikkukaupunki Loviisa oli mukana messuilla ja iloisten ihmisten ja muun kivan lisäksi osastolla olivat myös herkulliset Xala Butler kastelukannut. Näitä kannuja voi tiedustella Loviisalaiselta puutarhurilta,  Annalta.


Ihanaa vihreää!
 

Australian villipelargonia Peltosen puutarhan osastolta:)


Ootteko kokeilleet kalkkimaalia? Tähän asti olen sutinut sitä pensselillä, mutta messuilla löysin Essin avustuksella Pintypluss spray maalit ja niitä aionkin testata. Koska Essi on sähäkkä, niin hänhän on jo blogissaan esitellyt aikaansaannoksiaan:)
 Sävyt olivat mitä ihanimpia, joten kyllähän se oli vaikea valinta. Päädyin sellaiseen "vanhanajan" vihreään ja valkoiseen.

Kevät tuntuisi tulleen ihan konkreettisesti myös meille näiden messujen jälkeen, jee! Kukkaistukset ajattelin aloitella piankin. Jotain pakkasen kestävää ruukkuihin on pakko saada! Tämän messukäynnin tarjosi Messukeskus

Vi ses<3


19 kommenttia:

 1. Kivoja messutunnelmia 😊 Ja ensi viikolla taas lisää messuilua 😉 Oletko Sinä tulossa Lahden Pihapiiriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pihapiiri messuille olen ilman muuta menossa käymään. Minä päivänä oot menossa, olisi kiva nähdä:)

   Poista
  2. Oletettavasti ollaan perjantaina menossa. Olisikin tosiaan kiva nähdä :)

   Poista
  3. No sehän varmastikin onnistuu, koska olen ajatellut mennä perjantaina ja sitten vielä joko la tai su. Viestitelläänpä vaikka instan kautta:)

   Poista
 2. On ollut tosi mukavaa katsella messukuvia eri postauksissa, kun tällä kertaa Helsinkiin en päässyt, Lahteen olen tulossa kyllä ja oikein apuvoimien kanssa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messukuvia on aina kiva katsoa, vaikka olisi itse käynyt samoilla messuilla. Joka kerta on jotain jollain, mikä on mennyt itseltä ihan ohi tai ei ole messuilla muuten vaan ollut niin kiinnostava ja sitten kun näkee jollain, niin onkin ihan eri juttu:)

   Nähdään Lahdessa, minä päivänä ootte tulossa?

   Poista
  2. Me ollaan tulossa jo perjantaina, kun ajateltiin että silloin saattaisi olla hiukan rauhallisempaa ja minäkin pääsen noiden kepukoiden kanssa kulkemaan paremmin.

   Poista
  3. Sopii hyvin, koska aattelin käydä perjantaina ja ehkä vielä la tai su. Nähdään siellä, ollaan yhteyksissä tarkemmin:)

   Poista
 3. Kiitos postauksesta, kun itseltä jäin tuo kirtely hieman puutteelliseksi ;) Ja pihapiiriin olisin menossa perjantaina, mennäänkö samaa matkaa? ( huomaisn sinun ja Hillevin 'keskustelun');)

  VastaaPoista
 4. Ihania tunnelmakuvia. Mua kiinnostaisi saada tuollainen ihana kastelukannu ;) ja tuo Kekkilän lamppu olisi myös kiva. Houkuttavan suloinen tuo villipelargoniakin. Kaktukset ovat aina ihania. Mietin näitä kuvia katsoessa, miksei mun koskaan tule ostettua oikein monta kaktusta kerralla?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noi kastelukannut ovat loistavia, paitsi hauskan näköinen, niin myös ergonomisesti todella hyvä. Laita ihmeessä Annalle viestiä, niitä saa tilattua helposti:)Tuo monta pientä kaktusta yhdessä on tosi söötti ja hyvä idea. Aina sitä itse vaan piipertää yhden tai kahden kanssa.

   Poista
 5. Voi että olen teidän kaikkien messupostauksista ihastellut Kotipuutarhalehden osastoa, todellakin ihana tapetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä harmillista, että et ehtinyt tänä vuonna mukaan. No nähdäänkö pihapiirimessuilla?

   Poista
 6. Vitsi mikä löytö tuo kalkkimaali! Olen missannut sellaisen aivan täysin ja spray alkoi kiinnostamaan. Täytyypä katsoa mistä sitä löytyisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis itsekään en olisi löytänyt ilman Essiä. Oon ihan innoissani ja yritän ehtiä mahdollisimman nopeesti kokeilemaan. On vaan aika pitkä to do lista tällä hetkellä... Mun lehtikaalisiemenet iti nopeesti ja yli odotusten, en tiedä miten saan ne koulittua ja mihin saan ne sitten mahtumaan...

   Poista
 7. Sähäkkä olen hyvinkin :D hinku olisi taas maalata ja koristella jotain mutten tiedä et mitä! Ehkä ideoidun huomenna messuilla.. :)

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta