perjantai 25. toukokuuta 2018

Tallinnan Kasvitieteellinen toukokuussa - Botnic Garden

Viime lauantaina tehtiin meidän Marttojen reissu Tallinnaan. Oli erinomaista matkaseuraa ja sääkin suosi matkalaisia.

Olin jo päättänyt etukäteen, että suuntaan suoraan Tallinnan Kasvitieteelliseen puutarhaan. Kävin siellä ensimmäisen kerran viime kesänä. Viime käynnillä oli tuuria, sillä kaikki pionit ja lähes kaikki ruusut olivat täydessä kukassa. Nyt oli selkeästi sipulikukkien aika, sillä tulppaaneita, narsisseja ja hyasintteja oli runsaasti, ihania<3

Ei käy siis valittaminen nytkään, sillä magnoliat olivat kukassa ja yksi pionikin ilahdutti kukinnallaan. Muutenkin reissusta jäi jälleen hyvä fiilis. Tallinnan kasvitieteellien on hyvin hoidettu ja sinne on helppo mennä ja siellä kulkeminen on helppoa.

Aiemminkin olen jo kertonut, miten sinne pääsee, mutta kertauksena vielä että busseilla 34A ja 38 pääsee näppärästi Virukeskuksen bussiterminaalista pysäkille Kloostrimetsa. Teletorni sijaitsee heti Kasvitieteellisen jälkeen, eli jos intoa ja aikaa on niin voi hyödyntää samalla reissulla senkin kohteen. Tai osa seurueesta voi käydä samaan aikaan Teletornilla.

Tallinnassa on kätevä bussikortti, jonka voi ostaa satamissa olevista kioskeista tai esim. muista R-kioskeista. Kortin pantti on 2€ ja vuorokauden lataus siihen 3€. Eli tuolla maksulla voit reissata bussilla ja ratikalla niin paljon kuin haluat. Helppoa ja halpaa! Vahva suositus:)

Mutta nyt vähän kuvia itse Kasvitieteellisestä


Tämä on varsinaisen rakennuksen takapuolelta, jossa on hyötykasveja sekä pergola alue (alla olevassa kuvassa)
Kaukaasian Pioni daurica ilmeisesti kyltin mukaan Gruusiasta


Magnolia Lois (myös alakuvassa)Magnolia Roseanne
 

Magnolia Kobus - Japanin Magnolia


Reissussa keskityin vain ottamaan kuvia Kasvitieteellisestä, mutta vinkkinä kuitenkin mainitsen, että kannattaa tutustua myös Balti jaama Toriin. Sinne voi kävellä hyvin vanhasta kaupungissa. Menee ulos sellaisesta portista, joka vie rautatieaseman lähelle. Tai jos hyppää ratikkaan niin Koplin suuntaan ratikat 1 ja 2. Pysäkki siis Balti Jaama. Lähellä on myös iki ihana suosikki F Hoone. Siellä syötiin hyvin ja edullisesti:)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Huomenna suuntana on Marketan puisto Espoossa. Siellä on perinteiset markkinat. Tarjolla ihania huipputaimia ja muuta kivaa. Myös Kotipuutarha lehden bloggari tapaaminen on iltapäivällä. Toivottavasti nähdään Marketan puistossa:)

20 kommenttia:

 1. Kiva päästä tapaamaan sinut huomenna ❤ Jos löydän perille, ha hah 😉 Ihania kuvia olet ottanut reissustanne. Tonnehan on joskus ihan pakko päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Huomenna nähdään:) Sinne on helppo tulla. Tonne kannattaa ehdottomasti mennä!!!!

   Poista
  2. Oli tosi mukava tavata Sinut <3 Olipas mukava päivä :)

   Poista
  3. Kiitos samoin<3 päivä oli kyllä huippukiva ja aika meni niin nopsaan. Nähdään taas pian<3

   Poista
 2. Tallinnan kasvitieteellinen on hieno paikka. Yhden kerran olen käynyt ja osuin paikalle kun pionit ja iirikset olivat kukassa. Marketan puistossa tavataan huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on, voisin käydä joka Tallinnan reissulla:)) kiva, nähdään huomenna<3

   Poista
 3. Kiitos näistä Tallinnan vinkeistä. Nähdään Marketan puistossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä:) oli ihan huippupäivä tänään!

   Poista
 4. Oi Oi, en ole ikinä käynyt! Kiitos kuvareportaasista. Olen jotenkin huono puutarharetkeilijä. Pitää kunnostautua ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivasta vinkistä, oi,oi, miten upeita magnolioita siellä olikaan! Ja kiva oli tavata Marketanpuistossakin, nyt jo tunnistettiin toisemme:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olehan hyvä:) Nyt juu tunnistettiin ja kyllä nyt tiedän, että siellä Mustilassakin vierekkäin seisottiin:)) Oli tosi kiva tavata. Toivottavasti nähdään pian uudestaan!

   Poista
 6. Näyttää ihan huippupaikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se on ihana! Joka vuodenaikaan on katsottavaa ja ihailtavaa.

   Poista
 7. Tuo matka on vielä haaveissa, mutta toteutuu ilman muuta! Ihania kukkijoita vaikka kuinka paljon. Teillä oli varmasti kiva päivä siellä Marketanpuistossa, valitettavasti en saanut tänäkään vuonna kutsua tapaamiseen. Tein sitten ihanuusmatkan paikalliselle Haikalan tarhalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne kannattaa todellakin mennä. No voi, olisinpa tiennyt että et ole tulossa Marketanpuistoon, odottelin kyllä näkeväni sinut siellä. Toivottavasti nähdään kesällä:)

   Poista
 8. Oi, miten ihana paikka, tuonne pitää päästä. Kiitos taas vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalla Tallinnan reissullasi "pistäydyt". Kannattaa varata reilusti aikaa. Esim päiväreissulla jos on niin muuhun ei jää aikaa jos haluaa koko alueen kiertää. Minulta on vielä puualue tutkimatta kokonaan.

   Poista
 9. Olen vähän jäljessä blogien lukemisen kanssa... :) Tuonne pitäisi joskus ennättää, olen tehnyt vain nopeita visiittejä Tallinnaan, enkä ole jaksanut juuri lähteä vanhaa kaupunkia kauemmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottmasti käydä, siellä ehtii lyhyessä ajassa katsoa ainakin tuon kasvihuoneen ja lähellä olevat pionit ja ruusut...

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta