perjantai 16. syyskuuta 2016

Habitare 2016 - tunnelmia ja väriä

Huokailuja ja lisää huokailuja Habitare 2016 tapahtuman jälkeen. Ennakkoasenne oli monella ja ehkä vähän myös itselläkin, että saman kaavan mukaan mennään kuin aina ennenkin. Mutta positiivinen yllätys odottikin heti jo alkumetreillä. Järjestystä on muutettu ja osastojen ulkonäköön oli panostettu ihan eritavalla kuin aiemmin, kiinnostavuus nousi huimasti. Erilaisia tyylejä oli sekoitettu rohkeasti keskenään.

Ongelmia tällaiselle harrastelijalle aiheutti melko vähäinen valaistus. Ilmeisesti tarkoituksella hämyinen tunnelma, koska pinnalla ovat selvästi tummat seinämaalit. Toki vaaleaakin näkyi. Vaikka itse liputan vaaleuden puolesta, niin kyllä nuo tummemmatkin sisustukset ihan mageilta näyttivät.

Viherkasveja oli käytetty osastojen somisteena ja ne toivat kyllä ihan omanlaisen tunnelman. Ne raikastivat ja pehmensivät monia osastoja. Sohvapöytiä näkyi paljon. Ne ovat nyt aika siroja. Hm... Miten sopivat tällaiselle, jonka sohvapöytä pursuaa lehtiä... Ratkaisuja tähän lehtiongelmaankin löytyi näiltä messuilta.

Minulle tuottaa valon lisäksi ongelmia kuvien valitseminen. Joten taas tällainen kuvien iloinen sekamelska. Nyt olen yrittänyt ratkaista tätä kokoamalla ne osioiksi. Alkuun olen koonnut "vaaleita osastoja" ja viherkasveja ja lopussa muutama mausteinen pläjäys.


Näytteillä oli paljon nuoria suunnittelijoita ja prototyyppejäkin löytyi. Hauskin niistä ehkä Helsinki moibile. Yksi suunnittelijoista oli paikalla ja kertoi kuinka paljon osallistujia ja vaiheita tämän tekeminen on vaatinut, eipä sitä tulisi ihan heti mieleen, mitä kaikkea tämän takaa löytyy


Pilleri valaisin, vaaleaa puuta ja 80% kotimaisuusaste
 

 
Vielä saisi tämän päivän ajan -15% Lungin ihanista lattiatyynyistä.


.

Vaaleimmista ja harmonisimmista osastoista vastasi  Matri
 
 
 
Verson uusin tulokas, jonka mieluusti kotiuttaisin meille. Löytyy kuulemma verkkokaupasta tämän syksyn aikana.
  
"Tilansäästäjä" hyllyratkaisuja oli enemmänkin nähtävillä. Kasviaiheiset kuvat oli laitettu tuomaan väriä mustaan hyllyyn. Näyttävät siltä kuin kuuluisivat siihen:)  Hauska teline sekä sisä- että parveke käyttöön. Tähän voisi ulkokäytössä soveltaa myös sitä juuttimaista pohjaa, mitä joskus on amppeleissa.
 

 
Järvenpään kukkatalon viherkasvit Deko lehden osaston kyljessä. Hauska idea, koska muuten lehtienmyyntipiste on melko tylsä, eikä varmastikaan kiinnitä kenenkään huomiota. 
 
 

Taito Shop osastolla oli mm. mustapohjaisia vanhoja opetustauluja mukailevia keittiöpyyhkeitä, leikkuulautoja, tulitikkurasioita ja muuta kivaa.
 


Lapuan kankureiden valoisa osasto oli myös somistettu ihanalla lankaköynnöksellä.Marimekko oli rakentanut kodinomaisen osaston ja onnistunut siinä todella hyvin. Sinne teki mieli istathataa vähäksi aikaa lepuuttamaan jalkoja:)
Hakola ihastutti valoisalla osastollaan. Ja niinhän siinä kävi että Samuli Helavuon suunnittelema Riippu hylly lähti meille ja kaverille kans:) Ihastuin siihen kovasti Katin luona. Täytyy sanoa, että myös Lazy sohvakin miellyttäisi...
Jotkut ehkä muistavat vanhat "puhelinpöydät", tämä ajatus tästä penkistä pompsahti päähäni.


Tapio Anttilan tyyli on aina ollut hyvä. Eikä siis petä nytkään. Ihastuin kovasti tähän uuteen nojatuoliin, jossa sivutyynyt on kiinnitetty duffelinapeilla. Kun tyynyt poistaa niin tuolin ilme on ihan toinen. Miten joku voikin olla niin innovatiivinen??

 Tikkurilan maalit olivat vahvoja ja somistaminen sävysävyyn oli onnistunut.


Paljon kuvia jäi muistoksi ja katsottavaksi tämän vuoden kierrokselta. Onneksi myös  ihanissa blogeissa on kattavasti erilaisia kuvia. Niitä katsoessa on huomannut, että jotain on mennyt ihan ohikin. Toivon joskus oppivani sen kuvien raakkaamisen jalon taidon:))

Viikonloppuna onkin sitten vuoro ottaa kuvia Tallinnassa!
Aurinkoista viikonloppua, trevligt helg
 

8 kommenttia:

 1. Oi, että nää Habitaren kuvat ovat todella herkkuja!
  On ollut tosi mukava päästä monen blogin mukana messuille, kun ei livekäyntiin ehtinyt. Olisi kyllä kannattanut nipistää jostain aikaa messuilulle, näytti kaikkien aikojen parhaimmalta Habitare- annilta.

  VastaaPoista
 2. Ois ollut kiva kun oltais yhdessä oltu liikenteessä! Kyllä siellä inspiksiä sai ja vieläkin hengästyttää.

  VastaaPoista
 3. Kiitos katsauksesta. Itse en uskaltautunut messuille, pelkäsin villiintyväni liikaa :) Turvallisempaa tutkia antia näin virtuaalisesti :)

  VastaaPoista
 4. Voi Cheri tuo on niin viisasta! Ja oikeesti näkee paljon enemmän kun käy läpi toisten messupostauksia. Itseltä jäi paljon näkemättä tai huomioimatta.

  VastaaPoista
 5. Sinä oletkin kerennyt kuvaamaan todella paljon. Huomaan, että jotain juttuja on minulta jäänyt näkemättä, mutta onneksi sitten täältä! Tuo Helsinki-mobile mm., aivan supermagee!

  VastaaPoista
 6. Mobile nousi myös omaksi suosikiksi. Ehdotin, että tekisivät myös sellaisen, mihin olisi kerätty eri kaupunkien nähtävyyksiä tai tunnettuja kohteita.

  VastaaPoista
 7. Kiva, kun kävit. On niin helppoa täältä kotisohvalta tutkia näitä kuvia. Paljon ihanuuksia siellä oli. Ja kasveilla nyt sisustetaan monessa kodissa.
  Ja seuraavaksi sitten kuvia Tallinnasta. Itsekin lähden sinne viikonlopuksi.

  VastaaPoista
 8. Mukavaa Tallinnan reissua Irene. Meillä Mikolla on siellä jalkapallopelit Nomme Kaljua vastaan.

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta