maanantai 6. kesäkuuta 2016

Pihalla kukkii - muutkin kuin rikkaruohot

 
Viimeviikolla saatiin nauttia helteistä ja itsekin innolla laitoin kesäkukkia.
 
Piha kaipaisi kaikenlaista remonttia, kuten myös viimekesänä raavitut terassinkaiteetkin, sekä etu- että takaterassilla on kaiteteet ihan luvattoman huonossa hapessa. Olen tosin meinannut, että otetaan kaiteet kokonaan pois, niin on lumen kolaaminen pois terasseilta paljon helpompaa. Muutama harmaan ja mustansävyinen terassiöljypurkki odottelee myös testausta. Uusimpana Kotipuutarhuri lehden bloggajaa tapaamisella saatu Tikkurilan musta terassiöljy. Pidän tuosta meidän luonnollisesti harmaantuneesta sävystä, mutta jotain käsittelyä puu vaatii, sillä siitä irtoaa ikävästi pieniä tikkuja.
 
 
 
 


Ikean reissulta tarttui mukaan musta pesusoikko ja muutama roskis... Pesusoikkoon pääsi KodinTerrasta ihana uudenlainen kerrottu Marketta kesäkukka ja roskiksen täytti Ikean iso laventeli. En tiedä trendeistä, mutta tykkään laventelista:)Ensimmäistä kertaa olen istuttanut Akileijan omaan kukkapenkkiin. Kaunis ja herkkä kukka, toivoin sen säilyvän ja leviävän.


 Viime kesänä ihastuin Hatanpään Arboretumissa valkoiseen Morsiusleinikkiin. Kaikki olivat menehtyneet talvella! Nyt istutuin uudet, pidän peukut pystyssä, että sama kohtalo ei toistu ensi talvena.


Toinen pihalla olevista Alppiruusuista kukkii, toinen näyttää hivenen kärsineeltä:(


Lahden Pihapiiri messuilta Peltosen Puutarhan osastolta ostin nämä kaksi erikoispelagroniaa. Vielä ainakin rehottavat hyvinvoivina:)

Tämän viikon lauantaina suunnataan Raaheen omaan puutarhabloggaaja tapaamiseen. Ihan mieletöntä nähdä taas kaikkia tuttuja ja ilmeisesti muutama uusikin on tulossa mukaan:) Jos jotain nyt saisi toivoa, niin ehkä vähän lämpimämpää säätä tällekin viikolle.

10 kommenttia:

 1. Jos kauniin harmaa sävy kiinnostaa, niin suosittelen tutustumista Sioo puunkäsittelyyn. Se tuottaa kauniin harmaan pinnan, on myrkytön ja huoltovapaa jopa 10 vuotta. Rakennuskemian sivuilta löytyy lisätietoa, samoin Puuta ja kiveä -blogista.

  VastaaPoista
 2. Voi Cheri kiitos vinkistä! Nähdään lauantaina:)

  VastaaPoista
 3. Laitoin sähköpostia tulemaan tuohon katinkanssa@gmail osoitteeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpä siis ihan koneella katsomassa, jos ei vaikka vaan puhelimella näy

   Poista
 4. Ihania kukkijoita Sinulla! Mullakin menehtyivät nuo morsiusleinikit ja toisen kerran melkein vielä uudestaan kun Sulo-poika meinasi syödä ne kaikki mitä ostin! Hassu kissa! Ihania kukkijoita Sinulla! Nähdään Raumalla lauantaina, tuon Sinulle tuliaisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan lauantaita ja tietenkin tuliaisia:) Sääkin näyttäisi suosivan puutarhailua lauantaina, odotan Rauman näkemistä niin täpinöissäni, en muista koko kaupungista mitään. Joskus ehkä ihan lapsena käynyt siellä. Toivottavasti vanhan Rauman ihanat pikkumyymälät olisivat sunnuntaina auki.

   Poista
 5. Kauniita kukkioita! Ja ihan huippuideat noi Ikean "kesäkukka-astiat"!

  VastaaPoista
 6. Kyllä juu rikkaruohojen seassa on muutama "helmikin":)) Aika monikäyttöisiä nuo Ikean härpäkkeet:)

  VastaaPoista
 7. Keksitpäs hauskan käyttötarkoituksen roskikselle ja pesusoikolle. Ilmeisesti kukkia voi istuttaa lähes mihin tahansa - vain mielikuvitus on rajana.
  Morsiusleinikki on monikäyttöinen kasvi. Se sopii niin moneen paikkaan ja monen kaveriksi. Aikoinaan hankin itselleni kaksi kappaletta Pohjanmaalta. Toisen ehdin menettää ennen kuin tajusin, että sitä pitää aika tavalla kastella.

  VastaaPoista
 8. Kiitos morsiusleinikki vinkistä! On varmaan nytkin liian kuiva, täytyy heti kastella kun menen kotiin. Mukava oli tavata viikonloppuna, näissä tapaamisisissa riittäisi varmasti juttua useammallekin päivälle:)
  Aurinkoista maanantaita!

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta