tiistai 16. kesäkuuta 2015

Puutarha reissu Tampereelle - ihan parhaassa seurassa

Lauantaina lähdettiin Tampereen Hatanpään arboretumiin. Matkaseura oli mitä parhainta ja ilmakin suosi tälläistä retkeä.

Automatka Tampereelle lupaili jo hyvää eikä ennuste mennyt pieleen. Ensin tutustuttiin puiston antiin ja nautiskeltiin Lauran loihtima piknik lounas.

Lounaan jälkeen suunnattiin Pinsiön taimistolle. Taimisto sai kyllä suun loksahtamaan auki, niin monipuolinen tarjonta siellä oli, puhumattakaan mallitarhasta.

Pinsiöstä suunnattiin Hämeenkyröön Suomen ruususeuran puheenjohtajan Lauri Korpijaakon luokse. Viileähkön alkukesän seuraksena vain muutamassa ruusupensaassa oli auenneita kukkia. Tavallaan onni, me mentiin siellä jo muutenkin ihan sekaisin innosta, koska Lauri antoi auliisti meille jokaiselle pistokkaita ja hyvät ohjeet niiden kasvattamiselle. Eli ohjeista tai pistokkaiden laadusta ei ole kiinni se, onko minulla ensi kesänä jotain mitä istuttaa maahan. Ylläreitäkin varmasti tulee, jos jotkut pistokkaista lähtevät kasvuun, on nimittäin muutama nimilappu kadonnut matkanvarrelle:))

Meillä oli mahdollisuus ostaa Pohjoisen Ruusut - kirja, johon saatiin Laurilta signeeraukset. Kyllähän sitä on tullut jo selailtuakin.

Laura oli valmistanut vielä ihanat keitot ja pataleipää. Niistä nautittiin Lauran kodin terassilla. Voitte varmaan uskoa, että puheensorina oli melkoinen:))

Oli ihana tavata ihmisiä, joiden blogeja on lukenut, mutta ei ole kertaakaan tavattu. Muutama tuttu kuitenkin oli mukana:) Ihania ihmisiä, hyvää ruokaa ja sekä ruumiille että sielulle<3

Aiokin kyllästää tämän postauksen nyt täysin kuvilla, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.


Mukana lauantaina oli iloinen joukko innostuneita puutarhan harrasajia ja ehkä jokunen ammattilainenkin;)


Tästä listasta löydät meidät kaikki. Nämä eivät mene järjestykssä tuon kuvan kanssa, mutta eihän se mitään haittaa.

Pia Anneli
 
Pioni
 
Cheri
 
Laura
Elämää paratiisinpalasessa http://paratiisinpalasia.blogspot.fi/
 
Jori ja Jouko
 
Molley
Jonninjoutavaa ja kaikkea siltä väliltä http://mesiangervo.blogspot.fi/

Kati
 

Saila
 
Kesäkukka
Kosmosta ja leijonankitaa
http://kosmostajaleijonankitaa.blogspot.fi/
 
Mutamäki mustikoilla http://mutamaki.blogspot.fi/

Kati
Oravan kesäpesä
http://www.oravankesapesa.net/

Kurjenkello
 
Between
 
Marja
 
Riina
 
Eija, jolla on puutarha huikea puutarha, mutta ei blogia 
 
Toivotaan vähäsateista Juhannusta, tänään ainakin aurinko paistaa, vaikka ei niin lämmintä olekaan.

18 kommenttia:

 1. Voi, miten ihania kuvia sinäkin sait reissulta. Oli se vaan niin kiva päivä, että vieläkin hymyilyttää ja sisällä läikähtää lämpimästi. Kiva, että tavattiin.
  Auringosta huolimatta ulkona on taas aika kylmä tuuli. Toivotaan siis vähäsateista juhannusta ja mielellään myös hitusen lämpimämpää. Johan se kesä saisi tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli tavata. Kyllä aina saa uusia virikkeitä kun ja ideoita mukaan tälläisiltä retkiltä.

   Poista
 2. Oolalaa,miten upeita,kauniita ja kesäisiä kuvia (tulee kyllä ikävä kesän lämpöisiä päiviä,kun niitä ei näytä tulevan) Hienoa,että teille riitti paistetta tuolle mielenkiintoiselle ja hauskalle päivälle.Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole juu helteitä pelkoa.... Kunhan edes tuuli tyyntyisi ja jaksaisi olla satamasta!

   Poista
 3. Oli mukava tavata sinutkin Kati! Päivä oli tosiaan onnistunut ja oletpa ihanasti saanut vangittua sen noihin kuviin!! Aurinkoa ei ole juurikaan sittemmin näkynyt, blaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei, meillä on aurinko näyttäytynyt, mutta tuuli on niin kova, että on turha yrittää tehdä mitään pihalla.... Toivottavasti nähdään taas:)

   Poista
 4. Päivä oli täynnä hymyä ja auringonsäteitä, tuuli pöllyytti hiuksemme iloisesti sekaisin ja upeat kasvit mielemme. Oli kiva tavata, toivottavasti tapaamme vielä uudelleen! Päivä oli sielun, hengen ja kehon herkkuja täynnä, tankkausta elämän tielle!

  Iloista Juhannusta, auringon ja lämmön täyttämää, ainakin sisäisesti!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia sulla on noista rakennuksista. Ihailin niitä mutta ne ei osuneet paljoakaan kuviin.
  Mitenköhän me ollaan tossa yhdessä kuvassa noin vakavamielisen näköisiä, kun tuntuu että päivä oli täynnä iloa ja naurua? Ehkä meillä oli vaikea valinta meneillään. :)
  Kiitos ihanasta ja hersyvästä seurasta! Ja varo, oot saanut tän puutarhataudin pahemman kerran, tästä ei ole paluuta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä meinasin laittaa kuvatekstin, että vakavia valintoja:) Niin ainahan nuo kasvit ovat kiinnostaneet, mutta lisääntyvää hulluutta havaittavissa:)) Noi rakennukset oli niin ihania!

   Poista
 6. Ihania kuvakulmia olet löytänyt, ja todella upeita kuvia! Kiitos mahtavasta kuvakertomuksestasi, ja mukana olostasi! Meillä oli hieno päivä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Lauraliini<3 Ihanaa oli päästä kauniiseen Hämeenkyröön. Vielä illallakin ihasteltiin maisemia. Päivä oli ihan upein kaikista!

  VastaaPoista
 8. Olipa hauskaa tavata kaima! :) Oli niin lystiä koko päivän, toivottavasti tavataan taas.

  VastaaPoista
 9. Heipä hei Kati! Niin olikin, ja päivä oli kyllä ikimuistoinen:) Päivitähän kirppiskartta, toivottavasti ehtisin tänä kesänä jo hyödyntämään sitä;)

  VastaaPoista
 10. Oli kiva tutustua, ehkä tapaamme toisenkin kerran puutarhajuttujen parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten on jäänyt ihan vastaamatta??? Oli ihan mielettömän kiva tavata ja jos ollaan teille päin tulossa niin otan yhteyttä jos vaikka ehdittäis nähdä:)

   Poista
 11. Kiitos seurasta hienona päivänä, sitä kelpaa nyt muistella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan niin! Mieletöntä miten voikin olla niin kivaa melko tuntemattomien ihmisten kanssa. Mutta kun on niin paljon yhteistä:)

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta