tiistai 24. heinäkuuta 2012

Louhisaarenjuoma

Tämä on mitä mainiointa kesäjuomaa, Louhisaarenjuoma. Siihen löytyy netistä useampiakin variaatioita, myös simaa muistuttava, johon on käytetty hiivaa.

Sokeria on ehkä mun makuun vähän liikaa. Jos juoma on liian makeaa niin sitä voi lantrata vedellä tai vaikka kivennäisvedellä, jolloin siitä tulee mukavan kuplivaa. Hyvä asia on, että tämän voi pakastaa;)

Ainekset ovat yksinkertaiset ja helposti saatavilla. Jos on kitukasvuisia herukkapensaita, eli eivät tuota marjoja, niin lehtiä sitten ainakin voi hyödyntää:D

Leppoisaa tiistaita!
ps. Arvonta tulossa;)

14 kommenttia:

 1. Aivan uusi juttu mulle. Herukkapensaita löytyy, taidampa ottaa ohjeen talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä! Mun käsittääkseni tää on tosi vanha ohje.

   Poista
 2. Tätä saatan tarjota Ravintolapäivänä! Kiitos ohjeesta! :)

  Onneks en oo mitenkään hurahtanut tuohon tulevaan häppeningiin... huh;)

  VastaaPoista
 3. Oi, tää on niin hyvää. Viimeksi vain olen juonut yli kymmenen vuotta sitten kahvilassa kesätöissä ollessa. En ole kehdannut mennä kenenkään marjapensaiden lehtiä riipimään, kun ei ole omia. Kahvilassa tämä oli pakastettu tyhjiin pahvisiin maitotölkkeihin, ja niistä kannuun lumpsautettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mulla ois ylimääräisiä lehtiä;) ja luulenpa että kuka tahansa ko.pensaiden omistaja antaa ottaa lehtiä, ei nimittäin näy yhtään vaikka niitä ottaa.

   Poista
 4. Uusi tuttavuus mulle, varmasti hyvää!
  Ihanaa keskiviikko aamua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hyvää on. Kannattaa kokeilla, voihan sitä tehdä puolikkaankin annoksen aluksi.

   Poista
 5. Kiva kun muistutit tästä kesäjuomasta. Joskus olen tätä jossain saanut ja muistan ,että hyvää oli. Nyt täytyy kyllä tehdä itse :)

  VastaaPoista
 6. Ihanalta kuulostaa ! Mulla olis nyt useampikin marjapuska, joten tätä voisi hyvin kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Kannattaa hyödyntää lehdetkin;)ja tosiaan meidän mökkilensaisiin ei oikein näytä marjoja tulevan,joten saa pensaista edes lehtiä:)

  VastaaPoista
 8. Just mietin tätä juomaa eilen, että mikä ihme sen nimi oli. Mua niin houkuttaisi tehdä ja maistaa, mutta ei kyllä huvita juoda (tai juottaa lapsille) sitä sokerimäärää. Tämä olisi kesäjuhlissa tosi hyvä. Tästä on aikaa kun tätä ole juonut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä varmaan voisi pienemmällä sokerimäärällä kokeilla. Meilläkin laimennetaan sitä monesti vielä vedellä tai sitten jos haluaa siitä vähän juhlavan niin ennen tarjoilua sekoittaa siihen vichyä tai muuta kivennäisvettä.

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta