tiistai 16. heinäkuuta 2019

Kukkamietteitä ja vähän suunnitelmia jo ensi kesälle

Onko teillä paljon kukkia? Mä niin laittaisin niitä joka paikaan jos vain ehtisi ja olisi aikaa vielä hoitaakin...

Muistatteko kun keväällä sain ihanan persikkapuun, Ice Peach? No nyt siinä on muutama persikka tuloillaan, olen seurannut kun ne ovat oliivin kokoisista kasvaneet golfpallon kokoisiksi. Jännitksellä odotan pysyvätkö kiinni puussa ja kypsyvätkö vai putoavatko raakileet. Nyt on kyllä sen verran viileää, että ei kyllä taida kypsyä, ehkä pitäisi viedä kasvariin, osaako joku neuvoa?

  Keväällä mintun tilanne oli tämä alla näkyvä, olin vakaasti päättänyt pitää sen aisoissa. No kuis kävikään?
Todella kaunis tämä on ja tuoksu aivan huumaava. Ruohosipuli jäi mintun keskelle niin istutin uuden, ajattelin, että jos sen sieltä kaivaa ja siirtää niin todennäköisesti minttu seuraa mukana...Ai miten niin vaaleanpunainen ja pinkki ova mun lemppareita???? Mulla on tänä kesänä ollut pensaiden ja perennojen istutus buumi. Takapihan kukkapenkkiin tuli mm. Tarhaidänunikko Royal Wedding, Punatähkä Floristan Weiss sekä pinkkinä että valkoisena, Punahattu White Swan sekä Alba.

No eihän nuo vielä tänä kesänä kuki, mitä penkkeihin istuttelin. Tai Punatähkä kyllä näyttää vähän siltä, että voisi kukkiakin, jei!

Olen suunnitellut takapihan kukkapenkkien laajentamista, aloitin sen vaivihkaa istuttamalla Höyhenpensaan kukkapenkin ulkopuolelle. Sen kaveriksi tulee ehkä myös tuo Helmipensas ja istutusta myöskin odottava Ruusuorapihlja.

Kasvihuoneessa kypsyvät tomaatit ja kurkut. Olin päättänyt, että en ahda sitä tänä kesänä täyteen...

Uuden paikan tarvitsevat pari Alppiruusua, mitkä ovat pahasti jääneet havujen peittoon. Ihastuin alppiruusuihin ihan hirveesti sillä Mustilan reissulla. Mutta nyt haaveilen myös ruusuista. Kärry oli jo melkein lastattu täyteen, kunnes jokin järjen ääni kehoitti ensin suunnittelemaan niille paikan. Ruusut jäävät todennäköisesti ensi kesään...Ruohikolla kukkii Bellikset. Ruohonleikkaajat väistelevät kukkalampia kiitettävästi<3


Kärhöistä olen haaveillut jo muutaman vuoden ja nyt sitten uskaltauduin ne laittamaan. Piilu kukkii ihanasti omenapuun rungossa. Istutin ruukkuun, kun en oikein tiennyt onnsituuko kaivaminen omenapuun juurien takia. Ja olin haaveillut niitä juuri tuohon. Luulen että olen saanut jonkun mutanttilajikkeen, koska nämä ovat tämmöisiä mahtipontisen kerrottuja kukkia. Vain yksi kukka on semmoinen yksinkertainen. No ei haittaa I'm in LOVE.

Tämmöistä täällä just tällä hetkellä, kesä on ihmisen parasta aikaa!

Ihanaa aurinkoista viikkoa ja nautitaan kukista ja kasveista<3

*Osa kasveista (mm. kärhöt) saatu Hankkijlta samoin multa, joka on Biolan mustamulta. Pelargoniat ostettu Peltosen Puutarhalta. Muut uudet kasvit ostettu Mustilasta (Helmipensas, Punahatut) ja Siemenestä ja Koneesta (Riippaorvokki).

7 kommenttia:

 1. Mintuilta maailmanvalloitus onnistuu. Mahtaako niistä halutessaan edes eroon päästä.
  Ihastuttava kärhö, olkoon Piilu tai joku muu. Rakastuin jo pelkkiin kuviin. Siitä tuli taas tuttu "mahtuisiko meillekin" -ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule aina mahtuu!! Mä oon nyt tullut siihen tulokseen, että suunnitelmallisuus hiiteen ja kaikki vaan pihaan, mitä mieli tekee:)

   Poista
 2. Upea kärhö, kertakaikkiaan! Samaa mieltä, ei saa suunnitella liikaa, mielihaluille pitää antaa välillä valtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olen siihen ihan rakastunut ja kärhöhulluus nostaa sekin päätään. Ihanaa kannustusta<3

   Poista
 3. Ihastuttavan hempeitä sävyjä! 'Piilu' tekee kerrotut kukat viime vuoden varsiin, yksinkertaiset tämän vuoden versoihin. Melkein jo tekisi mieli hankkia toinen 'Piilu' kellarissa talvetettavaksi, jotta se kukkisi noin upein kerratuin kukin. Se taas vaatisi tuen, joka saisi olla ympäri vuoden ruukussa, etteivät versot taittuisi talvetuksen aikana... taitaa mennä liian monimutkaiseksi eikä kellariinkaan ehkä mahtuisi, kun näyttää taas kertyvän vähän sitä sun tätä sinne :D Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kiitos tästä tiedosta. Oot oikea kärhöasiantuntija:) Olen niin ihastunut tähän... En ole ajatellut tuota talvetusta,on myös niin rajalliset tilat. Kivaa viikon jatkoa<3

   Poista
 4. Kärhöistä haaveilen minäkin! Minttua oli edellisessä pihassani paljon. Kuivatin sitä nippuina ja käytin talvella minttu teenä, ihanaa hunajan kanssa❤

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta