tiistai 5. marraskuuta 2019

Päivä raksalla - Tuusulan asuntomessut 2020


Viime viikolla pääsin tututstumaan Tuusulan ensi kesän asuntomessualueeseen, Rykmentinpuistoon. Etukäteen en ollut oikein tiennyt mitä odottaa ja olinkin positiivisesti yllättynyt, miten "valmistakin" sieltä löytyi. 

Puurakentaminen on vahvasti esillä myös Tuusulassa. Ekologisuus ja ympäristö muutenkin on erityisesti otettu huomioon.  

Alussa jaettiin kypärät ja huomioliivit. Oltiin ihan todella Pro näköistä porukkaa. 


Messuille on tulossa muutama tällainen aukio. Suunnitteilla niihin valaisimia ja penkkejä. Noihin upotettuihin neliöihin olisi tulossa kasvillisuutta. Odotan todella ensi kesää, että näen, mitä niihin on laitettu. Vähän suhtaudun skeptisesti tämmöisiin "oleskelutiloihin". Miksi kukaan vieressä asuva menisi tällaiselle "torille" istumaan kun voi istua omassa pihassakin... Alueelle on kuitenkin tulossa myös liikunta/urheilu/leikkikenttä. Tuntuu, että ne vetäisivät ennemin väkeä puoleensa.  Mutta siis mielenkiinnolla odotan!!


Aaltomaista, eikö? Lumitiikeri. Mielenkiintoista tässä on rakennusmateriaali, joka tällaiselle tavantallaajalle muuistutti styroksia. Mutta tämä talo on siis EPS-valuharkoista rakennettu. Tämän etu on ilmeisesti esimerkiksi juurikin se, että voidaan tehdä erilaista muotoa, tässä aaltoa, helpommin.


Sisäkuva Lumitiikeristä.Vielä on paljon tehtävää... Todennäköisesti nyt jo kun viikko on kulunut, niin siellä näyttää ihan toisenlaiselta.
Puuta on näille messuille tulossa paljon, tykkään!Hauska paritalo tulee Lammin kivitalolta. Kohteen nimi on Duplio. Huoneistoala on molemmissa 107m2. Kiva nähdä sitten kesällä, miten erilaisilta ne sisältä varmasti näyttävät.Mielenkiintoista tässä Omatalo Kulma kohteessa on tuo "räystäs" ratkaisu sekä itse talon Evo- tiilikattoon integoidut aurinkosähköpanelit, mitkä istuvat siis hyvin eivätkä ole mitenkään huomiota herättävät. Tämä talo on Omatalojen ensi vuonna lanseerattavan EVO- mallistoon kuuluvaa sarjaa.Ihmisiä telineillä, kuten kalle Päätalon läpimurto teoksessa.
Tässä on aivan ihana tuo kivipaasisokkeli, en tiedä, mikä tuo oikeasti on, mutta muistuttaa minua vanhojen talojen sokkeleista. 


Woodcube, live urban-live green. Metsänkuningas, mahtipontinen nimi, mutta jos lopputulos on niin hieno, kun esite antaa ymmärtää niin hyväksytään. Tähän taloon on tulossa ala-aulaan kylmäsäilytystila, se mahdollistaa mm. ruokien toimittamisen verkkokaupasta, vaikka itse et olisikaan niitä vastaanottamassa. Sisäpihalle on suunnitteilla kasvihuone, jossa asukkaat voivat viljellä itse haluamiaan vihanneksia ja yrttejä. Kaupunkiviljely nostaa hienosti päätään!

Oli todella mielenkiintoista päästä katsomaan aluetta jo näin varhaisessa vaiheessa. Uskon, että ensi kesänä kun alue avautuu messuvieraille, niin osaan arvostaa näitä kohteita ja aluetta ihan eri tavalla, kuin, että menisin vain ensimmäistä kertaa valmiille alueelle.

Innolla odotan myös Boklok-koteja. Ne syntyvät Skanskan ja Ikean yhteistyönä. Niitä ei vielä oltu aloitettu rakentamaan.

Alueella tulee olemaan runsaasti erilaisia kohteita, jotka kuitenkin saadaan hienosti sopimaan yhteen. Pihoista ei tietenkään tässä vaiheessa ollut mitään tietoa, mutta pieniltä tontit vaikuttivat. Ehkä niihin kuitenkin saadaan kivoja juttuja!

Rantatie tulee olemaan Asuntomessujen virallinen oheiskohde Tuusulan asuntomessuilla. Tien varrella on taiteilijakoteja puutarhoineen ja historian havina on käsinkosketeltavaa.  Käy tutustumassa oheiskohteisiin https://www.visittuusulanjarvi.fi/

Nähdään ensi kesänä Tuusulassa!

7 kommenttia:

 1. Jännittävää nähdä Tuusulan toiset asuntomessut. Kävin Tuusulan edellisillä messuilla v. 2000.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Onhan siellä kokemusta asuntomessuista, niin uskon, että nämäkin onnistuvat hienosti.

   Poista
 2. Hauska nähdä hieman etukäteen, mitä on luvassa.
  Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän tämä tuo ihan uuden näkökulman sitten kun on valmista tai ainakin lähes valmista...

   Poista
 3. Kiitos esittelystä, mielenkiintoista oli varmasti käydä näin varhaisessa vaiheessa paikalla. Todella mielenkiintoisia ratkaisuja tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika hauskaa nähdä nämä raakileet ja sitten kun valmiimpaa niin voi vain ihmetellä ja ihastella. Kyllä siellä oli ratkaisuja, jotka etenkin haluaa nähdä sitten ihan valmiina ja mielellään kuulisi muutaman vuoden päästä, että olivatko onnistuneita.

   Poista
 4. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta