maanantai 13. tammikuuta 2020

Ite tein - ommellen

Hip hei! Viikonloppuna pidettiin meidän lähikoululla mekko ompelukurssi. Idea tähän syntyi marraskuussa kun ajeltiin kohti Tampereen kässämessuja. Mietittiin, että meidän Martat voisi järkätä ompelukurssin tällaisille noviiseille.

Se toteutuikin tosi hyvin. Mukana oli meidän omia Paimelan Marttoja sekä Itä-Hämeen kässämarttoja. Sieltä löytyikin pari ihan pro tason Marttaa. Marttalasta saatiin lainaksi koneita ja muutamalla kässämartalla oli omiakin koneita mukana.

Minäkin sain tehtyä Nuppusen Satakieli mekon! Kankaana on Nuppuprint companyn Vanamo tummansinisellä pohjalla. Kangas on ostettu Helsingistä Salapakasta. Kaveri oli siinä lähellä työtapaamisella ja soitti, että nyt oon täällä, mitä otat. Pikaisen nettikatsauksen jälkeen päädyin Vanamoon ja olikin ihan nappivalinta.


Tuloksena oli kyllä ihania mekkoja kaikenlaisista malleista ja kankaista. Itse olen tosi tyytyväinen aikaansaannokseeni. Sain etuosan - ja hihan poimutuksetkin onnistumaan. Lisäksi tein mekkoon taskut, mitä alkuperäisessä mallissa ei ole. Kirjassa on kyllä neuvottu tosi hyvin mm. taskun ompelu.

Toiveissa olisi kevällä järjestää sellainen kurssi, missä ommellaan vetoketjuja ja napinläpiä.

Jos vähänkin kiinnostaa, niin suosittelen puhaltamaan pölyt omeplukoneen päältä ja lähtemään kangaskaupoille!

Kivaa viikkoa kaikille<3

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis sekä kangas että malli! Sopii sulle täydellisesti.
  Kohtahan tässä täytyy liittyä Marttoihin uudestaan. Joskus kiirevuosina erosin, kun en ehtinyt koskaan tapaamisiin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olen kyllä ihan huipputyytyväinen itsekin. Ekaksi vähän ajattelin, että onko pliisu, mutta kun oli valmis, niin kangas oli superhyvä! Joo kaikkea kivaa on kyllä tarjolla, joten tule vaan;)

  VastaaPoista
 3. Minustakin kaunis kangas ja kaunis mekko. Itse omepelemalla saa juuri sellaista, mitä haluaa.
  Nuorempana ompelin paljonkin itselleni ja lapsille, kun he olivat pieniä. Nyt ompeleminen rajoittuu lähinnä verhojen ja housujen lyhentämiseen ja korjausompeluun.

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen, tuollaisen laittaisin mieluusti omalle päällenikin! Voi, kun tuo ompelutaito olisi ripauksen parempi, niin saattaisin jopa innostua:) sen jälkeen, kun lapset kasvoivat pois leikki-iästä, ei ole juurikaan tullut vaatteita ommeltua. Kivoja tuollaiset kurssit tutulla porukalla!

  VastaaPoista
 5. Hienon kankaan valitsit, mekko tuli siitä upea. Itse olen ommellut paljon joskus vaatteita itselle. Nyt se ei enää sillälailla kiinnosta. Korjaan edelleen mitä korjattavaa on ja ompelen verhot sun muut. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta