perjantai 2. marraskuuta 2018

Mikäs sen paremapaa yhdessä kuin kirjat - ruoka - viini

 
Viime viikolla oli Helsingin Messukeskus täynnä kirjoja, ruokaa ja juomaa. Kyseessä siis kirjamessut 2018 ja lisäksi myös Viini - ja Ruokamessut. Suurimassa osassa olivat kirjat. Ihan mieletön kävijämäärä 85 600! Kyllä sen huomasikin... Olin ajatellut käyväni siellä torstaina tai perjantaina, mutta erinäisisitä syistä pääsinkin vasta lauantaina. No uutiskuvien perusteella myös noina arkipäivinä oli runsaasti väkeä.
 
Valokuvaaminen väentungoksessa oli melkolailla unohdettava, mutta muutaman kuvan sain napattua:)
 
Itse halusin kuunnella, mitä Satu Rämö, joka kirjoittaa Salamatkustaja blogia ja kirjoittaa erinomaisia Islanti aiheisia kirjoja, jutteli haastattelussa. Jos et ole vielä lukenut niin tartu ainakin kirjoihin Islantilainen voittaa aina ja Islantilainen Kodin onni
 
Hannan ja Joonaksen  No Tofu Puplishing osastolta halusin käydä hakemassa Gastronaatti 2 kirjan. Siellä kävi niin hyvä tuuri, että itse kirjailijakin Satu Koivisto oli paikalla:) Muutenkin oli kiva jutella Hannan, Joonaksen ja Lotan kanssa. Ihan huippuhauskoja! Niin ja ruokamessujen Foodin osaston innoittaman mukaan tarttui myös Jäävuoren huippu - salaattikirja Jonna Vormalalata. Mukaan lähti lahjaksi ystävälle myös Hannan Hanna G kokkaa.
 
Messututukimuksen mukaan jokainen kävijä osti keskimäärin kuusi kirjaa, minä taisin ostaa neljä, joteen aika lähellä keskiarvoa. Muutama muukin olisi lähtenyt mukaan, mutta kun en jaksanut jonottaa... 
 
Suloisin osasto tai sisällöltään suloisin oli Sammakon kirjakauppa.
 
 
Väkeä todellakin riitti! 
  
 
 
 
Hanna Kokkaa


Oli ihan huippukivat messut! Täynnä kivoja juttuja ja mukavia tapaamisia. Ensi vuonnakin ois kiva taas päästä käymään. Käy säkin jos et tänä vuonna ehtinyt, vahva suositus!

Liput tähän messuiluun tarjosi Messukeskus ja kiitos kivasta messuseurasta Satulle <3

6 kommenttia:

 1. Harmi, että ei päässyt itse nyt paikanpäälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi vuonna kannattaa varata aikaa, koska nämä olivat kyllä todella hyvät messut. Olisi itsekin ollut kiva jos olisi päässyt useampana päivänä niin olisi kuullut eri kirjailijoiden haastatteluja enemmän.

   Poista
 2. En ole koskaan ollut näillä messuilla. Lukeminen on jäänyt vähemmälle viimevuosina. Mutta ihanaa kun ihmiset arvostavat vielä kirjoja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin ennen ihan hirveesti. Sitten on ollut muuta, mutta nyt taas pari vuotta oon ehtinyt lukea muutakin kuin vaan kässäohjeita ja ruokareseptejä;) Kyllä ainakin tuon kävijämäärän perusteella voisi ajatella, että lukeminen ja kirjat ovat suosiossa, hyvä niin!

   Poista
 3. Samaisilla messuilla samana lauantaina minäkin kävin. Tungoksen vuoksi kamera jäi laukkuun, mutta tulipa keskityttyä itse asiaan eli kirjoihin. Joitakin houkutuksiakin lähti kotiin.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Joo ei sieltä montaa kuvas tarvinnut ottaa... Kivaa viikonloppua<3

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta