keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Living Desert - kesä tunnelmissa

Meidän talviloma vietettiin tänä vuonna Yhdysvalloissa. Oltiin Nevadassa ja Kaliforniassa. Kyllä taas huomasi kuinka sitä aurinkoa ja lämpöä kaipaakaan... Reissussa oltiin pari viikkoa ja kevyesti olisi kyllä ainakin viikko vielä mennyt. Nyt yritän positiivisesti ajatella, että kevät on NYT, mutta kyllä täytyy myöntää, että positiivisuus rupeaa pikkuhiljaa kaikkoamaan sitä mukaa kun kinokset vaan kasvavat. Nytkin taivaalta tulee lunta.

Tämän reissun puutarha anti jäi melko suppeaksi. Mutta Living desert zoo tarjoaa kattavan kokoelman autiomaan kasveista. En laita tähän mitään faktatietoja alueesta, koska Living Desert kotisivuilta löytyy kattavasti kaikki mielenkiintoinen tieto. Kannattaa vierailla sivustolla http://www.livingdesert.org/.

Koska Kaliforniassakin on tällä hetkellä talvi, niin moni kasvi tietysti oli lepotilassa tai muuten vähän "kulahtanut". Tosin lumipeitteisestä Suomesta saapuvalle tämä oli kesäparatiisi.

Laitan tähän kuvia lähinnä kasveista. Oli ihan mieletöntä nähdä luonnossa sellaisia kasveja, joita on nähnyt jossain kasvitieteellisissä puutarhoissa. En ala nyt etsimään mitään kasvien nimiä näihin, joistakin kylteistä otin kyllä kuvia.

Eläimet olivat kyllä myöskin virkeitä ja osuimme paikalle kun leopardeja syötettiin. Siinä on kyllä näyttävä eläin. Ne olivat todella sulavaliikkeisiä ja kauniita. Toki myös pelottavia... Nähtiin paljon erilaisia lintuja, mm. kalkkunakorppikotka:)) Pekka pääsi myös syöttämään kirahvia, porkkanat tuntuivat maistuvan:) Maailman pienin kettulajike oli myös edustettuna ja olihan se suloinen<3

Ihanaa kyllä fiilistellä näissä aurinkoisissa kuvissa ja sulkea mielestä ja silmistä tuo ikkunana takana oleva maisema.

 
 
 

 


 

Tämä kasvi oli minulla jonkin aikaa huonekasvina, täällä se rehottaa luonnossa ihan puumaisena.

En ole mitään kevätkylvöjä laittanut vielä, edes herneen versot tai rairuoho eivät viherrä ikkunalla. Josko nyt ehtisi ja upottaisi tällä viikolla sormet multaan:) Huonekasvitkin tarvitsisivat tuoretta multaa... Näillä puuhilla yritän tsempata itseni kevätfiiliksiin!12 kommenttia:

 1. Onpas upeita autiomaan kasveja!
  On kiva, kun me kasvihullut pystytään bongailemaan puutarhajuttuja kaikkialta. Kun perheen kanssa reissaa, ei voi kierrellä kaikkia kasvitieteellisiä ja puutarhaliikkeitä. Itse olen ihastellut monta kertaa reissuilla juuri eläintarhoissa, huvipuistoissa, kaupungilla ja ihan yksityisten ihmisten pihoillakin, puutarha-antia. Sitä näkee aina omia kiinnostuksen kohteita, vaikka ei vartavasten niitä etsikään.
  Kiitos näistä kuvaterkuista ja sormet nyt vaan multaan! Siitä se kevät lähtee, vaikka ulkona ei siltä näyttäisikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne olivat hienoja ja just se, että näki ihan omassa ympäristössään sellaista, mitä on nähnyt vain kasvitieteellisissä, oli jo ihan huippua. Mikko oli kaktuksista innoissaan:) Kiitos tsemppi sanoista, ahdistaa todenteolla tämä "jatkuva talvi".

   Poista
 2. Olipas teillä hieno reissu! Pikkuinen kettu on niin söpö ja leopardi tosi komea. Muutaman tuollaisen ison kaktuksen tai agaven voisin ottaa omaankin puutarhaan.
  Kyllä tämä vielä kevääksi muuttuu. Kunhan nyt vähän hermoja ensi alkuun koettelee.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Between positiivisesta viestistä sään suhyeen. Kyllä noita kasveja todellakin ottaisi omaan pihaan.

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä ollut jännä talviseikkailu. Tuollaisesta matkasta saa varmasti paljon energiaa hankien keskelle. Nyt paistaa vaihteeksi aurinko ja toivo kevään saapumisesta kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan mielettömän kiva reissu! Nautittiin auringosta ja lämmöstä. Nyt paistaa meilläkin aurinko, mutta mittarissa liikaa miinusasteita... No kyllä tämä lumisateen voittaa:)

   Poista
 5. Vau miten upeita kasveja! Varmasti ollut upea reissu. Onneksi ei mene enää kauhean kauan, kun täälläkin alkaa vihertää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella mahtavaa, eikä vähiten tuon lämmön ja aurinkgisen sään takia:) Eiköhän nämä lumet juhannukseen mennessä sula:))

   Poista
 6. Ihania reissu kuvia <3 Näitä oli tosi kiva katsella :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja kiva kun tykkäsit<3 Samoin sinne mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. No on teillä ollut ihana reissu. Mikä luonto ,eläimet ja kukat. Kiitos näistä kuvista . Oli mukava katsella .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli ja kyllä lähtisin uudestaankin! Mukavinta oli nähdä näitä kasveja ihan omassa ympäristössään eikä vain aina kasvitietteellisessä. Tämä jotenkin toi konkreettisesti esille sen, että ne todellakin ovat olemassa:)

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta