maanantai 28. elokuuta 2017

Ihanuuksien ihmemaa - Mustila Arboretum

Lauantaina oli Mustilassa Elimäellä taimipäivä. Sää oli vaihteleva kuten tänä kesänä olemme saaneet huomata useaan kertaan. Kävimme ihan ensimmäiseksi saniaiskierroksella ja sielläkin yhtä äkkiä saimme vesikuuron niskaan, onneksi oli otettu mukaan kumpparit:)

Kuvaaminen jäi aika minimiin juurikin runsaiden sadekuurojen vuoksi. Onneksi tuonne pääsee uudestaan, meiltä ei ole mikään ihan mahdoton matka.

Hauskoja sattumuksiakin oli. Riina kohtasi idolinsa ja Suvi sai neuvoja yllättävältä taholta...
Taimimyyjiä oli runsaasti. Virosta tulleilla myyjillä oli erittäin hyvä saniaisvalikoima ja mukaan tarttuikin muutama saniainen muiden taimien lisäksi.

 
Minna  ja Riina vaihtavat kuulumisia Saniaskierroksen oppaalla oli todellakin laaja tuntemus tätä lajia kohtaan. Kierros kiinnosti monia ja olikin välillä haastavaa kuulla, mistä lajista oli kyse. Arboretun oli kyllä ihana kävelykohde muutenkin. Jos rankkasade ei olisi yllättänyt, niin olisimme varmastikin viettäneet siellä kauemminkin aikaa.


 
Huippusöpö saniasten ystävä:)Mustilan rakennukset ja koko ympäristö on todella kaunista. Rakennukset sulautuvat ympäröivään luontoon. Itse myymälä oli kertakaikkisen inspiroiva. Taimimyymälän lisäksi valikoimassa oli mm. kirjoja. Mukaan tarttui ihanan Victoria Skoglundin En trädgårdsmästares väg kirja. Paitsi että kirja on kaunis niin siinä on myös hurjasti tietoa. Luulenpa, että se teos tarttui useammankin matkaan:) Kassajonossa eräs ruotsalainen nainen näki kirjan minulla ja oli ihan innoissaan kun löysi viimeisen kappaleen hyllystä.


Titan pihalla käytiin vielä tutkimassa kasveja ja ihailtiin holtittomuuksien kukkulaa. Ja tietysti kaivettiin vähän lisää taimia mukaan.

Kiitos kivasta päivästä mukan olelleille ystäville Eijalle, Titalle ja Riinalle sekä Suville . Instakuvista näkyi, että moni muukin tuttu oli ollut paikalla, mutta ei vaan törmätty. Siellä kyllä oli todellakin sattuman kauppaa jos jonkun tutun näki, koska väkeä todellakin oli. Taas kerran nähtiin, että mikään sää ei estä puutarhaihmisiä:)

Sunnuntaina matkasinkin sitten kohti Loviisaa, oli nimittäin myös Loviisan wanhat talot viikonloppu. Kaikki tapahtumat osuivat samalle viikonlopulle, sillä muutama hauska juttu jäi väliin kun ei vaan kaikkiin ehdi.

12 kommenttia:

 1. Itseäni jäi ihan harmittamaan, kun en Mustilaan viikonloppuna päässyt. Kiva kuitenkin, kun pääsi tälleen kuvamatkalle, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä tosiaan oli kiva tunnelma ja paljon nähtävää. Kiva jos kuvien kautta kuitenkin sait vähän tunnelmoitua;)

   Poista
 2. No hetkinen, nytkös mä vasta löysin tieni tänne sun blogiin!?! Olen jostakin syystä sotkenut sut jo pitkään Oravan kesäpesän Katiin mutta minähän olen ollut ihan hakoteillä😂
  Harmittaa vieläkin kun jouduin jättämään bloggerin blogini siirron yhteydessä, moni ihana blogi on jäänyt unholaan tai kokonaan löytämättä.
  Vaan olipas meillä ihana päivä lauantaina! Kävitkös vielä sunnuntaina Loviisassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No molemmat ollaan blondeja Kateja:)) Mutta hei nythän se asia selvisi. Oli ihana nähdä ja vaihtaa kuulumisia. Juu Lovissassa kävin sunnuntaina ja laitan sieltäkin kuvia jossain vaiheessa. Tänä vuonna otin enemmän ulko- kuin sisäkuvia. Ihanaahan siellä oli... Joulukodit odottavat:)

   Poista
 3. Niin olisi ollut kiva olla mukana, mutta tällä kertaa oli muuta menoa Raumalla. Kivapa oli lukea juttusi ja nähdä kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kiva nähdä, mutta toivottavasti pian törmätään:) Mustilassa oli kyllä kivaa!

   Poista
 4. Oi jospa oisin saanut olla mukana :) Ihana päivä teillä sateesta huolimatta. Olisi ollut kiva nähdä Titan puutarhakin, josta olen kuullut niin paljon. Harmi, että monta kivaa tapahtumaa sattui samalle päivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin ollut huippua, mutta kyllä sulla oli muutenkin ihana viikonloppu:) Juu Titan puutarha on ihan mieletön. Uskomatonta, että tämmöisen sadekesän jälkeekin siellä oli täydessä kukakassa vaikka mitä ihanuuksia. Eiköhän se Titta sut sinne ota mieluusti vieraaksi<3 Nähdään toivottavasti pian<3

   Poista
 5. Oih tuo on ihana paikka...Riina ja Suvi pyysi mukaan, mutta muut velvollisuudet kutsui...mielelläni olisin ollut mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ihana... Siellähän on nyt vielä sadonkorjuu markkinat...

   Poista
 6. Voi, teillä on ollut ihana päivä <3 Harmi, etten päässyt mukaan. Toivottavasti nähdään piakkoin!

  VastaaPoista
 7. Siellä oli kyllä kaikenlaista ihanaa... tuolle viikonlopulle oli muutenkin tosi paljon kaikkia tapahtumia joka paikassa. Jospa vaikka Habitaressa törmättäis?

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta