keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha - Botanic Garden in Tallinn - Tallinna Botaanikaaed

Monta kertaa olen Tallinnan reissulla
haaveillut pääseväni Tallinnan Kasviteteelliseen puutarhaan. Nyt se tapahtui. Oon niin onnessani!!! Paikkahan oli ihan huikea ja nähtävää jäi yllinkyllin vielä seuraavillekin käynneille. (huom. monikko;)) Poikien kanssa lähdettiin matkaan kun mies oli töissä. TallinkSiljan Megastar menomatkalla oli hyvä kokemus. Kerran olen käynyt aiemminkin, mutta pojat olivat tällä laivalla ensimmäistä kertaa. Uusi terminaali on ihanan avara ja tuo mieleen lentokentän. Plussana tietysti lyhyt kävelymatka laivalle.

Hotellia en ehkä suosittele. Yövyttiin Pirita Spassa. Hoitoja olisi kyllä tarjolla ilmeisesti joka lähtöön, mutta mitään kylpyläähän tuosta ei siis saa edes parhaalla tahdollakaan. Siellä on siis ihan pelkkä perinteinen uima-allas ja erilaisia saunoja. Ei jatkoon. Onneksi poikia ei kauheesti haitannut, vaan järjestivät kilpauinnit. Sijainti hotellilla on kiva. Koska se ei sijaitse tien vieressä, niin yön sai nukkua ihan rauhassa ilman mitään liikenteen ääniä.

Mutta siis itse asiaan:

Kasvitietteellisen puutarhan osoite on Kloostrimetsatee 52. Se sijaitsee ihan Teletornin vieressä. Busseilla  numero 34A ja 38 ainakin pääsee kätevästi sekä puistoon, jonka pysäkki on Kloostrimetsa
ja siihen viereiseen Teletorniin, jonka pysäkki on seuraavana. Jos jostain syystä menee Kloostrimetsa pysäkin ohi, niin kävelymatka seuraavalta pysäkiltä takaisin päin, ei ole kummoinen matka. Meillä on viime syksynä hankitut paikallisbussikortit, johon vaan ladataan paikallisella R-kioskilla päivälippu.

Kasvihuoneilta löytyy pieni kahvila. Siinä oli ihan kohtuullisen hyvä tarjonta, meillekin maistui jäätelöt, koska sattui tosi lämmin päivä.

Vierailuajankohdan suhteen olin TODELLA onnekas. En tiedä johtuiko säistä vai mistä, mutta ruusutarhan sekä pionitarhan kukat olivat nyt parhaimmillaan. Kasvihuonetiloja oli monta ja niissä oli paljon kiinnostavia kasveja. Sieltä löytyi myös papukaijoja sekä ainakin yksi kilpikonna.

Kasvihuoneiden takana on hyötykasvipuutarha. Ulkona on muutenkin kiva vaikka vain kävellä. Siellä on runsaasti istumapaikkoja, joista voi ihailla ympäröiviä alueita ja kasveja. Pienemmille lapisille oli myös leikkipaikka. Pienessä aitauksessa oli myös lampaita.











Lankaköynnös oli roihahtanut hurjaan kasvuun kaiteelle.








Tämä paikka ehdottomasti jatkoon. Kannattaa käydä kasvitieteellisen omilla sivuilla, sillä siellä on myös kaikenlaista tapahtumaa tarjolla. Seuraavaksi ainakin Ruusun päivä 22. - 23.7.

Sateet ovat jälleen saapuneet, yritän ajatella positiivisesti: Kasvilaatikot tarvitsevat kipeästi vettä.
Noh kyllä mieluusti kastelisin jos olisi hellettä:)) Kivaa viikkoa kaikille!

Ja hei, mukaan on tullut muutama uusi lukijakin, kiva juttu, tervetuloa!

10 kommenttia:

  1. Kiva kuvavisiitti Tallinnan kasvitieteelliseen puutarhaan. Tuolla en olekaan koskaan käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kyllä ehdottomasti käydä jos vaan Tallinnassa käy. Siellä on tosi paljon nähtävää ja itse olin nyt tosi onnekas kun näin ruusut ja pionit kukassa.

      Poista
  2. Kiitos tästä, mielenkiintoinen kohde lähietäisyydellä. Osuit parhaaseen aikaan, pionien kukintaan. Täytyypä suunnitella retkeä Tallinnan riemuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa käydä. Heidän nettisivuilta löytyy tietoa ajankohtaisista tapahtumsitakin.

      Poista
  3. Tuollakin pitäisi käydä, lisätään listaan. :) Kiva, kun vinkkasit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Helppo mennä ja sulla vielä helpompi kun oot siellä pk seudulla, sen kun huristat lautalla yli:)

      Poista
  4. Näyttää kyllä tutustumisen arvoiselta paikalta:)

    VastaaPoista
  5. Näyttää huipulta paikalta! Tuonne on kyllä joskus päästävä.
    Kiitos kuvaterveisistä!

    VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta