keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kasvilaatikoita- Kasvihuone

Kasvihuone on vihdoin löytänyt paikkanssa. Tämähän on se samainen, jonka vuosi sitten ostin Helsingin Kevätmeissuilta. Tämä Kivikankaan Piccolo oli Kukkalan Sannan sisustamana. Myös nuo Sannan kuvissa näkyvät Ruduksen muurinkivet ovat meillä, mutta niitä ei ole vielä ehditty laittaa:)) Yksi syy on siinä, että oikein tiennyt, mitä niihin istuttaisi...

Sisältä tämä on meillä enemmän kasvihuone tyylinen, Sannan ihana sisustus oli enemmän ihanaan fiilistelyyn ja oleskeluun. Mutta meilläkin tämä hakee yhä muotoaan, saas nähdä miltä tämä lopulta näyttää:) Jos eivät viljelykset ota onnistuakseen, niin oleskeluunhan tämä sitten tulee:)

Kasvilaatikot ovat itsetehdyt, mies teki, käsittelin ne Osmo Colorin Ecogarden aineella, väri oli hiili. Yksi kerros oli riittävän peittävä. Aine on riittoisaa. Näiden seitsemän laatikon käsittelyyn meni vajaa kaksi purkkia.

Tuo ihana vihreävalkoinen viirulehtinen yrtti, jossa on vaalean liila kukinto, on valkosipuliruoho. Käytiin viikko sitten Kaijansinkon puutarhalla ja siellä oli tuo etsimäni. Kasvilaatikoista löytyy tällä hetkellä istutettuna sipulia, porkkanaa, yrttejä kuten pallobasilika, salvia, tilli, ruohosipuli ja valkosipuliruoho. Rönsyilevä vihreä on intiaaniminttu. Yhteen laatikoon on kokeeksi laitettu kaksi Tarhamustikkaa. Niihin ihastuin Kotipuutarhalehden illassa kun Tahvosilta oltiin näitä esittelmässä herukoiden ohessa.

Kasvilaatikoiden ympärille olisin halunnut kuorikatetta, mutta koska meillä on kotiloita, niin tämä singeli vaikutti paremmalta vaihtoehdolta.

 
 
 
 


Vielä näyttää aika pieneltä nuo kasvustot. Toivon, että kun lämpö ja aurinko saapuivat niin myös minun pienet viljelykset rehahtaisivat kasvuun.

Sain myös testiin QRS rouhetta, se imee vettä, joten kastelun tarve olisi vähempi. Kirjoittelen siitä pian lisää. Nyt ylös, ulos ja aurinkoon!

16 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa kesää ja toivotaan suurta satoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru<3 ihanaa kesää ja muistahan ilmoitella jos oot tännepäin tulossa.

   Poista
 2. Minusta männynkuorikate ei huokuttele niin paljon kotiloita kuin esim.voikukat. Kokonaisuus näyttää kyllä hyvältä ja toivottavasti kaikki liian lähelle tulevat kotilot nääntyvät kuumuuteen singelillä. Toivotaan hyvää satoa kasvihuoneesta. On se kuitenkin tomaateille parempi paikka kuin avomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ensi vuonna oon sitten viisaampi tässä kasvari hommassa... Toivotaan, että jotain satoa tulisi.

   Poista
 3. Messuilla tuo kasvari oli sisältä tilavampi, kuin mitä kuvista voisi päätellä. Hyvin siellä tomaatteja pääsee kasvattamaan. Tyylikkäät kasvarilaatikot. Ainakin tuo sepeli hidastaa kotilojen menoa ja ne ehtii napata purkkiin ennen laatikoilla pääsyä.
  Minun tomaatintaimeni olivat tänä keväänä onnettomia ruipeloita, mutta hyvin ovat kasvaneet ja vankistuneet kasvariin päästyään. Varmasti niin käy sinunkin tomaateillesi, jotka ovat jo nyt hyvän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiittos Between kannustavista sanoista. Jotenkin ne taimet ovat niin honteloita. Osa on kasvanut ihan hyvin pituutta, mutta ovat kovin laihoja kuikeloita. Vielä ei ole näkynyt kotiloita laatikoiden lähellä. Ehkä sitten kiinnostuvat jos jotain satoa on näkyvissä...

   Poista
 4. Meilläkin on kasvihuoneessa jo kasvit,saa nähdä kasvaako ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään Aikku peukkuja! Jos vaan lämminta säätä riittäisi, niin eiköhän me jotain saada:)Mä olen nyt ottanut tämän silleen ihan harjoituskautena... Yritän sillä helpottaa jo etukäteen mahdollista pettymystä:))

   Poista
 5. Oih, koko alue näyttää niin ihanalta! <3
  Toivotan myös raakalaisena kotiloiden nääntymystä singeliin ja oikein suurta satoa ja ennen kaikkea puutarhailun iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 ne kotilot on niiiin ärsyttäviä. Kyllähän puutarhailu on ihanaa, mutta sadon saaminen olisi mukava lisä bonus​:)

   Poista
 6. Siitä se kasvihuone-elämä nyt alkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika näyttää tuleeko siitä oleskeluhuone vai saavatko kasvit tulevina kesinäkin majailla siellä.

   Poista
 7. Hieno hyötytarha ja kasvari. Toivottavasti saat hyvän sadon.

  VastaaPoista
 8. Hieno kasvimaa-alue. Jostain luin että on olemassa kuparinauhaa jota laitetaan kasvulaatikoiden ympärille. Kotilot eivät mene kuparin yli. Omille ajattelin kokeilla sitten kun kotilot ovat saavuttaneet kasvimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu olen lukenut myös tosta ja hintavertailujen mukaan clasulla taitaa olla edullisin. Jos näyttää siltä että kotilot löytävät tien tuonnekin, niin sitten menee kyllä kokeiluun täälläkin.

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta