Tein ihan yksinkertaisen raparperipiirakan Valion uuden päärynä-kinuski rahkan innoittamana. Olen muutenkin tykästynyt noihin maustettuihin rahkoihin. Niistä tulee ihanaa lisämakua juustokakkuihin, joihin en nimestä huolimatta laita välttämättä lainkaan juustoa, vaan jotain rahkaa. Ne käyvät myös maustamattoman rahkan joukkoon hedelmien tai marjojen seuraksi, joka sitten syödään ihan sellaisenaan.
Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Mä sulatin tota voita vähän mikrossa, koska en tietenkään ottanut ajoissa huoneenlämpöön. Sekoitin muut aineet sitten pehmenneen (ei ihan sulaneen) voin joukkoon ja taputtelin taikinan piirakkavuoan pohjalle. Mä sain siskolta uuden Pentikin mustikka kuvioisen ison vuuan. Vähän jännitti onnistuuko mustikkapiirakkavuuassa raparperipiirakka:))
Täyte:
N. 6 raparperinvartta pieniksi paloiksi
2 prk Valio kinuski-päärynä rahkaa
1 muna
Laitoin rapsun palaset pohjan päälle ja sirottelin siihen sokeria. Sitten vaan rahkat ja muna sekaisin ja palojen päälle. Uuniin 180 astetta n. 30 min. Meillä on kiertoilmauuni, jos paistaa normi ylä/ala lämmöllä niin sitten ehkä n. 200
Jos olisi löytynyt kaapista, niin oisin laittanut purkin esim. Valion vispikermaa vielä tohon rahkan sekaan, mutta ei kyllä kaivannut välttämättä.
Mukavaa viikonlopun aloitusta kaikille<3
Raparperipiirakat on niin herkullisia :))
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua <3
Niin on! Täytyy varmaan viikonloppuna kokeilla taas jotain tehdä, niitä kun riittää:) Kivaa viikonloppua sinnekin<3
VastaaPoistaMä istutin meidänkin pihaan just raparperejä, jo odotan innolla että ne kasvaa ja pääsen leipomaan piirakkaa.
VastaaPoistaNoi makurahkat on kyllä tosi hyviä.
Ne kasvaa tosi nopeasti!
PoistaTäytyy perheelle tehdä, kuulostaa hyvälle. Itse en pysty raparperiä syömään. Noi edellisen postauksen Espat on ihanat, en päässyt lomalla kommentoimaan vaikka kovasti yritin.
VastaaPoistaJoo muistelinkin kun leivoin,että sä et voi raparperia syödä. Ei nää yhteydet varmaan ulkomailla Oikeen toimi, ihania matka kuvia sulla!
PoistaHyvältä näyttää..ja tosiaan nuo maustetut rahkat on huippuja leivonnassa.Mukavaa juhannusviikkoa!
VastaaPoistaNiin on! Huippuja, siskoa harmittaa kun niillä ei ole tälläsiä... Aurinkoista Juhannusviikkoa sinnekin suunnalle, toivotaan hyviä ilmoja😊
PoistaOnpa hyvän näköinen ohje ja aika simppelikin. Raparperi on yksi omista suurista suosikeistani, joten tätä kyllä kokeillaan heti kun juhannuksen herkuista on kunnolla toivuttu :-)
VastaaPoistaTunnelmallisia kesäpäiviä koko perheelle!
Helppo ja hyvä, nopee tehdä vaikka yllätysvieraille:) No teidän juhannusherkut oli kyllä ihan vertaansa vailla!
VastaaPoistaHu huu, mitäs sinne kuuluu? Käyn välillä kurkkimassa josko olis kuulumisia luettavaksi, mutta eipä oo :(
VastaaPoistaHyvää ja helteistä loppu kesää, ja laitahan kuulumisia :)
Hui, aika rientää! Kiva kun tulit huhuilemaan<3 onko sulla insta käytössä? Sinne oon jotain kuvia päivitellyt kun tuntuu ettei tänne riitä aika. Haipakkaa riittää...
Poista