perjantai 13. kesäkuuta 2014

Raparperi piirakka

Raparperit senkun rehottaa meidän pihassa, joten pakko tarttua toimeen!

Tein ihan yksinkertaisen raparperipiirakan Valion uuden päärynä-kinuski rahkan innoittamana. Olen muutenkin tykästynyt noihin maustettuihin rahkoihin. Niistä tulee ihanaa lisämakua juustokakkuihin, joihin en nimestä huolimatta laita välttämättä lainkaan juustoa, vaan jotain rahkaa. Ne käyvät myös maustamattoman rahkan joukkoon hedelmien tai marjojen seuraksi, joka sitten syödään ihan sellaisenaan.



 
Pohja:
 
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
 
Mä sulatin tota voita vähän mikrossa, koska en tietenkään ottanut ajoissa huoneenlämpöön. Sekoitin muut aineet sitten pehmenneen (ei ihan sulaneen) voin joukkoon ja taputtelin taikinan piirakkavuoan pohjalle. Mä sain siskolta uuden Pentikin mustikka kuvioisen ison vuuan. Vähän jännitti onnistuuko mustikkapiirakkavuuassa raparperipiirakka:))
 
Täyte:
 
N. 6 raparperinvartta pieniksi paloiksi
2 prk Valio kinuski-päärynä rahkaa
1 muna
 
Laitoin rapsun palaset pohjan päälle ja sirottelin siihen sokeria. Sitten vaan rahkat ja muna sekaisin ja palojen päälle. Uuniin 180 astetta n. 30 min. Meillä on kiertoilmauuni, jos paistaa normi ylä/ala lämmöllä niin sitten ehkä n. 200
 
Jos olisi löytynyt kaapista, niin oisin laittanut purkin esim. Valion vispikermaa vielä tohon rahkan sekaan, mutta ei kyllä kaivannut välttämättä.
 

Mukavaa viikonlopun aloitusta kaikille<3

12 kommenttia:

  1. Raparperipiirakat on niin herkullisia :))
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Niin on! Täytyy varmaan viikonloppuna kokeilla taas jotain tehdä, niitä kun riittää:) Kivaa viikonloppua sinnekin<3

    VastaaPoista
  3. Mä istutin meidänkin pihaan just raparperejä, jo odotan innolla että ne kasvaa ja pääsen leipomaan piirakkaa.
    Noi makurahkat on kyllä tosi hyviä.

    VastaaPoista
  4. Täytyy perheelle tehdä, kuulostaa hyvälle. Itse en pysty raparperiä syömään. Noi edellisen postauksen Espat on ihanat, en päässyt lomalla kommentoimaan vaikka kovasti yritin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muistelinkin kun leivoin,että sä et voi raparperia syödä. Ei nää yhteydet varmaan ulkomailla Oikeen toimi, ihania matka kuvia sulla!

      Poista
  5. Hyvältä näyttää..ja tosiaan nuo maustetut rahkat on huippuja leivonnassa.Mukavaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Huippuja, siskoa harmittaa kun niillä ei ole tälläsiä... Aurinkoista Juhannusviikkoa sinnekin suunnalle, toivotaan hyviä ilmoja😊

      Poista
  6. Onpa hyvän näköinen ohje ja aika simppelikin. Raparperi on yksi omista suurista suosikeistani, joten tätä kyllä kokeillaan heti kun juhannuksen herkuista on kunnolla toivuttu :-)

    Tunnelmallisia kesäpäiviä koko perheelle!

    VastaaPoista
  7. Helppo ja hyvä, nopee tehdä vaikka yllätysvieraille:) No teidän juhannusherkut oli kyllä ihan vertaansa vailla!

    VastaaPoista
  8. Hu huu, mitäs sinne kuuluu? Käyn välillä kurkkimassa josko olis kuulumisia luettavaksi, mutta eipä oo :(
    Hyvää ja helteistä loppu kesää, ja laitahan kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, aika rientää! Kiva kun tulit huhuilemaan<3 onko sulla insta käytössä? Sinne oon jotain kuvia päivitellyt kun tuntuu ettei tänne riitä aika. Haipakkaa riittää...

      Poista

Kiva kun ehdit kommentoida, se ilahtdutta aina