perjantai 26. heinäkuuta 2013

Sohva tuli kotiin osa II

 
Naapuri kuskasi mut kangaskauppaan. Olin hakemassa sellasta ihan aavistuksen roosaan vivahtavaa pellavaa, ohutta... No ei ollut just sitä, mutta palalaarista löytyi tollanen Laura Ashleyn kangas. Aika söötti mun mielestä:)
 
Valkoinen lipasto, mikä oli aikasemmin olkkarissa täytyi kantaa yläkertaan, koska toi sohvasänky on sen verran iso, että nurkka oli liian ahdas. Tilalle tuli yläkerrassta tuo pieni ruskea lipasto. Arvatkaas onko pikkujärkkäämistä tavaroiden kanssa, sillä molemmat lipastot oli ihan täynnä kaikenlaista...
 
 

"Perinteinen" kermaviili-mustikka (tai ihan mitä marjoja tms. vaan) piirakka on nopea ja helppo tehdä:

Pohja: 3 dl vehnäjauhoja tai puolet jotain muuta jauhoa esim. graham, mä laitoin spelttiä (käyn hakemassa niitä ja muutakin Vääksyn myllystä  ) 150 g voita tai margariiniä, 1 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet sekaisin ja taputtele piirakkavuokaan. Helpointa on jos rasva on huoneenlämpöistä tai mikrossa hetken sulatettua

Täyte: Mitä tahansa marjoja tms. myös purkkipersikat on hyviä vink vink. Purkki kermaviiliä ja 1 kananmuna, 0,5 dl sokeria ja 1 tl vanilijasokeria. Sekoittele kermaviilisotku täytteen päälle ja laita uuniin n. 30 min. Mä käytän kiertoilmauunia 180 astetta normaali ylä/alalämpö ois varmaankin joku 200.
 
 
Nyt lähden naapuriin tekemään mustikkahyydykekakkuja... niillä on sunnuntaina juhlat ja olen luvannut kantaa korteni juhlavalmisteluissa:)
 
Myöhemmin tulee yksi kaveri kylään lastensa kanssa ja toinen mustikkajuttu odottaa jääkaapissa...
 
 so see you soon:)
 
Ps. Ihana helle, nauttikaa siitä ja perjataista!

4 kommenttia:

  1. Kaunis kangas ja mä tykkään vieläkin tuosta ihanasta kukkataulusta!! Nauti kakkukahvituokiosta kavereiden kanssa!

    VastaaPoista
  2. Kuule Sofia, sä tulitkin mun mieleen, kun huomasin, että taulu näkyy kuvassa<3

    VastaaPoista
  3. Lipastot pitäisi melkein lailla kieltää, ainakin tuollaiset joissa on monta lokeroa :) Se järjestely on ihan tajutonta hommaa.

    Ihanat verhot löysit! Meillä oli aika paljon mustikoita, mutta lapset popsivat ne kaikki poskeensa ennen kuin ehdin edes piirakkaa ajatella. Pitäisi leipoa edes kerran tänä vuonna.

    VastaaPoista
  4. No olet ihan oikeassa! Arvaa miten noihin laatikoihin aina ohi mennessään laittaa jotain, että on vaan poissa silmistä...

    Juu tuo oli LauraAshleyn palakangas laarissa ja tykästyin kovasti. Voi olla, että kun olen päässyt verhojen vaihto fiilikseen, niin löydän syksymmällä jotain "vielä parempaa" heh heh.

    Mustikat on parasta sellaisenaan, vaikka kyllä noi piirakatkin on hyviä. Tein siellä Amerikassa tota kermaviilipiirakkaa ja käytin sourcreamia, hyvin toimi!

    VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta