keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Nenä vai pallo

Ihana pitkä viikonloppu on alkamassa,jee! Tiedossa paljon puutarhatöitä (säiden salliessa), syöpöttelyä & herkuttelua, mökkiremonttia (miehellä), löhöilyä, lenkkeilyä. Tota viimeisintä voi vaan haitata se, että pahasti vaan tuntuu siltä kun ois flunssa iskemässä:( No menee toivottavasti ohitse.

Hirmusesti taas ollut kaikenlaista. Äitienpäiväkin, josta tässä muutama kuva;)

Siis pallo:D Takutukka Rock!

Mikko on syntynyt seitsemisen vuotta sitten äitienpäivänä. Tänä vuonna synttärit eivät osuneet just samalle päivälle äitienpäivän kanssa, mutta vieraita kävi kuitenkin. Arvatkaas kumpi on mun kakku;)

Nii just! Mikko tilasi itselleen AngryBirds kakun jonka täytteet olivat toiveiden mukaisesti vanilijavaahto ja valkosuklaavaahto. Itse olin asennoitunut tekemään jalkapallokentän. Mies sai siis hoitaa tuon koristelupuolen.

Tuo suklainen on Pätkiskakku ja sen ohjeen voit klikkailla täältä. Pätkiskakku on TODELLA hyvää ja helppo tehdä. Olen tehnyt sen myös perinteiseen torvikakkuvuokaan. Mansikat belgialaisia, ihme kumma niissä jopa oli jotain makuakin... Oisko niihin ruiskutettu jotain esanssia?

Suolaisena herkkuna tarjosin Tex-Mex voileipäkakkua. Se on näppärä tehdä ja onnistuu aina. Oheen olen joskus repäissyt Pirkkalehdestä, mutta sen löydät myös täältä
Lisäksi olin leiponut hiivaleipää ja leivän kanssa oli Valion Viola levitteitä. Täytyyhän niitä hienoja leivänkohotuskoreja käyttää, eller hur?


Ohjeen mukaisesti käytin kanaa, mutta siinä voi käyttää myös jauhelihaa tai kananjauhelihaa, soijarouhetta, kasviksia. Varmaan melkein mikä vaan käy. Mun mielestä helpoksi tän tekee se, että kaikki aineet on valmiita, eikä tarvi mittaila eikä sekoitella mausteita.

               ******

Tämä alkuviikko on aikalailla mennyt pyykkien pesun merkeissä. On ollut kuivaa, aurinkoista, tuulista, kylmää... Joten pyykit ovat kuivaneet ihan hujauksessa ulkona. Nyt on kaikki toppavaatteet ja pipot yms. poissa! Jes!!! Tänään vuorossa petivaatteiden tuuletusta ja lakanoiden yms. pesua. Ihanaa saunan jälkeen kaatua puhtaisiin lakanoihin. Haaveilen BeachCompanyn ihanista pehmeistä pussilakanoista ja tyynyliinoista... Kyllä ne vielä meille tiensä löytävät;) Siihen asti tyydytään noihin Unikoihin:D


Tänään yritän saada vielä pari kaappia siivottua. Pientä kevätsiivousta toteutetaan meillä maltilla... Toivon tässä tapauksessa nälän kasvavan syödessä ja pystyväni luopumaan jostain "turhasta".  Mutta kun kaikenlaista voi JOSKUS tarvita itse tai sitten joku muu... 

Illalla on Pekan kevätjuhla ja Mikko pääsee paikallisen Veikkausliigaseuran pelaajia taluttelemaan kentälle:D Jännää siis luvassa molemmille pojille;)

Nauttikaahan viikonlopun tunnusta jo tänään!

16 kommenttia:

  1. Laita sitten kuvia puutarhasta, jos ehdit hommiin sinne. Kamera mukaan =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täytyy napsia kuvia. Ei meillä kyllä ole kun muutama kukkapenkki;)

      Poista
  2. Kivoja kuvia ja hienoja kakkuja! Pätkis on mun lempparisuklaa! Mikseihän sitä markkinoida Ruotsiin?! Onneksi veli on tulossa huomenna kylään, saan taas nauttia kahvista pätkiksen kera, luksusta!

    Oikein mukavaa pidennettyä viikonloppua! Toivottavasti saatte aurinkoa, tänne luvattu aika lailla vaihtelevaa. Mutta eipäs se haittaa kun on monta vapaata päivää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Outoa juu kun ajattelee, että Ruotsissa on muutenkin kamalasti kaikenlaisia herkkuja. Tonhan voi tehdä esim jostain muustakin minttusuklaasta, uskoisin onnistuvan. Ihanaa muutenkin saada sukua kyläilemään! Tuliaiset ovatkin sitten mukava "lieveilmiö":D

      Meillä on eilinen päivä ollut ihan lämmin, T-paita kelit suorastaan;) Tällekin päivälle lupailtu samaa, ehkä sadekuuroja, mutta pääasia, että on lämmin:D

      Kram<3

      Poista
  3. Nyt nautitaan IHANASTA ja PITKÄSTÄ viikonlopusta :))

    VastaaPoista
  4. Mun blogissa olisi jotakin juuri sinulle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy käydä kurkistamassa;) Rauhallista pyhää<3

      Poista
  5. Pätkiskakkua pitää kyllä testata.

    VastaaPoista
  6. Hih, hauska nenäpallo ;)!Ja takatukka rules!

    Oi-OI, mitkä kakut, jami :)! Upea angry birds kakku ja täyttet kuulostavat aivan täydellisiltä ja pätkiskakun olet koristellut niin kauniisti! Ja tuo tex.mex-kakku....tuota PITÄÄ kokeilla!

    Kivat kuvat! :)

    VastaaPoista
  7. Suorastaan herkullinen postaus...mulle tuli (taas) nälkä!

    VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta