tiistai 31. maaliskuuta 2020

Keltainen - kukkia ja sisustamista


  
Tykkään väreistä. Lähes kaikista väreistä. En voisi kyllä  kuvitella sellaista maanläheistä mitään sanomatonta marsun ruskeaa sisustukseen tai vaatteisiin. Raikasta sen olla pitää. Värit antavat voimaa ja iloa. En ole koskaan kuullut, että joku ei ihastelisi sateenkaarta taivaalla. Eikö tämäkin jo kerro jotain ihmisen kaipuusta ja tarpeesta väreihin. Maailmakin on juuri sellainen, miksi sen itse teemme. Omani yritän rakentaa positiiviseksi, vaikka aina ei oikein asiat sujuisikaan tai onnistu ihan niinkuin haluaisi. 

Kun aurinko paistaa, niin tuntuu kuin huoletkin häviäisivät tai ainakin pienenisivät hitusen. Keltainen  värinäkin tuo iloa ja hilpeyttä. Sitä tarvitaan nyt juuri kun viirus jyllää maailmalla, eikä ole tietoa milloin elämä palaa normaaleille raitelleen. Tämän ajan keskellä sitä yrittää selvitä ja tehdä asioita, jotka saavat hyvälle mielelle ja luovat turvallisuutta. 

Koti on usein paikka jossa on hyvä olla ja johon on hyvä palata. Kotiin ja pihaan kannattaa panostaa erityisesti nyt, kun se on se paikka, jossa eniten vietetään aikaa. Minua tämä ei haittaa, tykkään olla kotona. 

En ole mikään erityinen sisustaja, mutta ainahan sitä jotain kuitenkin laittaa. Tässä just huomasin, että kyllä osaa ottaa myöskään sisustusvalokuvia:))

Ollaan asuttu tässä talossa jo iäisyys. Oli aika vaihtaa edes kirjaston verhot! Olen aina tykännyt Marimekon jutuista. Räsymattokangasta olen ihastellut kauan ja nyt sitten vähän ex-temporee hain sitä ja ompelin kirjastoon verhon. Tein vain yhden, koska ikkuna on normi kokoinen ja ehkä kaksi verhoa olisi tehnyt tilasta liian pimeän. 

Sohvan tyynyarsenaali kaipasi myös vähän päivitystä ja ompelin Marimekon Siirtolapuutarha kankaasta yhden tyynynpäällisen. Ja hei, onnistuin myös vetoketjun ompelussa! 

Kirjaston tapetti on keltavalkoraitainen ja tykkään sitä edelleen. Ei se kauheasti näy kun yhtä ehjää seinää peitää kirjakaapit ja toista sohva. 

Keltainen on kiva lisä, koska en ole suuri  mustavalkoisen ystävä.










Pääsiäinen rupeaa pikkuhiljaa hiipimään kotiin. Uusiin verhoihin käy ihanasti pirteät tété narskut ja orvokit. Narissit on Lahden Hankkijalta ja orvokit Lahden Siemenestä ja Koneesta. 

Kirjapinossa ajankohtaista kirjallisuutta: puutarhasta, huonekasveista ja pääsiäisestä. Erityisesti Taimi on nyt ajankohtainen, koska kevätkylvöt ja muut taimi hommelit ovat ajankohtaisia. Huonekasvien hoito on myös työn alla, multia pitää ruveta vaihtamaan, joo en ole vielä ehtinyt... Mikäs on kirjaston sohvalla lueskella ja juoda samalla kahvia, suunnitella pihajuttuja...

Viikon jatkoja kaikille, pidetään huolta itsestä ja toisistamme<3

                                                                                 


18 kommenttia:

  1. Näyttääpä kivalta. Keltainen on lempivärejäni, jo kolmet keltaiset kengät 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen nuorempana tykännyt paljon keltaisesta ja sitten jossain vaiheessa se kuului vain pääsiäiseen. Nyt tuntuu taas siltä, että se on tosi jees! Voi kenkiä ei ole koskaan liikaa!!!

      Poista
  2. Olipa ihana teksti ja niin piristävät kuvat. Kirjastohuoneessanne näyttää niin kodikkaalta. Itse en ole yleisesti mikään keltaisen ystävä, mutta tänä keväänä olen huomannut, että se piristää valtavasti. Ihaillen katselen narsisseja ja muita värikkäitä kukkia. Ne tuovat iloa ja sellaista toivoa tähän hetkeen.
    Nyt on tosiaan kiva käpertyä kotiin ja nauttia kaikesta kauniista. Pääsiäistäkin vois jo laitella. Ajattelin just kaivaa tuon ihanan pääsiäiskirjan hyllystä, minkä voitin joskus sun blogista. Se on niin inspiroiva ja kaunis.
    Kauniita ja auringon keltaisia hetkiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kirja on kyllä ihana. Kuvatkin niin kauniita. Mulle tämä keltainen innostus on tullut vähän uudestaan. Joskus tykkäsin paljonkin ja sitten tuli taukoa. Lieneekö osasyynä on se kun sitä näkee nyt niin paljon lehdissä ym. Onhan Lemon Tikkurilan the väri tänä vuonna.

      Poista
  3. Uudet tekstiilit ja kevätkukat piristää aina! Juuri tänään vaihdoin keittiöön Marimekon unikot ikkunoihin. Meillä on alasalusiinit mustaa unikkoa ja yläkapat harmaata unikkoa. Voisi olla jopa punaistakin, mutta meillä on talvi/jouluverhot pitkät tummanpunaiset. Meilläkin on olohuoneessa väriä, kun sohva ja tuolit on tummanpunaista, kaapit valkoista ja tekstiilit harmaan ja valkoisen sävyjä. Juuri tähän aikaan käy kaikki värikäs, jopa se mun inhoama keltainen! Ainakin tete- ja torvinarsisseissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unikosta oon tykännyt aina. Meillä on mökillä paljon unikkoa. Värit kyllä piristävät kummasti.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos, olen kyllä tyytyväinen. Etenkin kun innostuin ompelukoneen käytöstä uudestaan vasta nyt tänä talvena.

      Poista
  5. Tykkään tuosta Marimekon kankaasta. Ylipäätään olet sisustanut mukavasti värejä mustaan yhdistämällä. Tyynyjä ja verhoja vaihtamalla saa kivasti vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tekstiilien vaihto jo kummasti tuo uutta ilmettä. Tuo musta on minulle melko uusi, en ole oikein koskaan tykännyt mustasta.

      Poista
  6. Näyttää oikein kodikkaalta ja mukavalta. Tuo Räsymatto on ajaton ja moniin muihin Marimekkoihin verraten rauhallinen. Keltainen on ollut aina mun lempiväri. Joskus nuorena teinarina toivoin äidin tekevän huoneeseeni maton, jossa oli valkoista, keltaista ja ruskeaa. Aika outo värivalinta näin jälkikäteen ajatellen, mutta sellaisen sain.

    Mukavaa ja aurinkoista huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo nuorena valitut väriyhdistelmät näin jälkeenpäin monesti ihemetyttää. Mutta silloin ovat varmasti näyttäneet todella hyviltä ainakin omaan silmään. Kivaa viikon jatkoa<3

      Poista
  7. Miten niin et osaa ottaa sisustuskuvia - on kyllä tosi viihtyisän näköistä! Teille voisi tulla ihan vaan nautiskelemaan tunnelmasta... Ihanasti yhdistelet värejä, musta ja valkoinen antavat särmää mutta muut värit, kuten se keltainen, pehmentävät kivasti.

    Itsekin yritän ajatella, että siitä, mille ei mitään voi, kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman hyvää. Ja jos rehellisiä ollaan, kaikista maailman vastoinkäymisistä kotonaolopakko ei ole itselleni se pahin. Mutta liittyyhän tähän toki isommassa kuvassa monenlaista ikävää, mitä ei voi vähätellä.

    Yritetään pitää lippu korkealla, mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niin parempi vastata myöhään kuin ei milloinkaan... Ollaan selvitty toistaiseksi korona ajasta ja ompelukone on surautellut pari mekkoa kesähelteiden iloksi

      ihanaa kesää Heli<3

      Poista
  8. Keltainen kuuluu kyllä ehdottomasti pääsiäiseen ja kevääseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja kesään! Helteisiä päiviä lisää, kiitos:)

      Poista
  9. No niin on ja sopii hyvin kesään ja sitten talvella piristämään:)

    VastaaPoista
  10. Hanki nopeita ja vakuudellisia lainoja. Sinä sinulla on mahdollisuus käyttää hyvitystäsi 72 tunnin sisällä korolla 3% korko. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja tiedot.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com

    WhastApp: +33 755434117

    VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta