maanantai 23. maaliskuuta 2020

Kotona - on hyvä olla

Olen toista viikkoa kotona etätöissä. Ei sinänsä mitään uutta minulle, teen usein töitä kotona. Tykkään siitä, saan mielestäni paljon enemmän aikaiseksi ja ajatus kulkee paremmin.

Omat haasteensa tuo nyt se, että en olekaan yksin. Pojat ovat myös etäkoulussa. Onneksi hommat ovat sujuneet melko mallikkaasti ja olen pystynyt keskittymään omiin hommiin.

Viikonloppuna pesin ikkunoita sisäpuolelta. Kaikkea sitä nyt huomaakin kun aikaa viettää enenmmän kotona. Eikä muuten uskoisi, miten paljon ne kirkastuvat jo pelkällä sisäpintojen pesulla. Pitäisi varmaan tehdä useamminkin...Iloa tähän kotona oloon tuovat erityisesti kukat. Hain perjantaina Florenciastoresta Lahdesta ihanan kimpun. Se on täynnä kevättä ja toivoa sekä iloa. Pirteää keltaista, hempeää vaaleanpunaista ja toivoa tuovaa vihreää. Vihreä on uuden alku. Aina! Keväisin herää kova vihreän kaipuu. Sitä innostuu kaikesta esiin puskevasta vähäisestäkin vihertävästä hennosta alusta. Keväistä tuoksua sisälle saa Osmian Rosmariinin tuoksuisella kynttilällä.

Puikoilla pitkästä aikaa tulossa jotain uutta, Ranunculus neule.

Posti toi kivan yllärin: Puutarhan parhaaksi kirjan, jonka ovat tehneet Leena ja Heikki Luoto. Tähän palaan myöhemmin, kuin myös jo aiemmin saamaani Hillevi Joutjärven Puutarhan salaisuus kirjaan. Mutta tuossa siis muutama hyvä kirjavinkki tälle keväälle.Vihreän kaipuuseen istutin noita lehtibasilikoita. Ostin pistokkaat Siemenestä ja koneesta, koska halusin heti jotain konkreettista. Olen hakenut Hankkijalta myös Biolanin esikasvatukseen tarkoitetun pienoiskasvihuoneen, missä on mukana sammalnappeja. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta!

Myös huonekasvit kaipaavat uutta multaa. Teen sen perinteiesti aika myöhään kun se on niin sotkuista puuhaa. Kannan kaikki kasvit terassille, sitten on mullan jämät helppo lakasta vaan nurmelle...

Koska kevään puutarhmessut on peruttu, niin hain Tori Ruposelta kaikenlaista istutettavaa. Käykäähän Lahden torilta hakemassa omanne. Hinnat eivät päätä huimaa!Eilen leivoin Chocolate Chips coocieta. Oheje on Joanna Ganesin kirjasta Magnolia Table. Ohje on ollut myös saatavissa Joannan instatilillä olevassa videossa. Illalla tein vielä pannaria. Tänään ehkä korvapuusteja. Korvapuustit ovat jotenkin turvallisuutta herättäviä, eikö? Näin on moni muukin todennut.

Kyllä kotona on ihan hyvä olla. Meillä on normaalisti hirveä kuskausrumba, niin tämä on ihan luksusta. Ainakin niin kauan kun pysytään terveinä. Tälläistä menoa täällä siis.

Mukavaa viikon aloitusta kaikille<3

15 kommenttia:

 1. Ihania kotoiluja siellä näyttää olevan. Nyt saa luvan kanssa tehdä rästiin jääneitä hommia, leipoa ja lukea kirjoja. Ja kohta pääsee puutarhaankin ihan tosissaan. Se on ihanaa tämän muuten kurjan ajan keskellä.
  Tsemppiä etäpäiviin ja poikien kotikouluun sekä aurinkoa uuteen viikkoon! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Työt tuntuvat sujuvan täällä kotona sutjakkaammin ja aikaa jää muuhunkin. No tietty osa syy on siinä kun ei ole harkkoihin vientiä ja hakua. Aurinkoista viikkoa Vaahteranmäelle<3

  VastaaPoista
 3. Hih, minäkin ostin viime kauppareissulla ikkunanpesuainetta, en vain ole vielä ehtinyt pesupuuhiin kun ulkona on ollut niin mukava sää touhuta.Myös sisäkukat odottavat vielä uusia multia, odotan lämmintä päivää, että voin tehdä homman ulkona ja siirtää sitten kasvit kuistille, jotta siemenkylvöille tulee tilaa. Iloisia kevätpäiviä, tilanteesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä puuhaa riittää näin keväällä etenkin. Toivotaan, että sää lämpenisi ja päästään pihahommiin. Mukavaa viikkoa<3

   Poista
 4. Kotona on hyvä olla kuten otsikossasi lukee. Ikkunat kaipaisi pesua mutta antaa vielä olla. Samoin minä ajattelin vaihtaa mökillä olevat isommat kukat uusiin multiin vasta kun saan ne ulos ja sitten suoraan myös lasituksen sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mäkin tein muutamaan ikkunaan tuollaisen pikapesun, nyt kun tässä istuskelee päivät pitkät kotona töissä, niin kummasti kärpäsen kakakat pisti silmään:)) Mullat taidan vaihtaa kun sää lämpenee... Ehkä viikonlopulla?

   Poista
 5. Kotona riittää tekemistä, jos vain haluaa. Minullakin on ikkunanpesu edessä.
  Herkullisen näköisiä coocieita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aina on jotain tekemistä. Nyt vaan itsekin ehtii tehdä kaikenlaista, vaikka päivät teen "oikeita" töitä. Aikaa tuo se kun poikien harrastukset ovat jäissä, eikä tarvitse kuskata mihinkään. Cookiet oli tosi hyviä...

   Poista
 6. Arjesta nielaisee ihmeen suuren osan kaikki kuskaamiset ja työmatkat. Tällaisessa tilanteessa sen huomaa konkreettisesti, kun sellaiset jäävät yhtäkkiä pois, niin kotona saa ihmeitä aikaiseksi. Meillä tosin sellainen ihme kuin puhtaat ikkunat on edelleen näkemättä :D Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin nyt huomaa, miten paljon ehtii tehdä kun ei tarvitse viedä ketään juurikaan mihinkään. Tämä minunkin ikkunoiden pikapesu on todellinen ihme! Yleensä saan ehkä ikkunoiden pesuun tartuttua heinäkuussa... Joskus vasta syksyllä:))

   Poista
 7. Minäkin viihdyn hyvin kotona. Tekemistä riittää. Toivottavasti pysytään terveinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä ei tämmöiselle joka kotiymypyröistä tykkää, ole mitenkään huono asia. Toivottavasti pysytään terveinä tai jos sairaus tulee, niin olisi sitten lievänä ilman niitä pahimpia oireita.Aurinkoista viikon aloitusta<3

   Poista
 8. Hanki nopeita ja vakuudellisia lainoja. Sinä sinulla on mahdollisuus käyttää hyvitystäsi 72 tunnin sisällä korolla 3% korko. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja tiedot.

  Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33 755434117

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta