torstai 11. huhtikuuta 2019

Kasviterapiaa - Helsingin Kevätmessut

Viime viikon lopun arkipäivät vierähtivät perinteisesti Helsignin Kevätmessuilla.

Viime viikon lämmin ja aurinkoinen sää lisäsi intoa kevät juttujen katselemiseen. Ja kyllähän siellä katseltavaa riittikin. Parasta antia oli myös tuttujen näkeminen. On paljon sellaisia ystäviä, joita saattaa nähdä kasvotusten tosi harvoin. Nämä kohtaamiset ovat todella arvokkaita.

Koska talvi on tuntunut todella pitkältä, niin tämä kukkaterapia oli todella tervetullut.


Tämän vuoden yleisalue oli mielestäni kivempi kuin viime vuonna. Asialla oli jälleen Puutarhaetsievien tehokaksikko Tanja ja Tiina. Tosi hyvin oli mietitty erilaisia toimintoja, mitä pihoilla voi olla. Ja huomoitu myös eri käyttäjät. Itse nyt keskityin aikalailla näihin kukkiin...Saija Sitolahti toteutti jälleen Maalla lehden osastolla ihania kimppuja. Osasto oli muutenkin jälleen mun yksi suosikeista. Eikö ookin aika hassua, että jonkun lehden osasto on niin ihana!Ihana hempeä teema jatkui Terassi -lehden osastolla

 

Toisessa hallissa oli tehty kivasti omakoti talon piha esimerkki. Sieltä löytyi tämä hurmaava Magnolia.


Kivikankaan kasvihuoneisiin olisi saatavilla tällaisia hyllyjä. Laitan nämä kyllä mun toivelistalle;) Muutenkin haaveissa olisi isompi kasvihuone...


Joka vuotinen perinne on myös hakea muutama uusi Pelargonia Peltosen Puutarhan osastolta. Se ei pettänyt tänäkään vuonna. Mukaan lähtivät mm. Australian villipelagronia ja Dr Westerlund.


Huone ett Rum oli oli ihanan täynnä vihreää. Siellä jos missä sielu lepäsi. Ostin ihanan Huonelehmuksen ja talvella menehtyneen ilmakasvin tilalle uuden ihanuuden. Viherseiniä löytyi useampikin. Yksi niistä oli Biolanin osastolla. Olisi ihanaa jos nämä yleistyisivät enemmänkin Suomessa ja julkisissa rakennuksissa.

 
Gardenan osastolla oli kiva lokerikko kukille ja yrteille. Etenkin  yrtit sopivat mielestäni tuohon kuin nakutettu.
 
Viime viikonloppu oli tosi lämmin ja aurinkoinen. Sain muuten huonekasveille vaihdettua mullat! Se jos mikä oli mulle saavutus:))
 
Vielä saattoi jäi kuvia toiseenkin postaukseen. Mutta tässä nämä ja huomenna Tampereelle ihmettelemään, mitä siellä mahtaa olla. Toivon, että siellä olisi niitä juttuja, jotka jätin Helsingissä ostamatta... Onneksi on vielä Lahden Pihapiiri messut, niin on toivoa löytää ne mitkä jäivät mieltä vaivaamaan.
 
Toivottavasti Tampereellakin näkyy tuttuja!
 
*Messuliput tarjosi Messukeskus

8 kommenttia:

 1. Kivat kuvat. Itse petyin messutarjontaan ja saattavat jäädä väliin ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu kyllähän siellä vähän laimeaa oli. Mielestäni kasvitarjonta oli todella suppeaa. Viime vuonna oli jo aika vähän kasvimyyjiä, mutta nyt kyllä oli ihan pohjat. Onnesksi ne pari luottomyyjää oli paikalla:)

   Poista
 2. Lempeä vaaleanpunainen toistuu sinunkin kuvissasi! Tykkäsin myös, että keskialue oli viime vuotta parempi. Siinä oli tällä kertaa hyviä ideoita omaankin pihaan. 👍👍

  Ainoa ostos, joka jäi tekemättä, oli kirja suomalaisita marjoista. Kävin sitä hypistelemässä ja kun palasin takaisin ostamaan, oli jonossa edelläni ollut herra napannut viimeisen kappaleen itselleen. No, ehkä sen löydän jostain... 🤔😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu oon oppinut, että jos on joku minkä aika kovasti haluaa, niin se kannattaa ottaa koska sitä ei enää ole kun meet hakemaan. Oon niin monta kertaa kokenut tuon. Joo noi vaaleanpunaist sävyt ovat niin herkkuja.

   Poista
 3. Kukkaterapia on aina tervetullutta. Kivat messut olivat jälleen tänäkin vuonna. Itse jätin pelargoniat vielä ostamatta, kun tuo Peltosen puutarha löytyy täältä Kouvolasta eli voin hakea ne keväämmällä suoraan puutarhalta. Kiva messupostaus! Toivotaan, että ilma pian lämpenee ja kevät jatkaa tuloaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon halunnut tulla käymään siellä Peltosella monta kertaa, mutta kun ei ehdi. Jos tälle kaudelle nyt yrittäisi saada aikaa. Olisipa kiva vaikka nähdä siellä:)

   Poista
 4. Helsingin messuilla näytti olevan ihanan hempeä värimaailma. Kiva on ollut katsella messupostauksia, kun ei itse pääse osallistumaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltä löytyi kyllä ihan mun lempivärit. Kasveja ois voinut olla kyllä enemmänkin. Kivaa viikonloppua!

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta