perjantai 8. helmikuuta 2019

Kukkakaupan parhaimmistoa - Florencia Store

 
Harvoin ehdin mihinkään oikeaan kukkakauppaan. Monesti tulee napattua tulpaanikimppu tai jotain muuta samalla kun käyn ruokakaupassa. Mutta joskus oikein otan asiaksi käydä oikeassa kukkakaupassa. Todellakin täytyy ottaa asiaksi, koska meiltä on keskustaan n. 7 kilometrin matka ja olen töissäkin ihan siinä kodin liepeillä. Keskustaan siis on harvoin asiaa. Keskustassa on pari ihanaa kukkakauppaa, joista tykkään.
 
Nyt siis kuitenkin lähdin ihan vartavasten tähän nimenomaiseen kukkakauppaan. Se on Florencia Store ja sijaitsee Lahdessa Vapaudenkadulla ihan torin vieressä. Jos Lahti ei ole tuttu, niin suuntaatte vain toriparkkiin ja sieltä katsotte uloskäynnin, mikä on Vapaudenkadun puolelle. Ja voílá siinä se on:)
 
Tämä on mielestäni hiukan enenmmän kuin kukkakauppa. Siellä viihtyy hyvin, vaikka myymälä onkin pieni. Siellä tuoksuu ihanalle ja siellä on tilaa katsella ja kävellä. Kaikki on tarkoin harkittua, mutta kuitenkin just sellaista, että moneen tyyliin löytyy jotain. Ihan mielettömän kivaa on, että siellä on myös kirjoja! Eikä pelkästään kasvi/kukkakirjoja. Värimaailma on toisiinsa sointuva ja siellä todella inspiroituu ja huomaa, miten hengityksin oikein tasaantuu, vaikka olisi kuinka kiire.
 
 
 
 
Syy siis siihen, miksi olin jo alkuviikosta suunnitellut tämän kaupunkireissun oli siinä, että näin instassa @florencialahti (menkää katsomaan) ihanan tulppaanikimpun. Paitsi ihanat vaaleanpunaiset tulppaanit, niin siinä oli Craspedia-palloja myös vaaleanpunaisena.
 
  
 

 
Lisäksi sain hypistellä  tämän hetken trendikasvia pippuria! Melli kertoi, että tämä valkoiseksi värjätty on nyt todella suosittu. Enkä ihmettele, sillä se oli todella kaunis, ihan kuin olisi ollut helmiä kämmenellä. Oksa taipuu kauniista ja se kuulemma on myös sellainen, että sen voi säilyttää.
Siis todella ekokasvi:)
 
 
Tämä visiitti sai kyllä todella hyvälle mielelle. Ihana aloittaa viikonloppu. Ei haittaa yhtään, vaikka kotona ei ole siivottu ja muutenkin miljoona tsiljoona ei niin mielekästä hommaa ois tehtävänä. Ehkä jätän ne tekemättä... Tämä ei ollut mikään yhteystyöpostaus tms. Halusin vain tuoda tietoisuuteen tämän tosi kivan myymälän jos satutte joskus tänne Päijät-Hämeen suuntaan:)
 
Mukavaa viikonloppua ystäväiset! Kram<3
 

17 kommenttia:

 1. Vähemmän tulee Päijät-Hämeessä liikuttua, mutta kivoja kauppoja/paikkoja kannattaa aina vinkata muillekin. Ei niitä liikaa ole. Vaikuttaa tosi mukavalta paikalta, josta saattaa mukaan lähteä kukkien lisäksi jotain muutakin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on, että jos ei jotain ihan asiaa ole niin harvoin tänne eksyy teidän suunnalta. Tosin Pihapiiri messut ovat huhtikuun lopulla;)

   Poista
 2. Kukkakaupoissa on tunnelmaa! Ihan parhaita paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat! Ihanat tuoksut ja asetelmat kohdillaan:)

   Poista
 3. Onpa ihanat palleroiset kimpussa. Mulle ihan uusi tuttavuus.

  Jos asuisin lähellä, lähtisin ihan varmasti saman tien kaupoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu palleroiden takia itsekin halusin tuon kimpun:)

   Poista
 4. Olen saman puodin lumoissa ollut nyt pari-kolme viikkoa, siitä lähtien, kun tajusin, että se on siinä torin reunalla!:) Tuolla olis vaikka ja mitä ihanaa!<3 On siis hyvä syy vierailla vastaisuudessakin.:)

  Eipä olla törmäilty mekään...
  Kivaa viikonloppua Kati!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei olla törmätty, joten pitää ihan vasitella sopia aika ja paikka<3

   Poista
 5. Tänään tulppaanikimppu lähti ihan meidän lähikaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit on niin ihania ja piristävät. Mulle tarttuu kans yleensä ruokakaupasta tulppaani- tai joku muu kimppu. On kyllä kiva kun niissäkin on nykyään hyvä valikoima.

   Poista
 6. Hyvä se on vinkata muillekin näistä kivoista kaupoista, niinkuin Beetween mainitsikin ei niitä kovin paljon ole .Ihania saunatarvikkeita myös .Itse arvostan kunnon saunaharjaa ei mitään vahtokumisientä .Kiitos sinulle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on kiva tietää, että jos joskus on jossain suunnalla, missä ei yleensä käy, niin osaa vierailla mukavissa paikoissa:) Itse tykkään myös kunnon saunaharjasta.

   Poista
 7. Kiva kun vinkkasit tästä! Olenkin muutaman kerran kulkenut siitä ohi, mutta aina on ollut muka kiire jonnekin. Liityin muuten lukijaksi, olenkin lueskellut tätä sun kivaa blogia Päijät- blogien kautta aiemminkin, mutta ei ole tullut liityttyä. Mukavaa viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, juu moni on sanonut, että ei ole tajunnutkaan, että siinä on tuommoinen ihanuus. Mä olen myös Päijät-Blogien kautta lukenut sun blogia. Täytyy käydä ne kaikki läpi kunhan vaan on kunnolla aikaa.

   Poista
 8. Minäkin usein nappaan ruokakaupasta kukkakimpun kotiin, liian harvoin tulee piipahdettua meidän kylän ihanassa Kukkapuoti Vilhelmiinassa. Taidankin huomenna kävästä siellä :)
  Kiitos Kaunismäen Virpin, että löysin blogisi :)
  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, Ihan sama juttu, että harvoin käy tämmöisissä oikeissa kukkakaupossa. Mutta kyllä ne markettikimputkin on kivoja ja niitä voi aina vähän itse tuunailla.

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta