sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Iloista pääsiäistä! - kirja arvonta


Ihana kevään juhla on täällä kohta! Viimepäivien lumisade on vaihtunut aurinkoon, toki miinus asteita on yhä, mutta kummasti tuo aurinko tekee jo kevätfiiliksen.

Kevätfiiliksen tuo myös tämä Tammen kirja, Iloista Pääsiäistä! Sen ovat tehneet Jatta Heinilahti, Kristiina Hemminki ja Anneli Myller.

Jo sisällysluettelo saa ilon kuplimaan ja herkkuhampaan kolottamaan. Tästä kirjasta löytyy kaikki, mitä ikinä haluatkin pääsisäiseesi valmistaa. Kirjan ruokaohjeet ovat mielestäni helposti toteutettavissa ja vaikuttavat todellakin herkullisilta. Parsaohjeita aion hyödyntää myös pääsiäisajan ulkopuolella. Makeat herkut ovat niin suloisia ja vamasti hyviä, kuka voisi vastustaa mm. paahdettuja ananaksia? Tässä kirjassa on siis kivoja askartelu tai DIY juttuja, sellaisikin, joita voi tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa.

Kirjassa ei ole unohdettu myöskään perinteitä, kuten Etelä- ja Keski-Pohjanmaan pääsiäisvalkeita tai sitä miten ortodoksit ottavat pääsiäistä vastaan.

Kaikenkaikkiaan kirja on todella inspiroiva eikä sen anti rajoitu todellakaan vain pääsiäiseen. Kuvat ovat jo itsessään niin ihania, että ei voi kuin huokailla, että miten jollakin on niin hyvä maku ja kuinka taitava valokuvaaja Kristiina Hemminki onkaan. Hän on ottanut suurimman osan kirjan kuvista. Graafisessa suunnittelussa Suvi Segercrantz on todella onnistunut, ainakin näin lukijan näkökulmasta.

Kirja vinkkaa pieniin ja suurempiinkin kukka-asetelmiin ja kimppuihin. DIY kranssi on aivan hurmaava.


Kevääseen kuulu ehdottomasti vihreä! Tässä kirjassa on muutenkin ihanasti sekä harmoniaa että väriä. Tykkään kevätesikoista, ne ovat iloisia kukkia!

Ihania pääsiäispullia, oikea pullahiiren unelma!


Tästä uudesta sohvatyynynpäällisestä oli vaan pakko laittaa kuva, on mielestäni todella ihana, toin itselleni tuliaisena Potterybarnista. Siihen se istuu sohvalle ja on sulassa sovussa vanhan Pentikin raita päällisen ja H & M homesta hankintun lehtikuvioisen tyynynpäällisen kanssa.


 Kun joskus talvella viestittelin kirjasta Tammen kanssa niin kysyin, josko saisi myös arvontakappaleen, koska arvelin jo kannen perusteella, että tämä on jotain NIIN ihanaa, että haluan ehdottomasti päästä antamaan jollekulle muullekin kevät intoilijalle:) Joten arvontaan lähtee yksi kappale Iloista Pääsiäistä! kirjaa. Arvontaan voi osallistua lauantaihin 24.3 klo 12.00 asti kommenttiboxissa kertomalla, mikä on juuri sinun tai teidän perheen suosikki pääsiäisjuttu. Jos vastaat anonyymisti niin jätäthän s-postiosoitteesi.

Kivaa uuden viikon odotusta kaikille<3

ps. Ensi viikollahan on myös Tukholman puutarhamessut, siellä nähdään!

32 kommenttia:

 1. Hip hei! Täällä ihan innoissaan tuota kirjaa katselin. Ihan mun näköinen. Meillä pääsiäisjuttuja vaikka kuinka: laitetaan kotiin kevättä, virpomiset vähintään sukulaisten luona ja anopin pääsiäislammas. Ihanan tuliaisen muuten löysit!

  VastaaPoista
 2. Pääsiäisjuttuja ovat munat ja kukat. Muuten ihan normaalia meininkiä :)

  Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 3. Oi, ehdottomasti olen mukana näin ihanan kirjan arvonnassa.
  Varmaan parikymmentä vuotta sitten, minulle tuli Kotivinkki ja sieltä ajoilta saakka Anneli Myllerin ja Kristiina Hemmingin tyyli on tuttua ja mun maun mukaista.
  Muistan selvästi jonkun vanhan jutunkin, missä oli Kristiina Hemmingin kaunis koti.
  Pääsiäisessä on ihaninta yhdessäolo ja koeistelu, jossa on jo ihana kevään tuntu.
  Ja pitää vielä sanoa, että Potterybarn on mun yks ehdoton lemppari kauppa. Harmi, kun sieltä ei toimiteta tilauksia Suomeen.

  VastaaPoista
 4. Pääsiäisen suosikkijuttuja ovat rairuoho ja pääsiäiskukat:)

  VastaaPoista
 5. Ihana arvonta! Näyttää aivan mahtavalta kirjalta! Mukana arvonnassa! Meidän perheen pääsiäiseen kuuluu kaikki perinteinen: virpominen mummolassa, lasten rairuohot ja koristeet, ja perheen kanssa lounastaminen pääsiäisenä, ja lapset saa etsiä mummolassa suklaamunia! Ja mämmiä ei saa unohtaa!!!!!!!

  VastaaPoista
 6. Niin kauniita kuvia! Pääsiäismunat ja kermaan hukutettu mämmi ovat tärkeitä joka pääsiäisenä :)
  essi.ll@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Pääsiäiskukat :)
  mariaheinonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Joululla on omat kirjansa, ihanaa että pääsiäisellä myös ♥ Ja samoin kuin joulu, myös pääsiäinen on meille yhdessäolon ja rauhoittumisen aikaa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kaikki virpomiseen liittyvä, koska lapset ovat vielä sen ikäisiä :)
  Anu.pietilanaho (at) Gmail.com

  VastaaPoista
 10. Suklaamunien piilotus:) ja pääsiäisjuhlapöytä koristeluineen ja tarjoiluineen.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 11. Ihania ja värikkäitä kuvia, mukana.
  Pääsiäisessä parasta mämmi ja pasha.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mämmi! No, ei vaiskaan. Parasta on se, kun saan täyttää kasvarin pääsiäiskukilla ja sitten päästään sinne kukkien keskelle syömään pääsiäisherkkuja :)
  Tukholmassa nähdään, treffit alustavasti sovittu jo....;)

  VastaaPoista
 13. Pajunkissat mustavalkosilla höyhenillä olisivat suosikkini, mutta harmikseni huomasin viimevuonna saavani psjuista nuhaa, täytynee koittaa metsästää tekoversioita jos sattuisi löytymään suht aidon näkösiä.
  Ohraa myös laitan kasvamaan, sitä saa kissakin käydä popsimassa kuhan tiput jättää rauhaan.
  Suklaa maistuu myös pääsiäisenä niinkuin mikä muukin päivä tahansa ��
  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 14. Pääsiäiseksi yleensä vaihdan kevättekstiilit kotiin.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Meidän perheessä koristellaan kevään väreissä, syödään jotain hyvää ja pääsiäismuna jahti jolloin taloon on piilotettu x määrä pääsiäismunia jotka tulisi löytyä.
  Ihana kirja! Löytyisi varmasti hyviä uusia pääsiäisvinkkejä.
  A.xu.94@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Laitamme pääsiäiskoristeita ympäri taloa ja rairuohoja kasvamaan, leivomme jotain hyvää ja joka vuosi mummi ja pappa piilottaa suklaamunia ympäri heidän taloaan ja kaikki heidän lapset, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset menevät etsimään niitä. Meillä on aina hauskaa etsiä niitä, äitini täyttää 60-vuotta ja hänkin etsii vielä niitä suklaamunia innoissaan :)
  sallamakela@hotmail.fi

  VastaaPoista
 17. Pääsiäiseen kuuluu "hiirenkorvaoksat" majakossa, rairuoho, munat ja tietenkin mämmi. Mukana arvonnassa tottakai! Katja paleredrose@yahoo.com

  VastaaPoista
 18. Leivotaan yleensä pääsiäiseksi suklainen kinderkakku ja ostetaan pääsiäiskukkia kotiin.
  autiokatjaa@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Pääsiäinen on yksi vuoden kolmesta juhlasta, jolloin meillä panostetaan erityisesti ruokapöytään. Kaksi muuta ovat tietysti joulu ja juhannus. Lammas on pääsiäispöydässä yhtä tärkeä juttu kuin laatikot jouluna, tai graavikala ja uudet perunat juhannuksena, ilman niitä ei juhla tule. Myös Bachin Matteus-passion täytyy soida taustalla silloin kun pääsiäispöytään käydään.

  Pasha ja kulitsa itse tehtyinä juhlistavat pääsiäistä, mutta läheskään joka vuosi en jaksa niiden tekemiseen ryhtyä.

  Meillä myös piilotellaan yöllä suklaamunia, joita lapset saavat pääsiäissunnuntai-aamuna etsiä. Perinne on yhä voimissaan, vaikka kaikki lapset ovat jo täysi-ikäisiä... :)

  Hyvää kevättä ja pian koittavaa pääsiäistä Sinulle ihana Kati!

  VastaaPoista
 20. Meidän pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti mämmi, pääsiäismunat ja rahkaleivonnaiset. Perinteisesti pääsiäislauantaina meillä kiertelee pikkutrullit, joille annetaan suklaamunia ja karkkeja. Illalla kokoonnutaan pääsiäiskokolle, joko omalle kylälle tai naapurikylään. Ja tietysti pääsiäiskukkia sekä sisälle että ulos terasseille.

  VastaaPoista
 21. Rairuoho kuuluu pääsiäiseen :) Kissat tosin syövät sen...
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Oi kuinka houkutteleva kirja, mukana arvonnassa ilman muuta!
  Meidän perheen tärkeitä pääsiäisjuttuja ovat mämmillä ja suklaamunilla herkuttelu. Mies piilottaa suklaamunia, ja tyttäret sitten etsivät. Enää ei lasten trullittelu kuulu meidän pääsiäislauantaihin, nuorinkin on jo ohittanut sen iän :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Suklaamunat ja pasha plus pajunkissat tietty kuuluu mun pääsiäiseen. Mukana. Ihana opus!
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 24. Virpominen oli kivaa nuorempana. Ihan viime vuosiin asti ollaan myös lennätetty kukkoa pääsiäisviikolla ja aamulla kukko oli muninut pienempiä tai isompia herkkuja. Myös mämmi on ihanaa :)

  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Narsissit ja pääsiäismunat
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Suklaamunat! :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Rairuohon kasvattaminen :)
  Villavalkea@yahoo.com

  VastaaPoista
 28. Oma suosikkini pääsiäisenä ja muulloinkin on tietenkin kaikki ihanat kukat ja juhlaan valmistautuminen vaikka jotain askartelemalla.😀 Perheen kesken nautitaan kiireettömyydestä, hyvästä ruuasta ja tietenkin suklaasta.❤️ t:Taina/Mansikkatilan mailla

  VastaaPoista
 29. Onpa ihananoloinen kirja! Myönnän, että pääsiäisessä parasta on suklaamunat. Toki kukat, koristeet, kevään tulo ja yhdessäolo ovat myös tärkeitä. Osallistun mielelläni arvontaan. (keijunkukkanen@outlook.com)

  VastaaPoista
 30. Kaikki pääsiäiskoristeet ja kukat ☺

  VastaaPoista
 31. Parasta pääsiäisessä on paitsi pari ylimääräistä vapaapäivää, niin myös herkut; pääsiäismunat, pääsiäisleivonnaiset, mämmi... mukan arvonnassa myös Katja.salonen(at)luukku.com

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta