maanantai 11. syyskuuta 2017

P niin kuin PUUTARHA - Plastex arvonnan voittaja

Mikäs sen parempaa ajanvietettä oli viikonloppuna, nuhaisena ja sadetta sohvan nurkassa sadatellen, kuin selailla ihania puutarha - ja kasvikirjoja.

Kirjapinossa on monta ihanuutta. Heli Lahdenrannan P niin kuin PUUTARHA, Mustilan myymälästä bongattu Victoria Skoglundin En trädgårdsmästares väg, Saila Roution Kukkia Sipuleista, Sanna Raskun Kaunista ja Vihreää, Johanna Vireahon ja Annabelle Antasin Living with air plants, Handpicked by  Ingrid Carozzi, Eva Nyqvist ja Paul Brissman. Tuo syksyn ja krassien väreihin sointuva suloinen maljakko on muuten saatu GardenLiving  myymälän avajaisissa.


Tämä P niin kuin PUUTARHA - kirja on ilmestynyt jo vuonna 2014. Mielestäni sen ulkoasu jotenkin nyt vain sopi hyvin tähän syksyyn. Kannen väritystä myöten. Parasta on se, että tässä on kaikkiin vuodenaikoihin kivoja ideoita ja kauniita kuvia.
 
 
Minulla on tekijän, Heli Lahdenranta, myös kaksi muuta kirjaa. Ne ovat K niin kuin Koti ja H niin
kuin Huvila. Tämä Puutarhakirja noudattelee hyvin pitkälle samaa tyyliä, josta tykkään kovasti. Kauniita kuvia ja täsmävinkkejä, jotka ovat toteutettavissa ihan tavallisessakin pihassa, talossa, kesämökissä.

Toteutettavuus luonnollisestikin johtunee siitä, että kirjoihin on koottu tavallisten ihmisten tavallisia pihoja, koteja ja kesäkoteja. Irjassa on mm. Siirtolapuutarha Helsingistä, Rivitalopiha 60-luvun talojen keskellä, Luostaripuutarha ja paljon muuta.

Kirjasta löytyy ohjeita, jotka varmaan ovat peräisin jostain isovanhempiakin aiemmilta ajoilta, mutta ne ovat yhä varmasti paikkansapitäviä. Ja hei olen tietämättäni kasvattanut sormiporkkanoita!!! Jee, tuskailin nimittäin oman saamattomuuteni kanssa. Porkkanat olivat yhtä äkkiä reuhahtaneet hurjaan kasvuun enkä ollut harventanut niitä. Nou hätä, kirjan mukaan näin saa erinomaisia ruouskuvia kapeita sormiporkkanoita.


 
Plastex kastelukannu & suihkepullo ovat löytäneet Pekan avustuksella voittajan
 
 
Voittaja lapuksi nousi Jaana-Pihapiika! Onnea!!! Laitoin sinulle s-postia.
 
Oli ihana lukea teidän puutarhakokemuksia tältä vähän erikoisemalta kesältä. Vertaistuki tuo aina uskoa ja toivoa<3
 
Palkinnot tähän arvontaan on lahjoittanut Plastex, kiitos!
 
Hirveän hyvä totuus P niin kuin Puutarha kirjasta:
Kun jaksaa panostaa puutarhaan, se antaa hoitajalleen paitsi visuaalista iloa myös murua rinnan alle. Hyötypuutarhasta voi saada keittiön vihreät koko kesän tarpeisiin.


10 kommenttia:

 1. Onnea voittajalle! <3
  Tuota P niin kuin Puutarhaa minulla ei olekaan, vaikka olen sitä monta kertaa katsellut kaupoissa ja netissä. Se on ihastuttava kirja. Syksyssä ja talvessa on juuri se ihanaa, että voi käpertyä peiton alle sohvalle, takkatulen ja kynttilöiden äärelle ja lukea puutarhakirjoja. Samalla voi haaveilla tulevasta kesästä ja uskoa sen olevan taas kauniimpi, parempi ja aurinkoisempi kuin tämä kesä.
  Ihania ja lämpimiä syyshetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin ihastuttava. Ei ehkä mitenkään pro, mutta juuri sellainen, mistä saa näppäriä ideoita ja ahaa elämyksiä. Kauniit kuvat ovat parhainta antia puutarhakirjossa samoin kuin keittokirjoissakin:))No ehkä tiedollakin on vähäinen merkitys:))

   Poista
 2. Onnea voittajalle! P niin kuin PUUTARHA kuulostaa niin hyvältä. Kohta täytyykin rueta lainailemaan kirjastosta puutarhakirjoja, kun varsinaiset puutarhatyöt rupeavat pikkuhiljaa loppumaan. Ihanaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kiva kirja, semmoinen leppoisa. Sopivassa määrin asiapitoinen, mutta kauniit kuvat ja niihin liittyvät tekstit on helposti silmäiltävissä jos ei halua aina ihan kannesta kanteen lukea.

   Poista
 3. Kiitos. Lämpimät terveiset Pekalle! Minua kun ei ole arpaonni yleensä suosinut. Alan jo vähitellen perumaan puheitani... Mukavaa syksyä🍁🍂!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, välitän kiitokset Pekalle:) Mukavaa jos tämä ilahdutti näin sadepäivänä. Mukavia syyspäiviä<3

   Poista
 4. Onnea voittajalle :) Mukavaa loppuviikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos samoin<3 Toivon, ettei olisi ihan kauhee sade kun olisi aika paljon pihahommia:)

   Poista
 5. Onnea voittajalle! Sellaiset kirjat on kyllä ihan parhaita, joissa pysytään toteutuskykyisen rajoissa :) Sopii myös keittokirjoihin.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat on ihania, juurikin samaa mieltä sun kanssa tuosta toteutettavuudesta. Keittokirjoissa se on tosi tärkeää, että omista ruokakaupoista löytyy ne aineet joita resepteissä käytetään.

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta