maanantai 4. syyskuuta 2017

Elokuun viimeisen viikolopun reissu - Loviisan Wanhat talot

 
 
Elokuun viimeinen viikonloppu oli täynnä tohinaa. Kivaa sellaista! Ensin lauantaina käytiin Mustilan taimipäivillä ja sunnuntaina suuntasin Loviïsaan ihastelemaan Wanhoja taloja. Tänä vuonna kiertelin taaskin monessa talossa, mutta kuvaamisessa keskityin viimevuoden sijasta ulkotiloihin. Otin tähän kuvia vain muutamasta kohteesta, yritän olla saamatta lukijoitani ähkyn partaalle:)
 
Viimevuotisia LWT ulkokuvia ja sisäkuvia voi käydä noita klikkaamalla katsomassa. Itse huomasin, että tänäkin vuonna on osittain samat jutut kiinnostaneet:)
 
Loviisassa on ihan omanlaisensa tunnelma. Ihmiset ovat jotenkin rentoja ja erityisen lahjakkaita. Siis minun mielestäni moni tapaamani ihminen on taitava käsitöissä, remontoinnissa, puutarhassa ja muutenkin omaavat ihania piirteitä.
 
Todennäköisesti moni kädentaitoja omaava hakeutuukin asumaan tällaisille ihanille puutaloalueille. He osaavat ja ovat innostuneita korjaamaan ja kunnostamaan vanhaa kunnioittaen. Koen olevani todella etuoikeutettu, koska minulla on Loviisassa myös ihana ystävä<3 Pystyn siis melkein milloin vain lähtemään Lovisaan ja nauttimaan tästä inspiroivasta miljööstä. Loviisa on mielestäni yhtä ihana kohde kuin Porvoo. Loviisan etu on siinä, että normaali viikonloppuina siellä ei ole ehkä samanlaista tungosta kuin turistien suosimassa Porvoossa.
 
Ihania Xalan kastelukannuja oli jälleen myynnissä, kannuja tuo maahan puutarhamestari @dsn_anna_p.  Lethergoullan käsintehtyjä nahkalaukkuja ja asusteita esitteli itse tekijä, taitavana floristinakin tiedetty Ulla Metiäinen. Ullalla on paja Kuusankosken Taideruukissa. Ullan sivuilta www.lehtergo.fi ja  instatililtä @lethergoulla, näkee aina, mitä uusia ihanuuksia on syntynyt.
 
 
 

Tämän vuoden suosikiksi nousi minulle kaksi kohdetta. Ensin kuvia kohteesta no. 36, Riemumaisterin huvila. Tämä oli uusi kohde ja siksikin halusin tietysti nähdä sen.
 
 
Toinen ihanuus oli jo aiempinakin vuosina mukana ollut kohde n. 31, Villa Engel. Pihassa oleva kahvila oli aivan omaa luokkaansa. Herkkuja oli tarjolla ihan mielettömästi. Itse valitsin saaristolaisleivän, jonka päällä oli aurinkokuivatuista tomaateista ja paahdetuista paprikoista tehtyä tahaa, ihan mielettömän hyvä!
 
Molemmissa taloissa (myös muitakin vastaavia löytyi;)) isossa osassa oli tapettien mieletön käyttö. Olen ihan kade kun ihmiset osaavat käyttää herkullisia tapetteja ja ne näyttävät hyviltä. Ei mitenkään yliampuvilta tai sekametelisopalta.
  
Talo oloi ulkoapäin sininen ja kun katois ikkunasta sisään niin näki tuon tapetin ja kuinka kauniisti se se sopi myös talon ulkoväritykseen.

 
Keittiössä oli erikseen ruokapöytä ja käynti ulos, ihanaa! Punainen väri oli esillä myös viereisessä ruokailuhuoneessa. Vastakkaisella seinustalla oli punainen lasivitriini.
 
Tapetit olivat erilaiset, mutta ah, niin täydellisen yhteenkäyvät. Miksi muilla  ihmisillä ei ole avohyllyissä pölyä????? Meillä on!
 
 
Hm.. tuo kaappi olisi ollut myytävänä...
 
 
Uloskäynti oli myös tuon pojan huoneen ja ruokailuhuoneen välistä. Sieltä löytyi ihana pieni tasanne, jossa oli mitä suloisin virkattu peitto.
 
 
  Tämä kuva on kohteesta no.2 Villa Limppu. Erittäin ihana!


Lopuksi kiertelin vielä vähän ystäväni puutarhassa. Oi oi...

Ensi vuodelle jäi taas paljon katsottavaa sekä pihoista että sisätiloista. Jouluna on taas mahdollista käydä tunnelmoimassa ja etsimässä inspiraatiota Loviistasta. Loviisan Joulukodit ovat avoinna 2.-3.12 ja 9.-10.12 tutustu joulukoteihin ja tunnelmoi jo etukäteen osoitteessa  www.loviisanjoulu.fi

Ennen joulua voi kuitenkin käydä vielä Mustilan syysistuspäivillä 9.-10.9. Siellä on myös lähiruokaa ja kaikkea muuta kivaa.

Plastex arvonnan voittaja julkaistaan myös pian, pysykäähän kuulolla.

Kivaa syyskuista viikkoa kaikille <3
 

12 kommenttia:

 1. Olen ihaillut näitä Loviisan Wanhojen talojen tunnelmia muissakin blogeissa ja aina ne sykähdyttävät yhtä paljon!
  Kiitos näistä hetkistä kuviesi välityksellä.

  Lempeitä syyskuun tuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva kun näkee blogien välityksellä kuvia paikoista ja tapahtumista, joihin ei itse aina pääse. Sitten monesti näkee kuvia jutuista, joihin ei itse ole kiinnittänyt edes huomiota. Tää on sellasta helppoa "matkailua" Mukavaa syyskuista viikkoa<3

   Poista
 2. Ihania reissu kuvia <3 Oli mukava aamuinen kuvamatka <3 Kauniita kuvia myös ystäväsi puutarhasta. Min on nyt pakko myöntää, että vaikka asun ihan Kuusaan vieressä (ja ennen tuon ruukin vieressä), niin koskaan en ole siellä käynyt. Taitaa olla aika tällä viikolla korjata asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä Ruukilla kannattaa pyörähtää. Tarkista vain aukioloajat, koska siellä on vähän vaihtelua. Siellä on kivoja tapahtumiakin aika usein. Loviisa on kyllä ehdottomasti myös virailunarvoinen kaupunki<3

   Poista
 3. Nuo päivät jäivät taas muiden menojen jalkoihin. Toivottavasti pystyn korjaamaan tilanteen vielä joku kerta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalle viikonlopulle oli ihan mielettömän paljon kaikenlaista. Ehdottomasti kannattaa käydä joulunaikaan;)

   Poista
 4. Niin harmittaa, etten ikinä ehdi tuonne. Mutta nyt ei kyllä enää harmita niin paljon, kun pääsin näin ihanalle kuvaretkelle! Olipa inspiroivaa ja kaunista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä jonain vuonna säkin pääset lähtemään mukaan. Ja onhan ne Joulukoditkin tulossa... Tosin silloin ei oikein pihoja pääse ihastelemaan.

   Poista
 5. Ihanat talot ja pihat. Tuolla olisi joskus niin kiva käydä.

  VastaaPoista
 6. Onpa ihania tunnelmia kuvissasi! Loviisan pitäisi kyllä joskus päästä, kun kotien ovat avoinna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et malta odottaa ensi elokuuhun niin jouluna on koteja jälleen avoinna. Tosin pihat eivät ole ehkä ihan näin runsaana:)

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta