torstai 22. kesäkuuta 2017

Puutarhassa kaikki hyvin

Puutarha voi yllättävän hyvin alku kesän koleudesta huolimatta. Ihanaa huomata nuppuja ja nousevia vihreitä versoja.

Todella tyytyväinen olen Hankkijalta ostettuihin vihreisiin perunan kasvatussäkkeihin. Esikasvatin perunoita hetken maitopurkeissa kodarin lattialla ja sitten vaan Green Caren pussimultaa säkkiin ja perunat perään. Jos olisi ollut lämpöisempää niin varmaan jo olisi sato valmiina. Tosin ajattelin kurkkia pussin sivusta olevasta luukusta, josko siellä muutama löytyisi keitettäväksi:) Ai miten niin olen malttamaton??

Viime kesänä istutetut Akileijat ovat menestyneet myös hyvin. Olen ihastunut Akilejeijan hentoihin kukkiin niin kovasti, että tänä vuonna penkkiin on jo päässyt kuusi uutta tainta.

Pionin nuput ovat vielä tiukasti kiinni. Oikeastaan olen tyytyväinen, koska viime päivien rankkasateet olisivat varmasti vieneet kukat mennessään. Onneksi meidän Lumipalloheisi on sen verran suurempi jo, ettei sitä ihan rankkasadekaan hetkauta. Pallot kukkivat ihanasti ja puu näyttää hurmaavalta. Myös syreenit ovat kukassa, niistä en tajunnut edes napata kuvaa.

Toinen mistä unohdin ottaa kuvan on se mun rakastama Morsiusleinikki. Joku ehkää muistaakin mun tuskailut sen menettämisen kanssa. Olen siis parina vuotena istuttanut yhteensä 12 kappaletta morsiusleinikkiä sinisen Tädykkeen kaveriksi. Tädykkeet senkun porskuttavat, mutta Morsiusleinikit ovat aina kuolleet. Mutta tänä kesänä ilo on ylimmillään, kaksi tainta on noussut, JEE!


Täytyy kyllä Juhannukseksi kerätä ihan kimppu sisällekin ilahduttamaan.

Viime kesän Rauman reissulta Vuorelan Puutarhalta ostin Rotkolemmikin. Kukkahan siinä on samanlainen kuin jokapaikassa tavattu Luhtalemmikki. Ainakin siis oletan, että helposti tienvarsillekin leviävä sininen lemmikki on tuo Luhtalemmikki. No siis halusin tätä Rotkolemmikkiä, ihan siksikin, koska sen lehti on paljon kivenpi kuin tuossa toisessa. Se on lähtenyt hyvin kasvuun on jo tosi söpö. Todennäköisestihän se leviää ihan riesaksi asti, mutta nyt iloitsen tästä puskasta.

 
Valkoista särkynyttä sydäntä olen istuttanut viime vuonna kaksi. Toinen on noussut ja kasvaa hyvin. Toinen on mitä ilmeisimmin hävinnyt. Tai sitten olen saattanut sen jossain vaiheessa nyhtää pois, kun en tunnista lehtiä ja olen luullut rikkakasviksi:))


 
Se ilo tästä kylmästä kesästä on ollut, että tulppaanit ovat ilahduttaneet todella pitkään. Vielä löytyy kukkapenkistä ihan nuppujakin.
 
 
Kävin Lahdessa Siemenessä ja Koneessa. Ihan vaan ohikulkumatkalla... No mukaan tarttui kaikenlaista ja myös tämä uusi tuttavuus Sammakon hattu. Eikö olekin todella viehättävä lehti? Tykkään itse todella paljon.

 
Tässä vähän kesäkukkaLOVE tunnelmaa. Tuo ihana termi on Kukkalan Sannan lanseeraama. Sanna keskii aina kaikkea ja on huippu taitava kasvien kanssa. Nuo ruukut on söpö löytö Hankkijalta.
 
 

Keittiöpuutarhassa sipulit ottivat kasvuspurtin kun oli vähän aikaa lämmintä ja sitten vesisadetta. Krasseja on tuolla laidoilla. Voipi olla, että täytyy krassit siirtää pois kasvavien sipuleiden tieltä.
 
 
Kasvarissa myös kaikki hyvin. Tomaatit ja Oka rehottavat. Oka täytyy pian siirtää johonkin uuteen ruukkuun. Keltaiset päivänliljat ova myös nupuillaan. Vaikka kukkapenkit ovat olleet ihan ruokottomassa kunnossa, niin päivänlilja on urheasti kukkinut aina ja voinut hyvin.Ekaa kertaa laitoin kevättalvella pieniä orvokin taimia kasvamaan. Odotukset eivät olleet kummoiset. Olenkin todella onnellinen, kun ne kasvoivat ja kukkivat nyt etuterassilla.

Ihanaa keskikesän juhlaa kaikille<3 Nautitaan kukista, kasveista ja kesästä!

14 kommenttia:

 1. Oi, paljon kauniita kukkasia siellä! Minäkin taidan haluta orvokkeja.. Yleensä onnistun tappamaan ne, niin ajattelin, etten tänä vuonna hanki yhtäkään. Pitääköhän pyörtää päätökseni? Mukavaa juhannuksen aikaa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa keskikesää. Orvokki on mulla melkeinpä ainut takuuvarma:)tosin noi oli ensimmäinen taimikokeilu.

   Poista
 2. Mukava kuulla, että muillakin kasveja häviää. Vähintäänkin toinen kahdesta. Minulle niin sattuu alituiseen. Morsiusleinikkiä kokeilin tänä vuonna ensimmäisen kerran, mutta huonolta näyttää. Istutin ruukkuun nähdäkseni, miten kasvaa, vaan ei ole kasvanut laisinkaan. Täytynee kokeilla uudelleen toisen kerran.
  Oka kasvaa hurjaa vauhtia. Pitää varmaan ryhtyä syömään sitä ja todellakin siirtää kohta isompaan ruukkuun. Maahan en laita, eikös sen talvehtiminen ollut hiukan epävarmaa.
  Sammakon hatusta en ole kuullutkaan. Lehti näyttää vähän pelaguun lehdeltä. Laita kuvia, miten kehittyy kesän mittaan.
  Mukavaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä täällä häviää! Mä istutin ekat kuusi silloin piharuukkuihin kun penkki ei ollut valmis ja ne menestyivät hyvin, mutta kuolivat penkissä. Toisella kierroksella eli nyt on kaksi siis elossa, jee. Aurinkoista Juhannuspäivää!

   Poista
 3. Mulla leinikit kukkii, mutta tädykkeet lähtivät melko hitaasti kasvuun. Toivottavasti nekin vielä innostuvat.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä siis päinvastoin. Alkuperäiset tädykkeet ovat pysyneet elossa. Ihanaa juhannusta<3

   Poista
 4. Siellähän näyttää mahtavalle!
  Ihanaa juhannuksen aikaa! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 aina on projekteja... Ihanaa keskikesän juhlaa<3

   Poista
 5. Ihanan näköistä! Ruukkuistutus tosi kaunis. Minullakin tuo samainen rotkolemmikki, mutta siinä ei ole ainakaan vielä kukkaa. Mukavaa juhannusjuhlaa🌸🌸🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Rotkolemmikki on niin söötti. Aurinkoista juhannusta!

   Poista
 6. Kauniit kukkijat. Hyvältä näyttää hyötypuolikin. Mukavaa juhannusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 pikkuhiljaa alkaa taas olemaan siedettävässä kunnossa. Mukavaa juhannusta:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna<3 vieläkään eivät ole pionit avautuneet, mutta kohta varmaan ovat ja toivottavasti myös sateet vähenevät, että saisi nauttia niiden kukinnasta mahdollisimman kauan.

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta